Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Jас па неможам да ги сватам луѓето што несакаат да се евакуираат од тврдоглавост, значи секаде има морони, дури и имало фамилија со 3 мали деца кои што несакале да излезат од својата куќа па имало убедување преговори дека ке им најдат солиден кров над глава додека е ситуацијава, искрено јас би ги оставил па што им даде господ, а би гледал да ги убедам трите деца да ги евекуариаат.

Денеска о 12h ќе се собира хуманитарна помош на Плоштад во Центар, Скопје, по можност продуктите нека бидат спакувани во картонски кутии! За останатите доколку нема пункт донирајте во најблискиот центар на Црвениот Крст, ова важи и за другите градови.
10345846_10201038381161547_6258505933487167813_n.jpg
За да следите On-Line телевизии од регионот:
http://www.navidiku.rs/tv-uzivo/

http://www.rtvuzivo.com/

banner.png
BALKANS LIVE FROM BOSNIA & HERZEGOVINA (FEDERACIJA BOSNA I HERCEGOVINA (KANTON SARAJEVO) I ENTITET REPUBLIKA SRPSKA (BANJA LUKA) ) AND REPUBLIC OF SERBIA (OBRENOVAC, SABAC I OSTALI POGOGJENI REGII):

Сега на РТС кажаа дека според првична проценка штета од поплавите во србија изнесува една милијарда евра. Ова е страшен удар за мала земја и не знам како ќе се оправат.

A cekajte sea vodava treba da izleze. I nam ni prati opasnost sea taka?

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2
Имаат опасност само Романија и Бугарија, односно сите тие реки се влеваат во Дунав, а ако се накачи Дунав тоа најверојатно би било на излезот од границата на Србија и веќе за недела дена помалку или повеќе ќе ги фати Романија и Бугарија..[DOUBLEPOST=1400405340][/DOUBLEPOST]И да има волкави дождови кај нас, пак нема да се поплавиме, пошто Вардар моментално ми е до глужд на ногата а тогаш би бил до половина :icon_lol:

хаха југословенска унија во која пак ќе се збори српско-хрватски така ? Во која ќе се гради само во Бееаауууградуууу

Море марш таму сосе јгословенска унија гнаси србомански.

Жал ми е за луѓето како луѓе,значи физичките лица што останале без дом или близок,не ми е жал што ова им се случува на србија како држава,зошто се покварени арогантни гадови,нека цицаат сега,нека им оди економијата во курац.

А за Босна што да се каже,живи гревови уште ова им фалеше,помалер држава од нас у пм. Таму е тродупло полоша состојбата ама медиумиве и народов....нели мора србија да се спаси,на србија мора да им го излижете газот за да ве потапкаат по рамо :rolleyes:
Добро вакви „луѓе“ имало и ќе има.

Него мене нешто друго ми е смешно од вчера. Овој поглаварот што е на СПЦ или whatever, изјавил дека поради организирањето на геј парадата Господ ја поплавил Србија! Дали ова он сериозно или на тешки дроги е?

Сиротиот е од нива собран, по принципот на кој се одбираат шофери за во ЈСП.

И јавните личности во голем апел да се донира

karolina.jpg

Имаат опасност само Романија и Бугарија, односно сите тие реки се влеваат во Дунав, а ако се накачи Дунав тоа најверојатно би било на излезот од границата на Србија и веќе за недела дена помалку или повеќе ќе ги фати Романија и Бугарија..[DOUBLEPOST=1400405340][/DOUBLEPOST]И да има волкави дождови кај нас, пак нема да се поплавиме, пошто Вардар моментално ми е до глужд на ногата а тогаш би бил до половина :icon_lol:
Другар праел муабет со експерт на ваква тематика, му рекол, 10 пати помала да е брзината на реките и полнењето на кортитото од ова што е у Србија моментално, односно што се случуваше, пример со Вардар, реката ке напраи лом, а доколку е идентично ко во Србија што беше, Аце ќе биде срушен, и ќе имало премногу жртви, доста куќи и евентуално згради кои се блиску до Вардар би им се ебала мајката. И ова зборам за Скопје, за околните села да не правам подобро муабет, катастрофа од епик размери не чека нас во ваква ситуација, бетер од она што е случај сега во Србија, недај боже некад истото и нас да не снајде ќе ни се ебе матер.

Инаку неговата поента била дека таков хаос не чека зашто ние како земја воопшто не сме подготвени да се справиме со ваков тип на катастрофа, значи не поплава стандард што знае да удри кај нас, мада и тогаш мизерно се справуваме со истото, ова би бил армагедон кога се во прашање поплавите, доколку ситуацијата со дождовите и реките е идентична ко сега во Србија.
Исто и Дрим во една таква ситуација би и ебал матер на Струга, ќе добие облик нешто налик на Венеција цел град.

Ја видов сликава на фејсбук и според ова од гадовите од гејлада тешко да имаат некаква помош, а колку многу се надеваат на нив..
1466097_10203802386363775_6815671100100240673_n.jpg

vo doboj ima mnogu povekje mrtvi nego sto kazuvaat na tv cisto da ne se stvori panika. lugjeto se so denovi zarobeni zatoa sto vodata bukvalno e stignata do 3ti sprat vo zgradite. mrezite se skroz blokirani treba da si epten uporen da bi dobil nekoj tamu. katastrofa nevidena.. znam informacii od prva raka zatoa sto mojot soprug e od doboj, a ima i dosta rodnini vo bijeljina kade sto drina odnese skoro cel grad.

Другар праел муабет со експерт на ваква тематика, му рекол, 10 пати помала да е брзината на реките и полнењето на кортитото од ова што е у Србија моментално, односно што се случуваше, пример со Вардар, реката ке напраи лом, а доколку е идентично ко во Србија што беше, Аце ќе биде срушен, и ќе имало премногу жртви, доста куќи и евентуално згради кои се блиску до Вардар би им се ебала мајката. И ова зборам за Скопје, за околните села да не правам подобро муабет, катастрофа од епик размери не чека нас во ваква ситуација, бетер од она што е случај сега во Србија, недај боже некад истото и нас да не снајде ќе ни се ебе матер.

Инаку неговата поента била дека таков хаос не чека зашто ние како земја воопшто не сме подготвени да се справиме со ваков тип на катастрофа, значи не поплава стандард што знае да удри кај нас, мада и тогаш мизерно се справуваме со истото, ова би бил армагедон кога се во прашање поплавите, доколку ситуацијата со дождовите и реките е идентична ко сега во Србија.
Исто и Дрим во една таква ситуација би и ебал матер на Струга, ќе добие облик нешто налик на Венеција цел град.
Е како ова жити се ?

прашање.
дали покрај работите што се наведини во списокот може да се однесат и други работи како облека и слично ?

vo doboj ima mnogu povekje mrtvi nego sto kazuvaat na tv cisto da ne se stvori panika. lugjeto se so denovi zarobeni zatoa sto vodata bukvalno e stignata do 3ti sprat vo zgradite. mrezite se skroz blokirani treba da si epten uporen da bi dobil nekoj tamu. katastrofa nevidena.. znam informacii od prva raka zatoa sto mojot soprug e od doboj, a ima i dosta rodnini vo bijeljina kade sto drina odnese skoro cel grad.

Има многу многу мртви ама сеуште се крие тоа и најверојатно чекаат да се смири ситуацијата т.е секаде да ја стават под контрола за да објават било какви бројки. Има муабети дека болниците се преполни со мртви тела и плус којзнае колку тела се непронајдени и допрва ќе излезат на виделина.

Да се надоврзам на @Syn и неговиот муабет за доколку ни се случи ваква ситуација немојте да спиете на тоа уво дека ние сме недопирливи.
Со оглед на тоа на какви луѓе сме доверени да се справуваат со вакви ситуации и нас би не снашла катастрофа ко и Србија тоа е сигурно.
Многу градови и населени места се поплавуваат од многу помали дождови и изливи на реките и штетите уште не може да се санираат а не пак да не погоди нешто од волкав размер.

прашање.
дали покрај работите што се наведини во списокот може да се однесат и други работи како облека и слично ?
Сигурно нема да те вратат ако однесеш облека, ама приоритетни се тие што се наведени у списокот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom