Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Па мислам се подразбира дека за чесна работа збориме. Плата од фирма или газда на фирма со платени давачки, не сива економија, шверц под рака и непријавени занаетчии. Инаку треба да им се восхитуваме на некои ликови за празнење џебови. Треба споменик да им се подигне за "најуспешни менаџери и бизнисмени".

Последно уредено:
Валво ги меша работите :) , @valvoline ако зборуваме каде се заработува најлесно со нелегална работа тогаш најдобро место за живеење е Јужна Америка и Средна Америка.

Cenite na novi kuki vo AU se okolu 300k$ do 2m$ se zavisi od lokacija. Kolku podaleku od centar tolku poeftino.

http://www.realestate.com.au/property-house-wa-mandurah-114112787?listingType=buy
http://www.realestate.com.au/property-apartment-wa-perth-116672519

A deka samo tie sto dosle vo AU pred dvaeset godini mozat da imaat kuki e sve zavisi od covek do covek. Jas sum vo NZ cetiri godini I do sega imam dve kuki kupeno I prodadeno I momentalno sum vo kuka 250 kvadrati koja e 50% isplatena. No od druga strana ima familii koi se po desetina godini vo NZ I uste rentaat. No vo prosek nad 95% od Makedoncite vo NZ ima po edna do dve kuki na nivno konto, slicna e situacijata I vo AU.
So mislis druze deka site na forumov sme nepismeni i padnati od mars pa ovakvi prikazni moze da pisuvas? Koj ti dal tebe kredit tamu? So sto si garantiral? Si cul li ti za poimot kreditna sposobnost? Aj da ne pricam za NZ poso ne znam kako e (ama i tamu sigurno bankite ne pijat nafta i ne se dobrodelni ustanovi), vo razviena EU prvo treba da porabotis barem 2-3 godini neprekinato za da dobies krediten status, nekade zahtevaat i dogovor za rabota za neopredeleno vreme, da ne zborime so za kredit treba i garancija ili ucestvo da se plati inaku noze samo da si fantaziras.
Tvoevo scenario e mozno samo ako od Makedonija si trgnal natamu so edna vreka pari, inaku malo morgen. Ili pak imas nekoi rodnini so ke garantiraat za kreditot so nivnata nedviznost.
Ako taka delat krediti bez garancija kazi eve jas prv ke se kacam use utre na avion ke zemam edno 5-6 kuki ili poveke tamu na kredit bez nikakva garancija i ke gi rentam, ako biva rabotata od kiriite da se isplakjaat super, ako ne im gi vrakam na bankite i si fakam patot.
:tapp:[DOUBLEPOST=1399469788][/DOUBLEPOST]
Ti si se nacukal tamu vo posta? drzavna?
Ako si uspeal svaka cast.

Последно уредено:
Cenite na novi kuki vo AU se okolu 300k$ do 2m$ se zavisi od lokacija. Kolku podaleku od centar tolku poeftino.

http://www.realestate.com.au/property-house-wa-mandurah-114112787?listingType=buy
http://www.realestate.com.au/property-apartment-wa-perth-116672519

A deka samo tie sto dosle vo AU pred dvaeset godini mozat da imaat kuki e sve zavisi od covek do covek. Jas sum vo NZ cetiri godini I do sega imam dve kuki kupeno I prodadeno I momentalno sum vo kuka 250 kvadrati koja e 50% isplatena. No od druga strana ima familii koi se po desetina godini vo NZ I uste rentaat. No vo prosek nad 95% od Makedoncite vo NZ ima po edna do dve kuki na nivno konto, slicna e situacijata I vo AU.

Првиот пример - Mandurah ти е посебно градче одалечено 70тина км од Перт. Куката од 300 000 таму е нешто на периферија, станува збор за едно од најубавите градчиња во Австралија, искрено сум изненаден дека можело и толку евтино да се купи нешто таму. Неколку населби и центарот се целосно со канали а има населби каде ако не градиш во медитеријански стил нема ни да добиеш дозвола за градба. Таму и нема баш македонци, иако порано центарот на градот беше цел на еден богат наш македонец кој го продаде пред 15тина години за некој 70-80 милјони... Сега има шопинг центар, хотели и скапи вили на неговиот плац. Еве ја Мандура како изгледа....

11.MANDURAH.jpg

(HR-RGB)-Mandurah-Aerial_resized_web.jpg

8-15-The-Palladio-Mandurah-WA-6210-Real-Estate-photo-1-large-6645531.jpg

main.jpg

Македонците углавно живеат во наслеби во големите градови каде просечна куќа кошта пола милјон + со исклучок на нашите во Сиднеј. Таму имаме големи заедници во наслеби каде куќа е и над милјонче. За разлика од сиднејци, мелбурнчани имаат повеќе недвижнина мада горе доле финансиски се слични. Во перт се посебна приказна мада и таму стојат одлично. Со исклучок на неколку ултра богати македонци во Сиднеј и Мелбурн би рекол најбогатите македонци се во Перт мада како заедница се помали и посиромашни од Мелбурн и Сиднеј.

Ti sea samo nekoi slikicki ni lepis, imas neso svoe ili ne?
Jas nikad ne bi ziveel na krajbrejze pokraj okean. Edno cunami i cao.
Koga sme kaj zemja, pa i kaj nas na Vodno se plakja po 500e za m2, i sve e rasprodadeno, i da sakas da kupis nema.

Ti imas?
Tie so se odamna tamu mozebi imaat, a taze dojdencite go i ke go jadat stapot. Nikad nema da dojdat do pokriv nad glava. nekoja kuka ako na vremeto bila 100.000 dolara deneska e preku milion. Slicna e sostojbata so cenite na nekretninite i vo EU.
BTW i kaj nas ima luge so imaat po 10 stanovi pa nikome nista. Licno poznavam eden so 4 so ima 4 stanovi i 2 baraki, sve zaraboteno tuka. [DOUBLEPOST=1399447652][/DOUBLEPOST]
Alal da ti e, si gi sobral partalite i si napravil nesto. So ne mora da znaci deka i tuka ne moze da se uspee, ima i kaj nas sposobni so tvojata mesecna plata ja zarabotuvaat za eden den.

Валво не се секирај за мене, имам јас за наредните неколку поколенија.

Тазе дојдените хм, еве последен тазе дојден ми е другар во Сиднеј што дојде пред 6 месеци. 2 месеци работеше што ќе стигне (келнер во МКД ресторан, градинар, се проба и како плочкар) дур не најде работа по струка (информатичар, со работно искуство во ОНЕ од МКД). Сега сам издржува 4 члена фамилија во еден од најскапите градови во светот и веќе штеди. Жена му мора да доучи школо за да може овде да работи како учителка (1 година) така да веќе за наредната година ќе може да уллата за стан во Сиднеј. Веќе и гледаат локации...

Moze slobodno da se iznagledaat, ako se prodavaat po *milionce* na gledanje ke se svede rabotata i gotovo.

Ti sea samo nekoi slikicki ni lepis, imas neso svoe ili ne?
Jas nikad ne bi ziveel na krajbrejze pokraj okean. Edno cunami i cao.
Koga sme kaj zemja, pa i kaj nas na Vodno se plakja po 500e za m2, i sve e rasprodadeno, i da sakas da kupis nema.

Во македонија имам куќа на водно, одма до америчката резиденција, во она што е најскап дел на водно и македонија. Имам на неколку места во Азија и повеќе места во австралија.[DOUBLEPOST=1399470582][/DOUBLEPOST]
Moze slobodno da se iznagledaat, ako se prodavaat po *milionce* na gledanje ke se svede rabotata i gotovo.

Стан за почеток во сиднеј се наога и за пола милјон (не куќа, стан). Јас ти гарантирам дека ќе го купат без проблем со 2 примања.

Khm, imam i jas vo sekoja EU drzava po edna kuka, da ne plakam hotel koga odam po koli.
:tapp:

Куќи од пола милион, милион ...и тоа све нормално заработено, работници во фабрика, на лента, занаетчии за туѓа сметка, хигиеничари, гумари... А тек со факултети по фарми и банки колку земаат.
тибам штркот.

Khm, imam i jas vo sekoja EU drzava po edna kuka, da ne plakam hotel koga odam po koli.

Валво глуп ти е муабетот. Јас живеев на повеќе места во азија 10 години и имам фабрики во индонезија и тајланд за градежни материјали. Во недвижнина имам доста затоа што и таму работат ко во МКД, она со пребивање итн... Мене градба ме кошта многу помалку него било кој така да не рипај многу. Ти реков јас имам не сум баш добар пример за она што пробуваш да го протуркаш тука. Што е и најтрагично се сам имам и направено, со минимална помош од мојте :свиркам:

Да де за тебе не е возможно сето ова :) и јас кога ти кажував дека на 25 години веќе имам стан купено ти изгледаше како научна фантастика :)
Фаранг можи да купи вакви како тебе околу 10 тина само тревата да му ја стрижат и базените да му ги чистат и да ти дај една кола по избор да вртиш кругчиња и да гледаш како живеат нашите таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom