Прашање за Христијанството III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Moјот пост нема никаква поврзаност со егзорцизам.
Мора да направиш паралела помеѓу демонска обземеност и демонска прелест доа се две различни појма!

Демонката лага ја поседува секој од нас односно секое живо суштество на планетава тоа е внатре во него демон кој се обидува во секој момент од милистотинката да наметне мисла која е богоспротивна која најчесто доаѓа преку човечкото Его колку борбата на инвидуата и стремењето кон Бога е поголема толку борбата со демонската прелест е поголема.само од инвидуата зависи колку ќе му се препушти и прифати се што ќе му се пружи на послужавникот затоа ја имаме и религијата кој напредните духовници веднаш можат да го приметат демонското присуство и ласкање. Па и Целата религија е да го одврати човекот од паднатата огревовна природа и да го насочи кон вистинскиот пат на Бога!

Е како е можне де?
Ете ви доказ типичен пример на демонска обземеност.Ѓаволот го мрази човекот кој е по Божјиот образ и сака да го уништи! Човекот кој целосно му се препушта на ѓаволот ,го обзема и веќе нема контрола врз сопственото тело и сигурно дека матријалното тело е исцрпено и највеќе оштетено.
Можеби не се работи за “демоска лага“ или “демонска прелест“ туку се работи за човековата природа. Во нашата природа е да се уништуваме едни со други (се зависи од личноста).
Значи не се работи за невидливи надприродни сили кои имаат некакви планови за нас.
И колку што разбрав, и ти си скептичен околу егзорцизмот? :) Не може логички, 2 духовни тела (гледано од религиозен агол) да навлезат во едно материјално! Или пак зошто демонските сили не напаѓаат животни?
А пак од друга страна, како се разбираат егзорцистите и демоните? Нели тие се само енергии!

И нешто околу последната реченица од првиот пасус. Дали мислиш дека и атеистите се грешници?[DOUBLEPOST=1400527243][/DOUBLEPOST]
1.Не,во никој случај
2.Божјата волја тешко можеме да ја узнаеме, затоа му се молиме да БИДЕ ВОЛЈАТА ТВОЈА.
3.Ако се заврши добро значи тоа е Божје дело.[DOUBLEPOST=1400519790][/DOUBLEPOST]
Сигурно имаше предвид за дискусијата околу ин витрото. Бидејќи црквата нема став по прашањето нема како да се согласувааме или не согласуваме со неа.При официјален став на црквата не би се дозволил да јас да и се спротиставам.(Бог да ме чува од такво возгордување) Несогасување со определен член за некоја тема не е толку страшно:).

Духовен развој со игнорирање на црквата и потпирање на лични толкувања, од една страна може(доста сигурно) да те одведе на грешен пат,и од друга страна да те возгордее(да те дотурне кон грешниот пат).
Читам страници наназад, многу убаво се сложуваш со Мики.;)

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
3. А ако не се заврши добро (познавам таков случај...), кого ќе го славиме, а кого ќе го критикуваме за неуспехот?
При неуспешен завршеток, односно при даден резултат може да заклучиме дека тоа е сепак резултат на Божјата волја.А таа е секогаш за наше добро,иако не секогаш може фактички да го установиме.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Можеби не се работи за “демоска лага“ или “демонска прелест“ туку се работи за човековата природа. Во нашата природа е да се уништуваме едни со други (се зависи од личноста).
Значи не се работи за невидливи надприродни сили кои имаат некакви планови за нас.
И колку што разбрав, и ти си скептичен околу егзорцизмот? :) Не може логички, 2 духовни тела (гледано од религиозен агол) да навлезат во едно материјално! Или пак зошто демонските сили не напаѓаат животни?
А пак од друга страна, како се разбираат егзорцистите и демоните? Нели тие се само енергии!

И нешто околу последната реченица од првиот пасус. Дали мислиш дека и атеистите се грешници?
Не барај логика во духовноста бидејки таа не е од овој свет а за телесните очи е уште помалку сватлива.
Во Евангелието имаме опис како ристос протерува демони од човекот во животните така да би можело да се случи и тоа.
Демоните се безтелесни битија кој имаат моќ слична на Ангелите бидејки и тие се паднати,црни ангели!

И јас сум верник па тоа не ме прави безгрешен! Не постои човек кој е безгрешен.
Атеистите залудно го минуваат својот живот зошто без Христос друг излез нема и не постои!

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Полека: пак „набадаш„ претпоставени состојби.

Дај прецизирај: што е причината, ако саглам сопружници, ем здрави, ев убави, немааат деца по природен пат па едвај чекаат да отидат на „ин-витро„?[DOUBLEPOST=1400517837][/DOUBLEPOST]
Од кај да почнам...
Прерано ејакулација, задоцнете ејакулација, фригидност или импотентност спрема партнерот, сперматозоидите што стигаат до јајце клетката ја немаат соодветната структура да ја пробијат заштитната обвивка на јајце клетката итн.
И уште еден куп кои се појавуваат

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Не барај логика во духовноста бидејки таа не е од овој свет а за телесните очи е уште помалку сватлива.
Во Евангелието имаме опис како ристос протерува демони од човекот во животните така да би можело да се случи и тоа.
Демоните се безтелесни битија кој имаат моќ слична на Ангелите бидејки и тие се паднати,црни ангели!

Атеистите залудно го минуваат својот живот зошто без Христос друг излез нема и не постои!
Да има една приказна како Исус протерал демони од луѓе во стадо свињи и свињите се стрчале во една вода (езеро мислам дека е) и се удавиле. Зошто го има Исус направено ова? Не му било жал за свињите? Дали е ова морален потег на Исус?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Зошто без Христос? Добро го сметате за еден член од светото тројство, но тој е полу-бог или ’божји син“ (како што сметате вие), а акоа погледнеме хиерархиски, “неговиот татко“ се наоѓа над него- Господ Бог. Е сега, дали ти Христос го сметаш за Бог, полубог, пророк или само обичен човек?

И второто прашање, чим ангелите и демоните имаат слична моќ, дали имаат и слични (или можеби исти) способности односно дали би можел еден ангел да влезе во некое суштество?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да има една приказна како Исус протерал демони од луѓе во стадо свињи и свињите се стрчале во една вода (езеро мислам дека е) и се удавиле. Зошто го има Исус направено ова? Не му било жал за свињите? Дали е ова морален потег на Исус?
Исус наљутен проколнал и смоква која немала плод кога тој бил гладен, и тоа иако не беше ни сезона на смокви.
Многу лош темперамент.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Исус наљутен проколнал и смоква која немала плод кога тој бил гладен, и тоа иако не беше ни сезона на смокви.
Многу лош темперамент.
Има една приказна кога Марија Магдалена (мислам дека) му ги мие нозете на Исус со многу скапо миро. И Апостол Петар му вика дека тоа е многу скап парфем и дека чина колку една годишна плата (ХХХ сребреници). А исус на тоа му вели. Миро ќе имате уште а мене нема да ме имате и и вика да продолжи со миењето на нозете. Исусе Сине божји ама си материјалиста и сноб...

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Демоните го молеа Христа да не ги мачи туку да влезат во свињите како погубувајки ги свињите да не го изневерат својот Цар Сатаната.
Христос им ја исполнил волјата сакајки да ни покаже колкава е нивната злоба према луѓето и уште да видиме колкаво зло можат да ни направат само ако им се допушти тоа затоа Бог ги чува бесомачениците за да не се убијат( Наместо опседнатиот човек свињите)

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Демоните го молеа Христа да не ги мачи туку да влезат во свињите како погубувајки ги свињите да не го изневерат својот Цар Сатаната.
Христос им ја исполнил волјата сакајки да ни покаже колкава е нивната злоба према луѓето и уште да видиме колкаво зло можат да ни направат само ако им се допушти тоа затоа Бог ги чува бесомачениците за да не се убијат( Наместо опседнатиот човек свињите)
Добро бе јас сум смотан и грешен човек ама не би го направил ова ако сум Исус. Исус е семоќен а убил свињи за џабе. Дури ни јас не би го направил тоа. Едно громче измеѓу очи да демоните и јас сиктер. Толку ли е тешко тоа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Има една приказна кога Марија Магдалена (мислам дека) му ги мие нозете на Исус со многу скапо миро. И Апостол Петар му вика дека тоа е многу скап парфем и дека чина колку една годишна плата (ХХХ сребреници). А исус на тоа му вели. Миро ќе имате уште а мене нема да ме имате и и вика да продолжи со миењето на нозете. Исусе Сине божји ама си материјалиста и сноб...
со толку скапо миро се помазуваа кралевите на Израел, а исус беше по родослов наследник на лозата на Давид. Прашање е од каде муиу на некоја обична непозната жена масло во вредност од 300 денарии. 1 денариус беше плата за 1 ден работа на работник во Римското царство, така да тоа беше годишна заработувачка на еден работник, или ако денес споредиме просечна дневница на некоја развиена земја (пошто Рим беше најразвиено и најнапредно царство ) ќе имаме вредност од денешни можеби 15-20 иљади долари.
Така му се нашло дома.... за свакуи случај да не притреба...[DOUBLEPOST=1400529445][/DOUBLEPOST]
Добро бе јас сум смотан и грешен човек ама не би го направил ова ако сум Исус. Исус е семоќен а убил свињи за џабе. Дури ни јас не би го направил тоа. Едно громче измеѓу очи да демоните и јас сиктер. Толку ли е тешко тоа.
Свињите се нечисти животни према библијата и Бог забранува да се јадат. Исус ги префрлил демоните во нечисти животни.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Зошто без Христос? Добро го сметате за еден член од светото тројство, но тој е полу-бог или ’божји син“ (како што сметате вие), а акоа погледнеме хиерархиски, “неговиот татко“ се наоѓа над него- Господ Бог. Е сега, дали ти Христос го сметаш за Бог, полубог, пророк или само обичен човек?

И второто прашање, чим ангелите и демоните имаат слична моќ, дали имаат и слични (или можеби исти) способности односно дали би можел еден ангел да влезе во некое суштество?
Без Христос и неговиот завет спас нема!
Христос Е Бог првороден помеѓу синовите човечки а со воплотувањето и човек што тоа го прави Богочовек заради нас и нашиот грев.
Христос е Еднаков и неразделен со својот Отец дури и кога чекорел на земјава!
Христос е Бог,Слово ипостас од светото тројство истовремено спасител на човечството и судија кој ќе му суди на светов.

хиеархиски географски димензии не постојат!

Ангел во тело има во повеќенаврати во Стариот завет значи дека може![DOUBLEPOST=1400529841][/DOUBLEPOST]
Ти сигурно би го убил чоеко зошто од свињите ќе имаш некој аир мевце,чварки ќе си извадиш. :sneaky:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Без Христос и неговиот завет спас нема!
Христос Е Бог првороден помеѓу синовите човечки а со воплотувањето и човек што тоа го прави Богочовек заради нас и нашиот грев.
Христос е Еднаков и неразделен со својот Отец дури и кога чекорел на земјава!
Христос е Бог,Слово ипостас од светото тројство истовремено спасител на човечството и судија кој ќе му суди на светов.

хиеархиски географски димензии не постојат!

Ангел во тело има во повеќенаврати во Стариот завет значи дека може!
Значи е Бог?

Kajgana Shop

На врв Bottom