Анархија

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.500

Така?
How many anarchist punks does it take to screw in a lightbulb?
None, anarcho-punks screw in gutters in their own vomit.

П.С.
Вие на интернет не можете да се исконтролирате а ќе сте граделе природа и општества...

A

AnFem

Гостин
Така?
How many anarchist punks does it take to screw in a lightbulb?
None, anarcho-punks screw in gutters in their own vomit.

П.С.
Вие на интернет не можете да се исконтролирате а ќе сте граделе природа и општества...
Ние на интернет сме фини. Во шпанската граѓанска војна стрелале.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.500
Ние на интернет сме фини. Во шпанската граѓанска војна стрелале.

Да имаше стрелање имам впечаток дека сами себе ќе се истребевте освен, секако, ако не најдите начин како да ја подигнете свеста и самоконтролата прво кај самите вас па после и кај останатите а дотогаш...

A

AnFem

Гостин
Да имаше стрелање имам впечаток дека сами себе ќе се истребевте освен, секако, ако не најдите начин како да ја подигнете свеста и самоконтролата прво кај самите вас па после и кај останатите а дотогаш...
Шо зборуваш бе? :pos:Реков јас, кретен!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Каде сте верни подржувачи на системов :tapp:
Или само за себе си гледате?
На.

На сите христијани кои си ја љубат државата, и што чат пат погледнуваат на темава. Исус беше спремен да жртвува 99 офци за да спаси една. Каде ви е верата?
Јебеш га, не постои тоа избор од две зла.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Атеизмот и анархизмот одат заедно?!?

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Никад немало поголема анархија нит ќе има од раното христијанство,пред христијаните да станат робови на црквата и нејзините квази-толкувања.http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_anarchism

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Поделено е мислењето околу тоа. Голем дел сметаат дека религијата е еден вид алатка за манипулација и угнетување на народот, па затоа е отфрлена и атеизмот е промовиран. Други сметаат поинаку.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Поделено е мислењето околу тоа. Голем дел сметаат дека религијата е еден вид алатка за манипулација и угнетување на народот, па затоа е отфрлена и атеизмот е промовиран. Други сметаат поинаку.
Ако некој те тера да бидеш верник или атеист или било што, тогаш веќе не е анархија, пошто тој некој е над тебе, т.е. е власт.

Секоја една анархија која не се заснова над доброволни односи и приватна сопственост е неодрлижа.
Затоа, идејата за анархо-комунизам каде што нема да постои приватната сопственост и закони кои ќе владеат у мојот двор, нели, е нансенс, пошто доколку се функционира во комуна, каде се е во заедничка сопственост, не одлучуваме за тоа како ќе го користиме нештото, пошто ќе зависи од тоа како мнозинството ќе одлучи, и тогаш мнозинството е во власт, што у тој момент почнува да бидува социјал - демократија.

Затоа, анархисти шо дркаат на нео-комунистички организации како Ленка рецимо, очигледно не ја разбираат анархистичката идеја.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако некој те тера да бидеш верник или атеист или било што, тогаш веќе не е анархија, пошто тој некој е над тебе, т.е. е власт..
Промоција и пропаганда не е исто. Јас зборам за првото. А анархисти знам кои се и од едниот и од другиот крај на религиозно-атеистичкиот спектар. Само појаснував за останатите со претходното мислење. Дека нема исклучиво едно или друго, дека присутни се и двете, што и би требало да е случајот, ако се работи за филозофија која величи слобода на изразување и сл.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Промоција и пропаганда не е исто. Јас зборам за првото. А анархисти знам кои се и од едниот и од другиот крај на религиозно-атеистичкиот спектар. Само појаснував за останатите со претходното мислење. Дека нема исклучиво едно или друго, дека присутни се и двете, што и би требало да е случајот, ако се работи за филозофија која величи слобода на изразување и сл.
Анархијата и либертаријанска идеја се брат и сестра.

Друго нешто, комунизам единствено може да постои у капиталистичка творевина, пошто у твојата приватна сопственост ти го имаш правото и слободите да третираш нешто како комуна и сите да бидат исти и блиски, нели шо е комунистичката идеологија.
А доколку ти некому му го одземеш богатството и го поделиш на сите исто, некој очигледно нема да биде слободен.

Најмалото малцинство е единката. - Ен Ренд

N

NikolaMKD91

Гостин
Единствени анархисти што им се восхитувам ! Плус Велешани :)

А да не го подзаборавиме и Гоце Делчев кој изјавил : "Јас сум по душа анархист, по дело револуционер, по убедување социјалдемократ.“[DOUBLEPOST=1398853353][/DOUBLEPOST]
Еј фала богу оваа си отиде од форумот, нема кој веќе да замара со диети . :pos:

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom