Американците имаат агенди секаде во светот, и важно му е што мисли и македонец и албанец и бугарин и сите, да знае со кого имаа работа, ние не мислиме толку далеку балканците те разбирам не ти е за верување, јас познавам овде американци во Скопје кои велат демек се дојдени за x причини а уствари гледам дека нив се им итнересира, и сигурен сум дека дават извештај се што учат овде за состојбата во Македонија за било каков аспект политички,економски и други. Украина според мое мислење ке се подели, овде не сака САД да прави големи проблеми па ке му остават малку на Русите да се чуствуват како конкуренти за нив по што само прост наивен може да верува во такво нешто. САД ја контролира цела Европа, блискиот Исток, 80% од земјите во Азија,Австралија, Африка од времето била контролирана,поседуваат буквално се природни богатсва,најнапредна технологија,најголемите умови,најдобрите шпиуни,агенди на денешницата се наоѓаат таму што контролира Русија??? Русија да беше толку силна немаше да дозволи вајлда САД да му се доближи до Украина. А вас не ве разбираам вие цело време сте против комунизмот го пцуете Тито, Југославија.на СДСМ членовите и симпатизерите им викате комуњари не знам што ама овде сте про јас не знам кој е гз лижач овде, само лижете погрешен гз да знаете. А Србија вопшто не е за Русија ја научи лекцијата, народот од инает да ама политичарите го водат Србија во Нато и Европа, србите се паметни гледаат далеку не ја прават истата грешка два пати. Многу им веруваа на мајка Русија порано и знаат што ги снајде. Гледавте што и направи со зимските олимписки игри најскапи олимиски игри организирани без никаков впечаток, тоа е сила мои сограѓани не видео со армија и насилство само прост многу прост ужива и верува во такви приказни. А кога викам ке платите не викам ке платите во контест на насилство или не знам што ( вие таков народ сте само на насилство мислите) туку немаат многу да ве земаат во обзир, кредит веќе нема да пуштат па ке патиме за леб,ке бидеме најзастанета земја во регионот, додека ние ке мислиме како да приживеаме соседите ке мислат како да одат во Бора Бора и после тоа ке бидеме најголеми подржувачи на САД друо решение нема, ете ти како ке платиме.