Прашања до Атеистите II

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тешко самиот да се заебам, но не негирам дека може да ме заебе. Шансите се 50- 50.:)
Но, ај да речеме дека на некоја планета постои временска машина.....чисто хипотетички!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е негација бре аман. Тоа ти е грешната премиса. Види дефиницијата која ти ја потврди.
BTW те чекаат прашања.
http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-392#post-6612049
ipsi vika bukvata a e negacija.

ako ne e negacija sto e?

by the way ti se slozi za subjektivnosta. ostaj i ipsi sam da uvidi kade gresi.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тешко самиот да се заебам, но не негирам дека може да ме заебе. Шансите се 50- 50.:)
Но, ај да речеме дека на некоја планета постои временска машина.....чисто хипотетички!
sto e bitno dali samiot ili drug ke te zaebe. rezultatot e ist zaeban si.[DOUBLEPOST=1400167856][/DOUBLEPOST]
За ставот кој јас го изнесов ти го кажа следново:
toa bese za znaenjeto. ne lazhi.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не ме интересира што вика Ипси. Ти одговоривме како знаевме и умеевме. Ако не ти се допаѓаат одговорите, твој проблем.
Имаш конкретни прашања до тебе овде
http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-392#post-6612049
ako se nerviras da prekineme so diskujava.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
toa bese za znaenjeto. ne lazhi.
Не лажам. Се согласивме дека верувањето неможе да биде синоним за вистината, туку знаењето. Што значи, негирањето на теизмот се сведува поради неговото асоцирање на вербата со вистината.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ako se nerviras da prekineme so diskujava.
Не бе каква нервоза, чекам одговори од тебе. Рече овде било за ние да одговараме, ете ти таму на групата на која што се декларираш дека припаѓаш, па дури и сектата ти ја погодив, па бујрум одговори ми.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не лажам. Се согласивме дека верувањето неможе да биде синоним за вистината, туку знаењето. Што значи, негирањето на теизмот се сведува поради неговото асоцирање на вербата со вистината.
so koja vistina? teizam e veruvanje vo bog.

ti velis ateizam neveruvanje.

kakva vistina sega?

veruvanje e subjektivna kategorija. negacija na istata vo koja kategorija spaga?[DOUBLEPOST=1400168814][/DOUBLEPOST]
Не бе каква нервоза, чекам одговори од тебе. Рече овде било за ние да одговараме, ете ти таму на групата на која што се декларираш дека припаѓаш, па дури и сектата ти ја погодив, па бујрум одговори ми.
pocna i sekti da spominjas:P
ne se nerviraj kje bide.

sega e pointeresno tuka i poproduktivno za vas

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

kakva vistina sega?

veruvanje e subjektivna kategorija. negacija na istata vo koja kategorija spaga?[DOUBLEPOST=1400168814][/DOUBLEPOST]

pocna i sekti da spominjas:P
ne se nerviraj kje bide.

sega e pointeresno tuka i poproduktivno za vas
Ќе биде? Во овој живот или во наредниот? :D
Ајде чекам да видам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
cek sea ipsi se obiduva da ni ja poremeti definicijata za ateizam. saka da vmetne znaenje vo istata pa posle i nauka verojatno.
Не е на одмет додека го чекаш Ипси да си одговориш на прашањата.
П.С. Сектите се баш тоа. Точна си е декларацијата.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

kakva vistina sega?

veruvanje e subjektivna kategorija. negacija na istata vo koja kategorija spaga?
Ако верувањето спаѓа во субјективна категорија, тогаш скептицизмот спаѓа во спротивната категорија! А спротивно на субјективност е објективност.[DOUBLEPOST=1400169380][/DOUBLEPOST]
cek sea ipsi se obiduva da ni ja poremeti definicijata za ateizam. saka da vmetne znaenje vo istata pa posle i nauka verojatno.
Не. Дефиницијата е таа - теизам спаѓа во категорија на верувања, верувањата се субјективни, атеизмот (за кој си има дефиниција) е спротивност на теизмот, и спрема тоа спаѓа во спротивната категорија - објективност.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако верувањето спаѓа во субјективна категорија, тогаш скептицизмот спаѓа во спротивната категорија! А спротивно на субјективност е објективност.[DOUBLEPOST=1400169380][/DOUBLEPOST]
Не. Дефиницијата е таа - теизам спаѓа во категорија на верувања, верувањата се субјективни, атеизмот (за кој си има дефиниција) е спротивност на теизмот, и спрема тоа спаѓа во спротивната категорија - објективност.
:D posle vakov post jas nemam poveke prasanja za tebe :pipi:

ja sfativ lesnotijata na objektivnosta.

kazi mu ne ili bukata a i imas objektivnost.

Kajgana Shop

На врв Bottom