Насилства во Македонија

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дали некој знае дали има најави за некакви протести утре или деновиве пред Влада/Собрание и слично?

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Не е проблем да се направи полициска реформа и да се сосече криминалот и ваквите немили настани до ниво да бидат 5 пати помалце од сега. Во многу поголеми градови (Њујорк на пример) кога ситуацијат станала алармантна се преземала радикална акција и се смениле работите.

Проблемот е немањето политичка волја, јас за жал не верувам дека кај нас такво нешто е можно, радикална реформа нема да успее од едноставан причина, ќе биде сосечена во корен уште првиот ден. Одма ќе почнат разни сценарија, укрански, сириски ебам ли ги какви веќе, ќе почнат да плачат пак „обесправените“ и „угнетените“ и оп ете пак ситуација како 2001 кога нас не претставуваа како бед гајс, странкса интервенција, одновно „борци за човекови“ права по шумите во северозападна Македонија.

Искрено, немам појма како може ова да се реши, вакви работи да не се случуваат.
Македонија моментално има супер решение и колку-толку функционира, а тоа е сегрегација на секое можно поле. Македонците на една страна, Албанците на друга страна, Турците на трета, Ромите на четврта и така натаму. Да не ставеа сите во една школа да учевме ќе имаше 10 пати повеќе проблеми и убиства. Вака функционираме паралено и дава добри резултати.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Иронична беше првата реченица.
Така де, знам дека беше. Малце погрешно ги имаше сфатено работите кои јас ги напишав, па затоа да ти дообјаснам.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Значи не можам повише одам да си легнам,ми се повараќа од режимските полтрони кои на фејсбук шират љубов и пораки за толеранција почнувајќи од Весна бејби па до Боки 13,

Горниот нека ни е напомош, јаз’к…!!!

Од кога тоа медиуми расчистуваат убиства, судат, осудуваат по итна постапка? Опасна игра, многу опасна игра? Уште и името му го објавуваат на приведениот? Готово, расчистено е убиството во Ѓорче.

Браво Гордана, браво МВР… Кои сте бре вие и што сакате? Макар и тој да е убиецот, треба ли да се докаже тоа на суд? Кој има интерес од убиството во Ѓорче да предизвика меѓуетнички судир? Како бре мамицу вам вашу не успеавте и пред судот и пред полицијата да го откриете убиецот на Мартин Нешковски за неколку часа? Како тогаш не бевте волку брзи па да му го напишете и името и презимето на осудениот и да го осудите како сега, само за да предизвикате поголем револт кај Македонците? Згрозен сум од убиството, и какво било сочуство да изразам нема да ја избрише болката кај најблиските, затоа, медиуми, сограѓани, не долевајте оган на незасирената матурантска крв… Горниот нека ни е напомош со оваа власт и со вакви медиуми, јаз’к…!!!

фејсбук статус на Боки Бургија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.707
Треба да ви стане јасно дека граѓаните на Ѓоче својот револт не го искажаа само заради убиствово, туку и заради игнорирањето на состојбата, која трае доволно долго, која донесе и други несреќи од овој карактер врз нив, во изминативе години.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Од ФБ
Esat Shabani Koga sakateee poveletee
Nie ne se plasime zs go imame komandontot TALAT XHAFERI ili ministerotttt hahahahha 2001 igrase kur so vass siteee ve ubijee a sega minister za odbrana stanai ne mozevte da praite nistooo haha„

Така и ни треба. Сите што протестираа, кога го ставија Талат на министерско место, беа под лупа на полицијата. Сега ни се враќа.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Македонија моментално има супер решение и колку-толку функционира, а тоа е сегрегација на секое можно поле. Македонците на една страна, Албанците на друга страна, Турците на трета, Ромите на четврта и така натаму. Да не ставеа сите во една школа да учевме ќе имаше 10 пати повеќе проблеми и убиства. Вака функционираме паралено и дава добри резултати.
Се согласувам, тоа е максимално што може да направиме во моментов, што помала интеракција си племето, за жал не можеш целосно да ги одделиш од себе. Пак се навраќам на мојот муабет, не е тешко, ниту особено скапо на вакви критични точки да има полиција 24/7, и тоа не обична полиција, но политичка волја и пречки се проблем. Одма ќе се јави некој амбасадор, невладина, леволиберални морони кои тоа ќе го окарактеризираат како полициска држава и сл.

Реално, полицијата треба малце да намали со гнавење на граѓаните во внатрешноста на државата и да се пренасочи во одбрана на граничните места со овие дивините.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Otvorete na alsat na stranata i citajte kolku se silat umrenicive...........

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Искрено, немам појма како може ова да се реши, вакви работи да не се случуваат.
Прашај го Таткоти во времето на ЈУ како мавала полицијата и како овие случки скоро и да ги немало. Живеам во Прилепскиот Чаир само сум опкружен со џупци мада се исто л*јно како овие и досега 7 пати се имам тепано во сопствениот двор како и детево, ми имаат украдено 2 точаци, 3 бојлери, машини, патики. Како сме ги тепале со стариот немаш појма, и пак се враќаат, полицијата не реагира, дрога се дилова на улица пред куќа тука секојдневие ми е навикнат сум. Поентата ми е, нема полиција како порано, маваа безмилосно и сите се прашувале зошто ? - Еве зошто за да нема вакви глупости како сега, загинати и претепани деца на секој 1 месец.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Од ФБ
Esat Shabani Koga sakateee poveletee
Nie ne se plasime zs go imame komandontot TALAT XHAFERI ili ministerotttt hahahahha 2001 igrase kur so vass siteee ve ubijee a sega minister za odbrana stanai ne mozevte da praite nistooo haha„

Така и ни треба. Сите што протестираа, кога го ставија Талат на министерско место, беа под лупа на полицијата. Сега ни се враќа.
па еден наш таму и брат го прави:facepalm: абе глупо македонче тоа ти е тоа

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Спасот е само џенем од овдека, рачунајте дека се помалку и помалку будалиме сме што останвуаме овдека и глумиме патриоти.
Гледате дека ништо не ги интерсира само избори тоа им е најбитно, на нив име убаво во тие фотељите и аљи и гујо и ич не им чуе за средување на ситуацииве, едниот бута во админситрација и по фимриве партиски враобтубва луѓе за да после ги уценува да гласаат за него, другиов ги пушта да си тераат криминалните работи без да смее некој да ги чепне и така 10 години си седат на власт и си перат пари, преку 1 милиајрда а ние ќе се кољаме место да си ги проживееме животите и да уживаме во тоа што го нуди животот. Преку кур ми е од овој неписемн народ што ќути, абе фаќање палење живи со се зградата па да ги видиме дали вака ќе прават.
Ова денес гледам некој пишува дека било монтирано да не замајат, не бе ова е само последица од нефунцкионирањето на законите на полцијата нефунцкионирањето на оваа држава, во оваа држава само фунцкионираат институциите што го збираат данокот, и тоа данок со кој си го пунат буџетот т.е џебовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom