Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Шо збориш бе РИки? Кој пример што побива?

Кога ќе дојде таков некој тогаш ќе одговорам.
Изгледа сум попаметен од научниците што викаат дека никој не е моногамен, пошто со тоа што го пишав дека ако стварно не сме, унапред ќе сме се договореле за секс со други дур сме у врска со една личност.

Океј, нека дојде, колку време и да пројде, кога ќе дојде ќе те тагнам ти да му дадеш совет.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа што немаат секс или се шљакаат во една поза не значи дека не си одговараат. Значи дека немаат комуникација меѓу себе.
Мисирот не кажува дека сака секс или сака у друга поза а мисиркава се праи на триипол и си тера свој целибатен филм или не го трти гзот пошто и кажале на кафе дека така ќе покаже слабост и несигурност.
Како може двајца да си одговараат, ако немаат комуникација меѓу себе? Па во врска меѓу двајца што има почит, емоции, не може да нема комуникација, макар било тоа и за секс. И која е логиката демек ајде нема комуникација, па ќе се шљакаат со други? Ако нема комуникација или треба да се реши проблемот со комуникација или да се раскине, а не да се вара. Сега тој ќути ете, таа ќути ете и што? Која е поентата на тој однос во кој сите ќутат, а се вараат? Тоа за мене не е здрава врска. Проблем со комуникација не се решава со шљакање со други луѓе, туку со отвореност еден спрема друг.

А што ако е фатен?
:D
Aј стварно забегавме, не дека твоево е во право, ама дај бе маалку согледај ги работите поопуштено... секому може да му се случи, принципите си се принципи и ете дечкото треба да ги почитува (и обратно), но кога човек е во сериозна врска и да се работи за човек кој лесно го фаќа алкохолот, повеќе треба да се зборува за проблемот за алкохол отколку за првото. Пошо второто може да повлече далеку повеќе непријатности отколку првото.
Не сме забегале, ете го дискутираме тој еден аспект.
Секому може да се случи, ама и секој што ќе биде фатен ќе добие шут карта.
Проблем со алкохол? Сега ја вртиш темава во сосема спротивна насока.
Тој ако се начукал 3 пати во три месеци и притоа два пати се смувал со друга, не значи дека има проблем со алкохол, туку дека има проблем со главата.[DOUBLEPOST=1399051619][/DOUBLEPOST]
Не знам зошто ама мислам дека овој „проблем“ за кој со денови се дискутира е лажен, а вие каде и да е ќе се исколите без причина ;) Повеќе не се решава ТОЈ проблем туку вашите меѓусебни односи. Не заборавајте дека секој си има свое мислење и ако не ви се допаѓа туѓото мислење не значи дека не е точно. За секоего сопственото мислење и став се точни, а туѓите грешни и нема тука што да се дискутира. Значи дури не си реши девојката што сака и дури не ни каже за да можеме сите помирно да спиеме... кој има некој љубовен проблем да му го решиме брзо потезно? :noze:
Се дискутира за одреден став и одредена тема. Темата е малку шкаклива, ама не се согласувам со тоа дека не треба да се дискутира, баш е добро тоа што се прави муабет. На крај краева, форум за дискусии е ова.

N

NikolaMKD91

Гостин
Ох сирота ти... почнавме и со лични навреди :(
А што друго и преостанува друже ? Ја утепа у поим, дури една девојка тука ти симна капа за напишаното иако не се согласува. Оној момент кога тетката почна да ги извртува работите и да користи лични навреди значи дека и' снема аргументи и е изгазена во дебатата. :)

Последно уредено од модератор:
Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Премногу бе, двојни стандарди на темава.

Не оправдувам изневерување, никогаш нема ни да го оправдам - ама да нарекувам девојка која имала секс со две особи у животот курва и дроља е испод секое ниво.
И пошто овде веќе како дефиниција дојде дека секоја девојка што ке си го изневери дечкото е дроља, ме интресира кој е епитетот за машкото што ќе си ја изневери девојката?
Дрољ, можда?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594

Не оправдувам изневерување, никогаш нема ни да го оправдам - ама да нарекувам девојка која имала секс со две особи у животот курва и дроља е испод секое ниво.
И пошто овде веќе како дефиниција дојде дека секоја девојка што ке си го изневери дечкото е дроља, ме интресира кој е епитетот за машкото што ќе си ја изневери девојката?
Дрољ, можда?
Ебачина белосветска?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Дрољ, можда?
Не е само дроља за жена што вара, има и курва и ебештија. За машко може да биде куроглав/шупак/олош. Еве по три за секое, задоволни се правата на двата пола сега?

N

NikolaMKD91

Гостин
Дрољ, можда?
Од каде двојни стандарди ?? Рековме и за двата пола не е во ред кога изневеруваат. На нас не ни е проблем да признаеме дека мажите што изневеруваат се слабаци, вие имате проблем да признаете дека кога девојката го изневерува дечкото, спие со неколку мажи истовремено и не чуствува вина дека е курва. Конкретно кај девојката што побара совет не е проблем бројот на сексуални партнери туку неверството. Дали неверството те прави курва ? Според мене ДА, те прави, макар и со еден да се изебеш , под услов тоа да не е дечко ти/маж ти.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Не е само дроља за жена што вара, има и курва и ебештија. За машко може да биде куроглав/шупак/олош. Еве по три за секое, задоволни се правата на двата пола сега?
Еве и едно од мене...

Женски род - Курва
Машки род - Пичкар

:icon_mrgr:

Ко да не е иста конотацијава на споредбиве? Не ви личи така?

Еве и од мене - важат за двата пола - себични, покварени, незрели, неиживеани, искомплексирани...
Ама, курва и дроља, бе? Со два кура видени у живот? Озбилно?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Од каде двојни стандарди ?? Рековме и за двата пола не е во ред кога изневеруваат. На нас не ни е проблем да признаеме дека мажите што изневеруваат се слабаци, вие имате проблем да признаете дека кога девојката го изневерува дечкото, спие со неколку мажи истовремено и не чуствува вина дека е курва. Конкретно кај девојката што побара совет не е проблем бројот на сексуални партнери туку неверството. Дали неверството те прави курва ? Според мене ДА, те прави, макар и со еден да се изебеш , под услов тоа да не е дечко ти/маж ти.

Неверството те прави многу работи, ниедна од нив не е фина, али курва не.

И еве, и мене како девојка не ми е проблем да признаам дека кога девојка изневерува е слабак ;)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Еве и од мене - важат за двата пола - себични, покварени, незрели, неиживеани, искомплексирани...
мн. сте смешни со тоа *курва со 2 кура видени во животот*

ДВА кура дур е у ВРСКА со ЕДЕН од нив се ПЕГла со ДРУГИОТ 5 месеца и тврди дека и е УБАВО - ок, не е она курва - ја сум глуп.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Дрољ, можда?
јас само процедурално да кажам :cautious:
курва-девојка која се ебе за пари
проклета курава- девојка која се ебе со сите, али само со тебе НЕ
и на крај (ова се однесува за девојката која е во врска а се ебнала со двајца)
ороспија- девојка која се ебе со кој сака без пари
така да ќе молам за коректност во понатамошните постови и да ја нарекуваме “ороспија“;)

е сега, за машко рики спомна два кои се доволно добри, шупак и олош, иако ова второво може да се употреби и во сосема друг конекст
ја би употребил пичкариште и курвариште, во зависност што ебел, нели? :X3:
но мислам дека најголема навреда за машко е ако го наречеш жиголо. пандан на курва, нели?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Па еквивалентно е на "сите машки се исти", кога истите женски со два кура видени во живот го констатираат тоа. Јебига.

Крај краева, машките кога ќе бидат изневерени ги колнат жените и они ги создаваат термините. Ја сум машко и не сум стручен за како да навредувам такви машки. Мислам дека е реално од девојка да слушнеме како би го колнела дечкото што ја варал, и еве ќе го прифатиме тоа и ние. Фер е?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па еквивалентно е на "сите машки се исти", кога истите женски со два кура видени во живот го констатираат тоа. Јебига.

Крај краева, машките кога ќе бидат изневерени ги колнат жените и они ги создаваат термините. Ја сум машко и не сум стручен за како да навредувам такви машки. Мислам дека е реално од девојка да слушнеме како би го колнела дечкото што ја варал, и еве ќе го прифатиме тоа и ние. Фер е?
Долг е списокот со термини...:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom