Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Македонија е кандидат за член на НАТО и има војници во Авганистан. Нема војници во Чеченија и Македонија не е кандидат за членство ЗНД. Факт е дека САД ни е поблизок и помоќен сојузник од Русија.По блиски? Како тоа по блиски? Ни географски не сме по блиски? Ни во етнолошки нај битната графа, не сме по блиски. Ни во било која графа, која го дефинира еден народ, не сме по блиски.
Дали ако си по близок со некој, автоматски добиваш осиромашен ураниум од него, пред куќна врата?
Дека сме по блиски, ги помагаа Албанците (и цело време тоа го прават)?
Дали по таа логика на блискост ние би требало да ги помагаме Ал Каеда?
Знаеш кој е по близок?
По блиски се невладините организации и нивните клонови, платени од Сорос. Да, тие се несомнено по блиски. И мене да ми префрлаат у џеб толку пари, за да јадам гомна, ќе ги осеќам блиски.
По блиски се нашите политичари (и едните и другите). Да. Они се по блиски.
Каква правда кога ќе ти лепнам две карпет бомбинг ќе видиш правда.Многу рационална и мудра реплика. Правдата не познава цена Стефус, ниту му е потребна лицитација кое повеќе вреди или помалце.
Тоа е основното начелото на позитивното право.
Зоте, не е се вистина што се пишува на интернет. Тоа беше дезинформација. Немаше таков став од Москва, дека за 48 часа ќе навлезат во Украина
@jamajka Ја имаше пастирано веста. Јас се обидов да демантирам, но бев напднат со реплика: "Тебе те чекаат да им одобориш"
Ете поминаа 40 часа речиси.