Пракса

• Креатор на темата Креатор на темата DejanB.
  • Време на започнување Време на започнување

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Ај некој кој знае нека напишете некои компании кои нудат пракса во програмирање, особено веб, без разлика дали си студент по информатика. Фала.

Дали може да ми напишете некои компании кои нудат пракса во програмирање, особено веб, без разлика дали си студент по информатика или не. Фала.
Ти треба 30 дена за на факултет или нешто друго? Пиши каде бараш (во кој град) зашто ги има секаде.

Ти треба 30 дена за на факултет или нешто друго? Пиши каде бараш (во кој град) зашто ги има секаде.
Не не, не ми треба за факултет туку само доста ми е дома, читање и пробување. Сакам да се видам и да осетам како се работи во фирма, некои нови знаења... Инаку за Тетово.

Повеќето, а можда и сите, бараат студенти. Од една страна што им е задолжителна, а и треба некако да си најдат кадри за во фирмата :) За во Тетово не знам, ама за во Скопје - отвори ја страницата на ФИНКИ, имаш еден куп огласи за пракса... аплицирај, пробај си ја среќата, иаоко не си студент. Да не те разочарувам од старт, ама шансите ти се 1:100 :) Подобро земи најди по фриленс сајтовите нешто ситно чепни или почни да правиш работи чисто за тебе...

Неодамна имаше оглас за пракса во Космик, ама земаат практиканти по препорака на професори од факултет.

Јас се возев по препораки, и по мене повлеков уште неколку. Така да ако имате некое другарче што работи некаде или е на пракса во некоја помала фирма каде реално најмногу се учи, кажете му да праша :)
тоа ви е дефинитивно најдобар избор :)

Со оглед на тоа што го прочитав до сега, на тие што не се на факултет многу потешко им е.
Јас се возев по препораки, и по мене повлеков уште неколку. Така да ако имате некое другарче што работи некаде или е на пракса во некоја помала фирма каде реално најмногу се учи, кажете му да праша :)
тоа ви е дефинитивно најдобар избор :)
Мислиш на препораки од факултетски професори или пак препорака на некој вработен во фирма ?

од вработен, факултетски професори ќе те запукаат во некоја фирма каде што приоритетот ќе е да работиш за да се докажеш и доквалификуваш а не реално да учиш, тебе очигледно ти треба да учиш :)

од вработен, факултетски професори ќе те запукаат во некоја фирма каде што приоритетот ќе е да работиш за да се докажеш и доквалификуваш а не реално да учиш, тебе очигледно ти треба да учиш :)
Ммм добро, фала. :)

Неодамна имаше оглас за пракса во Космик, ама земаат практиканти по препорака на професори од факултет.
Нема врска, јас бев без препорака, испратив СV ми се јавија да ми кажат кога ќе има тестирање, ти дават тест, ако напишеш добро те примат ако не следниот пат повеќе среќа :)

Има ли некој да знае компании што нудат пракса за Front End Development?

Дали има закон за пракса? Дали има минимална вредност што треба да ја зима практикант?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom