Прашање за Христијанството III

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
за онаа за која се изјаснија верниците. дека душата се вдахнува во моментот на занувањето на зиготот. да не го барам одговорот на мики, но таму велеше дека и без тоа што тоа е само клетка, која допрва треба да се развие во човек, е вдаховена од бог со душа.
па сега, јас сигурно не му ја дадов лиценцата. или сам си ја земал, или му ја поклониле верниците. трето нема
ете ги моите глупости, ..... сега ти си на ред, како верник во бога ;)
Како верник ти велам да не поставуваш глупи прашања.
Тоа го покажува коефициентот на твојата интелигенција.
Али твое право е ако сакаш да останеш глуп, тоа никој не може да ти го забрани.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Значи едно е што ќе се случи, а друго е што некој мисли дека ќе се случи.
Давање на мислење за последици од евентуална случка во иднината, која претходно не се случила нарекува шпекулција.Не би салка да бидам шпекулант.
хахахха, ок нека биде така. политички одговор.
значи нема да добија одговор и ако прашам за свеста да се префрли во компјутер? пошто сега за сега е во фаза на истражување.
хмммммм, ај ќе почекам, не друго него затоа што се надевам дека овие откритија ќе ни бидат достапни во блиска иднина, во текот на нашиот живот. е тогаш баш би сакал да знам што ќе ви стане? :P[DOUBLEPOST=1400426723][/DOUBLEPOST]
Како верник ти велам да не поставуваш глупи прашања.
Тоа го покажува коефициентот на твојата интелигенција.
Али твое право е ако сакаш да останеш глуп, тоа никој не може да ти го забрани.
ок глуп, пробав да бидам коректен, али изгледа си премногу глуп за да го увидиш тоа. но не ти замерам, не ни можам да и замерам на мајката природа. толку ти дала.
ај сега скини ми се од грбача и остај да си дискутирам со тие што имаат бар 1гр повеќе памет од тебе[DOUBLEPOST=1400426817][/DOUBLEPOST]
Аман бе, оти сакаш пепел да се сторам:cautious:.
за себе зборев дони, за себе. тоа бар и уз пиво го имам кажано. да имам избор

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
значи нема да добија одговор и ако прашам за свеста да се префрли во компјутер? пошто сега за сега е во фаза на истражување.
хмммммм, ај ќе почекам,
Пак глупо прашање, свеста да се префрли во ком?
Ај почекај...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пак глупо прашање, свеста да се префрли во ком?
Ај почекај...
било глупо и прашањето дали земјата е тркалезна, но ете, навистина да ти била ;)
нема глупи прашања, има глупи одговори

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
нема глупи прашања, има глупи одговори
Дали ќе има 4 раце? Во некоја иднина

Ако не е глупо кажи...

Ај сега дај ми паметен одговор..

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Дали ќе има 4 раце? Во некоја иднина

Ако не е глупо кажи...

Ај сега дај ми паметен одговор..
не сум христијанин да давам јас одговор тука. но ти пошто се прокламираш дека си, ти си овде да одговараш
повторно, дали бог ја губи ексклузивноста на давање дух ако се покаже успешно клонирањето?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
не сум христијанин да давам јас одговор тука. но ти пошто се прокламираш дека си, ти си овде да одговараш
повторно, дали бог ја губи ексклузивноста на давање дух ако се покаже успешно клонирањето?
Батка, ексклузивни глупи прашања поставуваш.
Екслузивноста е кај тебе во главата...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Батка, ексклузивни глупи прашања поставуваш.
Екслузивноста е кај тебе во главата...
да не мислеше “исклучително глупи“ прашања поставувам?
не друго, него тоа твоето нема никаква логика, па да разјаснам
ај доста ти беше, дојде, виде, се посра и време е да си отидеш

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики1 или не си ме сватил за точка 1 или глумиш лудило според мене поќе че да второво :D.
Нигдека не кажав дека се неплодни туку го потенцирав баш спротивното дека и двајцата се плодни а не можат да имаат заедничко дете.
Што тогаш црквата би подржала инвитро или развод.

Еве го Твојот пост, цитирам:

„...Мики1 ме интересира ставот на црквата за следново.
Имаме двајца сопружници кои од Х причини не можат да имаат дете. Единствен начин е преку инвитро, меѓутоа се верници и според ставот на црквата тоа е недозволиво.
Дали црквата би подржала:
1. Сопружниците да се разведат поради оваа причина
2. Да имаат деца со други партнери а они да се сеуште во брак, што технички би значело прељуба....„

Сега, посочи и‘ на оваа будала МИКИ1 каде се напишал дека претпоставените родители се плодни, ама од не знам која причина, не можат да имаат деца.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
не сте ми јасни. околу породот.......... велите дека ако некој пари има проблем треба да иде во црква и да се моли? и што ако не им успеат молитвите? што тогаш?
О вие нехристијани!
Се уште ја немате разберено суштината на Христијанската молитва дека таа не е желботека и празнославие т.е. добивла на бинго,успех во бизнисот,да му умри козата на комшијата!
не ни знаете како изгледа молитвата а како се извршува тоа е недостижно за вас!

второ, дали духот вдахновен во зиготот при вештачко оплодување е дојден од бога?
Боговдахување не!,повеќе би личело на разделување на животворниот дух што го поседува секое живо питие на земјава.

трето, се спомнаа гревовите и на родителите и на детето................:eek: како може детето да ги “исплаќа“ гревовите на родителите? не е тоа криво за ништо, не одлучило тоа да се роди, нели?

Како што Адам првиот човек како бесмртно суштествение поради својата непослушност(грев) кон Господа постана смртен и со тоа огреверен така и неговите потомци се наследници на неговиот грев кој се смртни и страдални.
Исто во Евангелијата ќе сретнеш Казна за гревот е смртта! Секако дека некој ако направи грев нема да умре поради тоа ,туку ќе умре по законот на мајката природа како што е и целиот свет е грешен дали треба да умре целиот свет НЕ!
Како и ти што се декларираш како Атеист и со тоа си неверник истовремено и безбожник (непослушен на Бога) го наследуваш и ти си еден наследник (како човек)на тој грев на потомството.Сепак овој библиски стих може да се опише со многу примери итн....

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Еве го Твојот пост, цитирам:

„...Мики1 ме интересира ставот на црквата за следново.
Имаме двајца сопружници кои од Х причини не можат да имаат дете. Единствен начин е преку инвитро, меѓутоа се верници и според ставот на црквата тоа е недозволиво.
Дали црквата би подржала:
1. Сопружниците да се разведат поради оваа причина
2. Да имаат деца со други партнери а они да се сеуште во брак, што технички би значело прељуба....„

Сега, посочи и‘ на оваа будала МИКИ1 каде се напишал дека претпоставените родители се плодни, ама од не знам која причина, не можат да имаат деца.
Имаме двајца сопружници кои од Х причини не можат да имаат дете. Единствен начин е преку инвитро

Ако не се плодни сопружниците инвитро не е можно нели

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Имаме двајца сопружници кои од Х причини не можат да имаат дете. Единствен начин е преку инвитро

Ако не се плодни сопружниците инвитро не е можно нели
1. Изведуваш заклучоци од својот пост, во кој никаде не стои нивната способност/плодност, како точен и недвосмислен израз.
2. Априорно претпоставуваш дека единствен начин е „ин-витро„-то, иако дотичните сопружници се О.К. по однос на нивната способност за раѓање, небаре тие пробале се‘ друго па останува уште наведената метода.

Постави го прашањето едноставно и јасно.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
@MIKI1 Ако X родители се обидуваат долго време да добијат потомство и на крај лаболаториски се здобииваат со потомство зошто би било грев? бидејки ете како неприродно не е дозволено (ин витро кое не дозволува манипулирање со гените само вештачко оплодување)
И родителите среќни и сите околу нив сепак делото е позитивно ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@MIKI1 Ако X родители се обидуваат долго време да добијат потомство и на крај лаболаториски се здобииваат со потомство зошто би било грев? бидејки ете како неприродно не е дозволено (ин витро кое не дозволува манипулирање со гените само вештачко оплодување)
И родителите среќни и сите околу нив сепак делото е позитивно ?
mounatin,

пред 2-3 г., кога темава беше накратко медиумски актуелна, на МТВ беше емитуван прилог во кој еден од професорите на богословскиот факултет во Скопје, ги наведе приничините за црковната неприфатливост на таа метода.

Накратко, еве што рече професорот, не јас:
- Причина за зголемената неплодност кај луѓето е промената на приордната околина и нејзино негативно влијание врз човекот.
- Природен начин на зачнување нов човек е на релацијата „машко-женско„.
- „Местото„ каде се случува зачнувањето на новиот човек е во (!!!) телото од мајката.

Така?...Немам забелешки кон изјава од професорот, оти во се‘ „држи вода„ и не е црковнопротивна (напротив..) , а ја отсликува реалноста.

Ако ја проанализираш таа метода од почеток до крај, ќе видиш дека истата има куп неприфатливи и гревовни дејанија, а не само веќе посоченеото свесно земање само на еден зигот, а што е со другите зиготи? Тоа е чисто човекоубиство!

И сега, треба да чекаме некоја „убава„ иднина, во која медицината ќе најде начин на добивање само на еден зигот, а до тогаш човекоубиството може да продолжи (???).

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
ај тогаш да го преформулирам прашањето, очигледно е потребно
Дали ако во иднина има успешно клонирање, тоа значи дека е надминат бог? дека тој го губи правото на ексклузивитет?
и што понатаму со верите?
Нек се клонира прво човек, па ќе прајме тогаш муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom