Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
УЈП комуницира со РешенијаДенес ми стигнува решение за утврдување на радиодифузна такса. за 02/2014 рок на плаќање до 15/03/2014 денес сме 19/03/2014. А претходно имав проблем ми средија неколку месееци од 2012 и 2013 па по некој основ ми земаа од сметка со извршител 3,500. Ајде биде што биде,но сега и ова за заостанат долг вели, заклучно со 20/02/2014 имам 1,330. си велам ВТФ. И да ,директно Решение иде,а никакви сметки за да платам,не идат сметки само иде решение со рок за плаќање кој е веќе одминат. Директно скокнав на пишување пост,нешто видов во темата ,па ајде што се случува,ова е далеку од нормалата на однесување на наша администрација. П.С. и телефоните не работат на задната страна кои се оставени за контакт омг

Сметка за РДТ не постои како таква, туку постои месечно решение. Многу не се замарај со тоа датата на доспевање, каснат секогаш

Ако ти зеле од сметка, тоа било со решение за присилна наплата од УЈП, а не од извршител. На оваа тема пред некоја страна пишував околу тоа.
За заостанат долг, поефикасно е да си провериш во УЈП, отколку во МРТ.
Е, сега, за да не доаѓаш до присилни наплати по Закон за даночна постапка, по кој оди наплата на радиодифузна такса, препорачувам истата да ја плаќаш со траен налог во банка. Јас така направив, и не се замарам воопшто со тоа, башка, банката ми зема само 10 ден. провизија за таа услуга, а за плаќање на шалтер мислам дека земаат по 35 ден.
Секој месец ќе одат тие 190 денари на определена дата, без оглед дали стигнало или не решение по кое треба да платиш, а треба секој месец да се плаќа...