Еве јас му судам. Ги осудувам и дел од верниците кои покажале како (не)треба да се шири религијата успешно (со закани и со убиства). Дали вашиот Бог нив ќе ги осуди? Ќе ги осуди ли оние кои преку својата надмоќ ја прикажале својата сила спрема неистомислениците?
Што подразбираш под, “Бог да осуди“?
А зошто му судам на Бог? Убавината на нештата постои во главата на оној кој за истите размислува, Бог физички не постои, ни духовно, туку постои во вашите глави и всушност јас ги осудувам оние кои правеле злосторства, злосторства за својот Бог и со самото тоа им ги напаѓам и нивните ставови.
Негираш ли дека Христос е историска личност?
И твојот поглед кон животот постои во “твојата глава“ соу вот?!
(самите ќе мислите дека гревот ви е простен, нема да ви се појави глас кој ќе ви го каже тоа), но дали психата ќе ве остави на мира? Ќе ве остави, само ако сте ладнокрвни.
Дали можеш да си ја приметиш контрадикторноста?
На христијанска тема си и би требало да разбереш нашиот(генерално во Македонија православен) израз е од Црквено-Христова призма, за разлика од твојата критика која од овој аспект е многу конфузна и исфрустрирана општо кон религијата.[DOUBLEPOST=1398804845][/DOUBLEPOST]
Неможеш да судиш на нешто за кое неверуваш дека постои! Изнесувам мој аргумент дека одредена позиција или став се контрадикторни. Ако тоа неможеш да го разбереш, немораш да дискутираш со мене, затоа што од старт во таа дискусија ќе бидеш изгубен во превод.
Не си искрен кон себе во сопствената нелогичност која и самиот си ја признаваш, инаетливо буткаш нехристијански став и покрај тоа што досадно број пати ти објаснив.
Основно е што неправиш разлика меѓу човекот и останатото создание(ги поистоветуваш) и не го разбираш концептот, планот Божји онака како го изложува Црквата, сосила наметнуваш свој личен став на христијанска тема само затоа што си убеден во својата нелогичност.
Несакаш христијански став, оди понатаму со друго ако те интересира, не “тупи“ со своето. (Пр: Јас во телема темата инсистирав да добијам одговор за вашата онтолгија, не добив, сватив дека немате, не сте ми интересни и толку! Дај елементарна култура. Секое добро!)