Прашање во врска со закон за прекршоци против јавниот ред и мир

• Креатор на темата Креатор на темата shiznit
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 октомври 2010
Мислења
8
Поени од реакции
1
Комшијата спроти мене по цели денови си свири на зурла. Многу продорен звук нервира тотално. Е сега, сакам да прашам како тоа се пријавува, дали со повик на полиција, дали треба да контактирам со адвокат па да поднесам тужба, или? Колку полицијата ќе се погрижи за проблемов? Како да постапам? Слични искуства?

Комшијата спроти мене по цели денови си свири на зурла. Многу продорен звук нервира тотално. Е сега, сакам да прашам како тоа се пријавува, дали со повик на полиција, дали треба да контактирам со адвокат па да поднесам тужба, или? Колку полицијата ќе се погрижи за проблемов? Како да постапам? Слични искуства?

Разговарај со него? Нека ја придушува со тоалетна хартија или нека си купи придушувач. Сорбина мислам дека се викаше, еден пријател ја користи за труба.

Разговарај со него? Нека ја придушува со тоалетна хартија или нека си купи придушувач. Сорбина мислам дека се викаше, еден пријател ја користи за труба.

Разговарав уште пред да го напишам постов, типов беше крајно арогантен и пак си продолжи со свирење.

Според указов, треба да повикам полициска екипа да интервенира на случајов? Ве молам за совет проблемов ме мачи веќе подолго време.

Според указов, треба да повикам полициска екипа да интервенира на случајов? Ве молам за совет проблемов ме мачи веќе подолго време.
Ако одиме според законот
Законот за прекршоци против јавниот ред и мир, предвидува казна за секој кој го нарушува мирот на други со пеење, користење на музички инструменти, радио, телевизиски апарати и други технички уреди, како и со механички извори на врева, во периодот од 15 до 18 часот попладне и по 23 часот до 6 часот наутро… полицијата е должна да го спречи и да му изрече глоба во износ од 200 до 500 евра во денарска противвредност…

Полицијата треба да им даде казна, ама обично таквите прво поминуваат со опомена ако мирно се расчисти случајот.

а да пуштиш и ти некој метал, рап до даска? со звучките на ѕид на пример?
клин се клином избија. и тоа баш кога он си свири.
пази само да не го правиш тоа после 22ч. ако он го прави, тогаш нормално полиција и готово
и биди спремен за расправии, мајки, шајки, сестри и сл од женско рода
со среќа

Иако се сомневам во нивната професионалност, ќе пробам да ја известам полицијата првично, уште утре, па ќе ви соопштам каков ќе биде расплетот.

Иако се сомневам во нивната професионалност, ќе пробам да ја известам полицијата првично, уште утре, па ќе ви соопштам каков ќе биде расплетот.
да ги известиш само ако свири после 22ч.
ако го пријавиш претходно ЏАБЕ. од 8ч наутро (мислам) до 22ч е дозволено секакво “шумолење“. така да ќе си останеш со прстот во уста.

Сордина може само кај метални дувачки инструменти

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom