Прашања до Атеистите II

Член од
9 април 2014
Мислења
4
Поени од реакции
1
1) Од своите родители. Ако добро сум го разбрал процесот на размножување кај луѓето, тоа е вообичаениот начин.
2) Душата е состојба на умот. Ментални процеси и однесување.
3) погледни под 2
4) погледни под 2
5) Шимпанзата (и Бонобо ) се најблиските сродници од друг вид на човекот
6) (Објасни те молам)
7) Јас верувам дека од кога ќе го кликнам копчето кое вели "Испрати мислење" поракава ќе ми биде објавена на форум.

Б) Анархијата не подразбира недостаток на ред, поредок или закон. Анархијата представува недостаток на хиерархија,владеење и/или државна организација во едно општество. Состојбата во која секој прави што си сака се нарекува хаос.
6) Па еве нели и врстава мајмуни ја знаете и тоа го кажал Дарвин, нели? Јас лично не го почитувам, но оваа негова изјава би требало да ја знаат оние кои ги трифатиле неговите ограничени „теории“ за настанокот.

Е па супер (по однос на анархијата). А како би изгледала една држава без државна организација со оглед на природата на луѓето, од досега познативе искуства? И сакаш да кажеш дека во анархија има недостаток на хиерархија. Аха да! Тоа може ама само првите 5 секунди и после пак истото, оние коишто ќе се истакнат како посилни ќе владеат. Анархијава некако утопистички ми делува.[DOUBLEPOST=1398565633][/DOUBLEPOST]
интересен текст. ај сега да земеме дека религијата е за да има ред. значи нема везе со духовноста и бог. хммммм, интересно
дали сега религијата ја игра таа улога на полицаец? или е надмината? ако е надмината, тогаш која е нејзината поента во денешно време?
тоа со прашањата се работи кои сите сакаме да ги знаеме. само за едното има одговор, атеистите не веруваат во ништо (читај божество). јас му верувам на мојот другар дека ова или ќе го направи за мене, јас верувам дека ќе го доживеам утрешниот ден, но тоа нема врска со “верување“ во смисол кој ти го мислиш
прв болд: ако ја прифатиме дарвиновата теорија, тогаш твоето паѓа во вода. тоа би значело дека и како хомоеректус имале вера? не е важно дали е паганска или сл, важно дека верувале во нешто?
е во врска со вториот болд: за да не ти го контрирам делот кој е смешен, ќе се задржам на една теорија која ја подржува твојата изјава. дали си сигурен дека постоиме? дали си сигурен дека не сме некој матрикс? заота што ако сме во матрикс, тогаш изјавата е комплетно издржана. и ти функционираш како единка, и јас, а всучност сме дел од некој програм.[DOUBLEPOST=1397114220][/DOUBLEPOST]
појма немам, на вас е да докажете. било како доказ кој може да се пофтори во секое време
секој доказ е добродојден, нема стеги и стереотипи.
пример. велите рај! како да дознам за него? морам да умрам за да видам?!?!??
А зошто се потребни докази? На крајот на краиштата никој никого не го тера сосила да верува во нешто.
интересен текст. ај сега да земеме дека религијата е за да има ред. значи нема везе со духовноста и бог. хммммм, интересно
дали сега религијата ја игра таа улога на полицаец? или е надмината? ако е надмината, тогаш која е нејзината поента во денешно време?
тоа со прашањата се работи кои сите сакаме да ги знаеме. само за едното има одговор, атеистите не веруваат во ништо (читај божество). јас му верувам на мојот другар дека ова или ќе го направи за мене, јас верувам дека ќе го доживеам утрешниот ден, но тоа нема врска со “верување“ во смисол кој ти го мислиш
прв болд: ако ја прифатиме дарвиновата теорија, тогаш твоето паѓа во вода. тоа би значело дека и како хомоеректус имале вера? не е важно дали е паганска или сл, важно дека верувале во нешто?
е во врска со вториот болд: за да не ти го контрирам делот кој е смешен, ќе се задржам на една теорија која ја подржува твојата изјава. дали си сигурен дека постоиме? дали си сигурен дека не сме некој матрикс? заота што ако сме во матрикс, тогаш изјавата е комплетно издржана. и ти функционираш како единка, и јас, а всучност сме дел од некој програм.[DOUBLEPOST=1397114220][/DOUBLEPOST]
појма немам, на вас е да докажете. било како доказ кој може да се пофтори во секое време
секој доказ е добродојден, нема стеги и стереотипи.
пример. велите рај! како да дознам за него? морам да умрам за да видам?!?!??
На кого остана да докаже дека Бог постои? Нам? Вака: ниту Бог е илузија, а ниту пак некој од нас е Дејвид Коперфилд па сега одма да покажеме и да докажеме. Јас лично ниту можам ниту сум достоен да докажувам. А докази има коооооолку сакате, на пр. читајте малку Библија па после тврдете било што.
Сега се каам што воопшто го започнав ова. Во иднина немам намера повеќе да дискутирам ниту пак да се вознемирувам со вакви теми. Душава почна да ме боли :). Просто, не се сметам за достоен да го продолжувам разговоров понатаму, поради тоа што тука има многу работи коишто ме иритираат и навистина не би сега за ништо на светов да си го нарушувам внатрешниот мир. Останете си на својот став, ќе биде интересно. А за досегашново, за сите овие „информации“ само ќе кажам - Богу слава и фала.

Последно уредено:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
А зошто се потребни докази? На крајот на краиштата никој никого не го тера сосила да верува во нешто.

На кого остана да докаже дека Бог постои? Нам? Вака: ниту Бог е илузија, а ниту пак некој од нас е Дејвид Коперфилд па сега одма да покажеме и да докажеме. Јас лично ниту можам ниту сум достоен да докажувам. А докази има коооооолку сакате, на пр. читајте малку Библија па после тврдете било што.
Сега се каам што воопшто го започнав ова. Во иднина немам намера повеќе да дискутирам ниту пак да се вознемирувам со вакви теми. Душава почна да ме боли :). Просто, не се сметам за достоен да го продолжувам разговоров понатаму, поради тоа што тука има многу работи коишто ме иритираат и навистина не би сега за ништо на светов да си го нарушувам внатрешниот мир. Останете си на својот став, ќе биде интересно. А за досегашново, за сите овие „информации“ само ќе кажам - Богу слава и фала.
ооооо душо напатена, добро дојде во нашиот ни мил подфорум религија. ете уште еден припадник на стадото, кој пишува ама не знае што пишува.
ќе те рчнам од средина, па надоле, а после ќе идам и нагоре ;)
книжулињата се читани, и искрено кажано многу повеќе логика има во снежана и 7те џуџиња него во било кое книжуле. ти по се изгледа НЕ си ја прочитал библијата, него само си начул/слушнал нешто од постарите и тука завршила твојата обука. така да, ТИ прочитај, и не само едно книжуле, него сите, историја обавезно, потоа и малку психологија и филозофија, за да се комплетираш ко личност. вака си само за терање мајтап. али во овој пост нема да си тереам мајтап, сепак нови си па да те малку потинтариме:rolleyes:
за твоето достоинство, хммммммм имаш симптоми на тешка депресија со примеси на персоналити дисордер. како што си изјавил, делува дека еден црв има повеќе достоинство од тебе. ........................ сега дури се чудам зошто ти реплицирам.
напомена!!! во една мисла успеа да ги вметнеш и бог, и илузија, и коперфилд и докази. навистина припаѓаш на стадото

Член од
13 април 2013
Мислења
49
Поени од реакции
16
Прашање до Атеистите:

1. Од кого сте створени?
2. Зошто човекот е створен?
3. Зошто не верувате во загробен живот?
4. Дали имате некои Аргументи за вашето “верување“ дека не постои БОГ?

1. многу за објаснување
2. немам стекнато мислење дека треба da е створен од некого
3. задгробен живот најголемата глупост во која сите веруваат смислена од страна богаташите и да им дадат надежна сиромашните дека некаде на"оној свет"ќе имаат се сто немале на овој свет и исто така за полесно да ја држат простата маса под контрола
4. се што неможам да видам не постои значи до сега никој не го видел БОГ така да а факти имам да живеам во македонија и се борам за секое парце леб по правило Бог треба да им помага на немоќните

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
Si se pobrkal.greska svana a? prirodata e kreatorot a ti si ja pomesal so bog :)

Sent from my GT-S5300 using Tapatalk 2

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Соопштение во сите активни теми на подфорумот Религија

Доколку забележите мислење кое е надвор од форумската етика на однесување, навреда, оф-топик или слично, користете ја опцијата "Пријави" што се наоѓа во менито на долниот дел од секој пост.
Со тоа си помагате себе, на модераторот, и пред се - придонесувате за квалитетна дискусија.

/мод

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
4. се што неможам да видам не постои значи до сега никој не го видел БОГ така да а факти имам да живеам во македонија и се борам за секое парце леб по правило Бог треба да им помага на немоќните
Дали си го видел Твојот мозок?[DOUBLEPOST=1398815752][/DOUBLEPOST]

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дали си го видел Твојот мозок?
Ти ги немаш видено ни Раселовиот чајник, ни Розовиот еднорог, ни Один, ни Брама ни Зевс. По твојава логика и тие постојат?
А видеото ти нема врска со атеизам. Повеќе има врска со теизам. Замисли само да става “ништо“ во вреќата изговорува хокус покус и излегува хеликоптерот. Ете така твојот бог ствара, од ништо.

Член од
13 април 2013
Мислења
49
Поени од реакции
16
Дали си го видел Твојот мозок?[DOUBLEPOST=1398815752][/DOUBLEPOST]

ne prijatelce si se pomesal vaka vie gi gledate rabotite deka nekoj so hokus pokus od kal i od rebro ne stvoril nas taka da da ne e tragicno bi bilo smesno (y)
a mozokot si go imam videno bev na snimajne pred nekoe vreme imam snimki ako sakas ce ti gi postiram

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
ne prijatelce si se pomesal vaka vie gi gledate rabotite deka nekoj so hokus pokus od kal i od rebro ne stvoril nas taka da da ne e tragicno bi bilo smesno (y)
a mozokot si go imam videno bev na snimajne pred nekoe vreme imam snimki ako sakas ce ti gi postiram
Пријателче, добро можеби си го видел на снимка, НО ДАЛИ СИ ГО ВИДЕЛ ТВОЈОТ УМ (не зборувам за мозок ТУКУ ЗА УМ)....

Тоа што кажуваш дека МОРАШ да видиш за да веруваш дека посто не е точно. Доколку пра пра дедоти не си го видел кога си се родил тој веќе умрел и не оставил ни слика ни ништо, но твојот татко ти кажувал за него ДАЛИ ЌЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ПРА ПРА ДЕДОТИ ПОСТОЕЛ И ЖИВЕЕЛ на овој свет? Логика пријателе поедноставно неможам да ти објаснам...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пријателче, добро можеби си го видел на снимка, НО ДАЛИ СИ ГО ВИДЕЛ ТВОЈОТ УМ (не зборувам за мозок ТУКУ ЗА УМ)....

Тоа што кажуваш дека МОРАШ да видиш за да веруваш дека посто не е точно. Доколку пра пра дедоти не си го видел кога си се родил тој веќе умрел и не оставил ни слика ни ништо, но твојот татко ти кажувал за него ДАЛИ ЌЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ПРА ПРА ДЕДОТИ ПОСТОЕЛ И ЖИВЕЕЛ на овој свет? АНТИЛогика пријателе поедноставно неможам да ти објаснам...
ти си го видел биг бенгот? зошто тогаш веруваш дека е опишано во куранот? да не прашам и за бог, никој никогаш не го видел. додека дедо ти бил виден, доживеан од некои луѓе во тоа време.
а за умот, стандардна исламска финта, ............. се докажува(научно), или доживува (кога си во контакт со личноста).
еве на пр, не те знам, уште помалку па ти го гледам умот, али знам дека IQ ти е под 50. како знам? па си докажал со своите постови!!!
МОРАВ И ДА ТИ ГО КОРЕГИРАМ ПОСТОТ, пошто во верата НЕМА логика. ;)

Член од
13 април 2013
Мислења
49
Поени од реакции
16

Тоа што кажуваш дека МОРАШ да видиш за да веруваш дека посто не е точно. Доколку пра пра дедоти не си го видел кога си се родил тој веќе умрел и не оставил ни слика ни ништо, но твојот татко ти кажувал за него ДАЛИ ЌЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ПРА ПРА ДЕДОТИ ПОСТОЕЛ И ЖИВЕЕЛ на овој свет? Логика пријателе поедноставно неможам да ти објаснам...

nz so da ti rcam sekoj ima pravo na svo mislejne taka ti slepo veruvas vo isus ili koj i da e taka i jas ne mozam da se pomiram deka i pokraj se sto se slucilo zaradi tie religii kolku samo luge niz istorijata zaginale vo ime na verata primer ti se krstonosnite vojni izginale neam pojma kolku ali prilicno mnogu po logika bog ne smee da bara od tebe da gi ubies nevernicite (muslimanite)pa i da zaginis obiduvakise da ostvaris nekoja glupava cel zaradi i koja den denesen e glavna pricina za krvoprolevanje Eve da recime deka bog i postoi jas sepak nema da veruvam vo takvv religija kade moram da ubivam za go zadovolam mojot BOG

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
10 dogmas of science....

1) Everything is essentially mechanical

2) All matter is unconscious

3) The total amount of energy and matter is always the same.

4) The laws of nature are fixed.

5) Nature is purposeless

6) All biological inheritence is material.

7) Minds are inside heads and are nothing but the activity of brains.

8) Memory is stored in material traces of the brain.

9) Unexplained phenomena such as telepathy are illusory.

10) Mechanistic medicine is the only one that really works.

Може у школо не им кажале на децата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom