Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
И тоа ќе да е генетскиДа, и поправањето заби не е по волјата Божја...
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
И тоа ќе да е генетскиДа, и поправањето заби не е по волјата Божја...
Оформувањето на човековото тело и точното одвивање на неговите функции, со што е одредедено?[DOUBLEPOST=1400245600][/DOUBLEPOST]Што е хормоналното?
Ц, тоа е атеистички субјективизам...И тоа ќе да е генетски![]()
Со божјата волја?Оформувањето на човековото тело и точното одвивање на неговите функции, со што е одредедено?.
ДаЦ, тоа е атеистички објективизам...
...што значи дека субјектот-атеист размишља објективно...
Па што спомињаш.......што значи дека субјектот-атеист размишља објективно...
Ај врати се на темава.
Без одредници малку е тешко да се води дискусија. Нарочито кога треба да се долови исправноста на некоја постапка, или точноста на некој став.Лично, не сум љубител на дефиниции/одредници, но може(ме) да продолжиме со муабетот
...
“Не дај Боже?„. А што ако „Боже„ токму тоа примислил? На кој „боже„ да му се обраќам за помош?...Да се вратиме на темата. Не дај боже (Одине) да дојдеш до таму да не можеш поинаку пород да добиеш. .
Donald,Без одредници малку е тешко да се води дискусија. Нарочито кога треба да се долови исправноста на некоја постапка, или точноста на некој став.
Ќе се обидам и на овој начин.
Инаку до тогаш само информација дека за ин-витро прв чекор е припрема на матката со тоа што следи, односно менување на нивото на одредени хормони. Нема менување на генските алели.
Ама за ова, јас понатаму ќе те прашам откако ќе завршиме со то другото и изведеме соодветен заклучок![]()
Ова болдот ме збуни тотално, ама ај.Donald,
можеш сам да дадеш дефиниции по свое наоѓање, ја со тоа немам проблем, а лично и немам потреба од дефиниции, особено не човечки, оти ниту една од нив не е ниту доволно (се)опфатна, а камо ли точна.
Да. „Ин витро„-то не е непосредна манипулација со гените, но затоа е манипулација со Божјата волја.
Манипулација? Ти велам (не само што ти велам, тврдам) ако дојде до таму, гарант ќе се обратиш таму за помош. Затоа ти велам не посакувам да никој тропне таму, ама ако нема друго чаре......“Не дај Боже?„. А што ако „Боже„ токму тоа примислил? На кој „боже„ да му се обраќам за помош?...[DOUBLEPOST=1400246725][/DOUBLEPOST]
Donald,
можеш сам да дадеш дефиниции по свое наоѓање, јас со тоа немам проблем, а лично и немам потреба од дефиниции, особено не човечки, оти ниту една од нив не е ниту доволно (се)опфатна, а камо ли точна.
Да. „Ин витро„-то не е непосредна манипулација со гените, но затоа е манипулација со Божјата волја.
Работата е начелно едноставна:Ова болдот ме збуни тотално, ама ај.
То ме наведува на помисла дека, и покрај тоа што кажа дека Бушманот со здрава совест до кој не допрело словото Божје, е поприфатлив од атеистот кој безумно не верува во Бог (имајќи 0 докази за тоа), а живее во религиозна околина, постои можност за грешка?
Односно можно е да и таквиот атеист добие подобар третман од бушманот поради други работи кои нас не ни се познати?
Има, има друго чаре: тоа е смирението пред Бога.Затоа ти велам не посакувам да никој тропне таму, ама ако нема друго чаре......
.
Тоа го разбрав, деРаботата е начелно едноставна:
- ако атеист живее во средина која има своја општо прифатена религија, ај да речеме дека тоа е атеист-македонец во Македонија, каде народот македонски е начелно православен, таквиот атеист има можност за контакт со верници од преовладувачката вера, а при тоа (атеистот) останува тврдоглав во своите атиеистички ставови, таквиот атеист ќе нема со што да се оправда на Судот Христов.
- ако незнабожец живее во „нецивилизирана„ заедница, до која евангалието Христово не допрело, а умот му е здрав и непотеретен со идолатриска религија, таквиот незнабожец ќе може може да се оправда на Судот Христов преку својата совест.
Го наведов начелниот став од Црквата по двата посочени примери, кои се претпоставени, а на Судот Христов, Он ќе суди на реални ликови, каде ќе биде „пресметан„ вкупниот живот од конкретниот лик, а не судење „на парче„.Тоа го разбрав, де
Се збунив и прашав дали е можно атеистов од твојов пример, да биде пред незнабожецот (по прифатливост) од твојот пример, пред Судот Христов?
Или дали ваквиот Црковен став е конечен и неменлив, и јасно прецизира што ќе им следи на двајцата пред Христос?
Твое субјективно мислење дека не знам.Има, има друго чаре: тоа е смирението пред Бога.
Ама, што знаеш Ти што е тоа смирение...![]()
Да, ја‘ сум субјект и ги гледам нештата субјективно.Твое субјективно мислење дека не знам.
.
Тоа значи дека не се во прашање никакви верници, освен верници „на папир„, со изјаснување на попис.А знам и друго дека колку сака нека е верник 99% од нив ќе отрчаат и со две раце ако треба ќе потпишат и ако треба пакт со ѓаволот (ако им се понуди) само да си го решат проблемот.
.
Аха ок.Го наведов начелниот став од Црквата по двата посочени примери, кои се претпоставени, а на Судот Христов, Он ќе суди на реални ликови, каде ќе биде „пресметан„ вкупниот живот од конкретниот лик, а не судење „на парче„.
Црковното учење не познава менување ставови, кои се соборно утврдени и прифатени.