Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Толумби и еклери може дома да си ги направиш поубави. Еклерите одозгора со млечно швајцарско чоколадо. Мераци :cool:
А не тие од 10 ден што пред некое време ми се погодија со кисел шлаг и какао.

Толумби и еклери може дома да си ги направи поубави. Еклерите одозгора со млечно швајцарско чоколадо. Мераци :cool:
Jok brat, od Sanco u aerodrom nema poubavi tulumbi. Jebes ti toa ebavanjeto doma.
E gore ke se ebavat, prvo gi nema, vtoro i da ima sigurno nema da se po 10 denara parce,ukusot neli poarno da ne go spomenuvame.
:pos:

Знаеш ли кој се смее на нешто што воопшто смешно? :icon_lol:

Море не ни одат до продавница,од дома се си нарачуваш и за 3 фунти до дома ти го носат.некои дури имаат и бесплатна достава над одредена сума :D

Aj vaka, bas me zanima kako e situacijata so burek vo razlicni drzavi. Vo Germanija probav zanikade bese pa cena 5e cetvrt. Vo Slovenija praat soliden, 2-3e cetvrt. Vo Italija, Austrija i Belgija ne sum videl. Kako e po drugite drzavi, eve vo UK.
Ova cisto ozbilno, nekoj biznis mi se vrti vo glava so polugotov smrznat burek.
:)

Море не ни одат до продавница,од дома се си нарачуваш и за 3 фунти до дома ти го носат.некои дури имаат и бесплатна достава над одредена сума :D

Уште не сум станал толкава мрза да нарачувам groceries онлајн.Во иднина можеби. :D

Aj vaka, bas me zanima kako e situacijata so burek vo razlicni drzavi. Vo Germanija probav zanikade bese pa cena 5e cetvrt. Vo Slovenija praat soliden, 2-3e cetvrt. Vo Italija, Austrija i Belgija ne sum videl. Kako e po drugite drzavi, eve vo UK.

Има турски буреци, ама не сум пробал сеуште. Мислам дека е acquired taste, така да како македонскиот бурек нема да најдеш.

Уште не сум станал толкава мрза да нарачувам groceries онлајн.Во иднина можеби. :D

Ја обично нарачував флаширана вода и сокови од теско за да не одам нон-стоп да купувам :D,а и по нешо што немаше по локалните маркети,успут за друштво да праат на водата :D

Шала настрана дечки, иако сум против валво во муабетот за странството, но во странство никогаш нема да ги имате вкусните јадења како кај нас. Бурек, пастрмајлија, чварки, за свинско месо да не правиме муабет нема никаков вкус, кај нас прсти да излижеш, сендвичи разни типови, банички, пити, овошјето и зеленчукот кај нас имаат одличен вкус, во германија да решеме тешко се наоѓа вкусен зеленчук, пиперки и патлиџани ке кажам, сирењето кај нас е сон, во германија тешко ке најдеш такво нешто, да не набројувам.....

Компарирајте куповна моќ и престанете со споредба на јагоди , рибизли итн. Од примерите прикажани во мојот претходен пост се гледа дека нашата куповна моќ е 30% од потребното ниво за да компарираме со другите земји.
Значи @Forza Milan!!! со својата плата има куповна моќ колку некој што зема 2500 евра плата во Минхен. :)

Шала настрана дечки, иако сум против валво во муабетот за странството, но во странство никогаш нема да ги имате вкусните јадења како кај нас. Бурек, пастрмајлија, чварки, за свинско месо да не правиме муабет нема никаков вкус, кај нас прсти да излижеш, сендвичи разни типови, банички, пити, овошјето и зеленчукот кај нас имаат одличен вкус, во германија да решеме тешко се наоѓа вкусен зеленчук, пиперки и патлиџани ке кажам, сирењето кај нас е сон, во германија тешко ке најдеш такво нешто, да не набројувам.....

Фантазирај си. :icon_lol:

Компарирајте куповна моќ и престанете со споредба на јагоди , рибизли итн. Од примерите прикажани во мојот претходен пост се гледа дека нашата куповна моќ е 30% од потребното ниво за да компарираме со другите земји.
Значи @Forza Milan!!! со својата плата има куповна моќ колку некој што зема 2500 евра плата во Минхен. :)
I pak nema kaj da kupi burek i ke jade guma mesto hrana.
:tapp::pos:[DOUBLEPOST=1399672409][/DOUBLEPOST]A kade e tek hamburgerot u sedmica ili kebapite od destan.
:place:

Фантазирај си. :icon_lol:

Не знам дали знаеш,има у harlesden(има и на други места низ лондон али не знам точно каде) продавница way 2 save(мада повеќе личи на way 2 spend со цените :D)има производи,овошје и зеленчук од балканот,полска,романија и др.конкретно од кај нас има пинџур од випро гевгелија,сирење има мислам бугарско(мада ова го има скоро у секое паки продавниче),има алва(мераци е).не ми текнува што друго имаше пошо не сум бил цела година,али планирам да ја посетам уште одма коа ќе се вратам у лондон у јуни :D.иначе работи 24/7 така да у секое време може да се оди.

Zimi se, meraklija naviknat na ubavo i vkusno jadenje so e kaj nas ke umre gladen tamu. Lele koga ke se setam šo maka e koga nema burek kaj da si kupis, nema hamburgeri kako kaj nas, nema ovco sirenje, nema tulumbi i ekleri, ovosje i zelencuk zanikade,nema mlado lukce i kromidce, jaooo........
:D

I pak nema kaj da kupi burek i ke jade guma mesto hrana.
:tapp::pos:[DOUBLEPOST=1399672409][/DOUBLEPOST]A kade e tek hamburgerot u sedmica ili kebapite od destan.
:place:

Месото валво лично го споредив и верувај далеку е повкусно во странство , свежо и брзо се подготвува. :)
Во маркетите имаше само месо од скандинавија , германско и француско месо , апсолутно немаше никакви батаци од Бразил и слични земји. Притоа морам да напоменам дека сите го избегаваа германското месо и преферираа домашно .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom