Прашање за Христијанството III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не напишав дека Твоите ставови се дискутабилни, туку дека атеизмот, како личен став и одлука, е дискутабилен.
Епа јас сум атеист. И сега те прашувам, зошто моите религиски ставови се дискутабилни?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Епа јас сум атеист. И сега те прашувам, зошто моите религиски ставови се дискутабилни?
ne postoi ateist. toa e otsustvo na verba ili skrsnuvanje od vistinskiot pat.

ti si samo vernik so plus eden grev na plekjite.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ќути бе ти атеист еден во јагнешка кожа. Ти си знаел за вистински пат. :D
vistinskiot pat do komsikata e tezok trnliv so mnogu prepreki i od objektivna i od subjektivna priroda. no sepak veruvam deka moze da se izodi i stigne do celta.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
vistinskiot pat do komsikata e tezok trnliv so mnogu prepreki i od objektivna i od subjektivna priroda. no sepak veruvam deka moze da se izodi i stigne do celta.
Чим е тежок и трнлив, не го знаеш патот, или целта ти е превисока. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
go znam i gi znam site prepreki. evaluacijata na celta e subjetivna rabota.

bitno e da se raboti na ostvaruvanje na istata.
Поентата е да се сработи, не да работиш. Но од другастрана ако не “евалуираш“ кај едниот пат, ќе го пробаш и другиот, третиот...... Надежта последна умира, зарем не? ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Поентата е да се сработи, не да работиш. Но од другастрана ако не “евалуираш“ кај едниот пат, ќе го пробаш и другиот, третиот...... Надежта последна умира, зарем не? ;)
pa normalno. rabotis za da srabotis i ja postignes celta.

ako ne odi so standardnite metodi ke se bara resenie na drug nacin.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
pa normalno. rabotis za da srabotis i ja postignes celta.

ako ne odi so standardnite metodi ke se bara resenie na drug nacin.
Е така де. Не да го прифатиш првиот метод како исправен а не проверен во пракса. Универзален не постои.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Признавам: глуп сум, ама за секој случај, прочитај го уште еднаш стихов. цитирам:

„....1. Безумникот рече во своето срце: „Нема Бог!”...„

Во стихов, безумникот изнесува став, а не атеистот...

Атеистот не верува дека Бог постои, а безумникот „иде„ чекор понатаму па вели дека „...нема Бог...„
Дали ти ќе го наречеш безумник или генијалец, атеист е човек за кој непостојат Богови.[DOUBLEPOST=1399037188][/DOUBLEPOST]
Еј еј... без вреѓање мори моме... Николче, ајде бан на ликов за лични навреди!!! Ако не ти одговара одговорот на Мики имаш начин да одговориш. Не разбирам зошто тролови од ваков и сличен вид не се третираат ко што треба.
Вистината многумина вреѓа, ама тоа е тоа. Ако не ти одговара, не читај.

П.С. Дали треба да ја банираме и библијата затоа што се користи со називи како "безумник"? Или тоа нема врска, затоа што на вас ви одговара? Безумник за некој што неверува во Бог не е навреда, само кога се однесува на вас е навреда така?

Kajgana Shop

На врв Bottom