Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Ме интересира, колку отприлика членови брои О.Т.О.?
Четири - пет илјади, одприлика, незнам точен број.Ме интересира, колку отприлика членови брои О.Т.О.?
Во Македонија!? Таа бројка воопшто не е мала.Четири - пет илјади, одприлика, незнам точен број.
Не во Македонија, општо во целиот свет има околу 4 - 5 илјади членови на О.Т.ОВо Македонија!? Таа бројка воопшто не е мала.
Па пак бројката не е мала, тоа може да прерасне во сериозно движење.Не во Македонија, општо во целиот свет има околу 4 - 5 илјади членови на О.Т.О
А кој вели дека не е сериозно движење?Па пак бројката не е мала, тоа може да прерасне во сериозно движење.
Дали имате некаква идеологија?
Тешко, многу тешко да стигнете до тоа обединување, надминување и постигнување (искрено јас би сакал да успеете).А кој вели дека не е сериозно движење?Не е целта бројност, да беше ќе имаше милиони членови, но сепак квантитетот не е квалитет.
Идеологијата е обединување на човештвото, надминување на национализмот, религиозниот фанатизам и постигнување универзално братство помеѓу луѓето. Промулгација на телемата и новиот Еон на Хорус, во кој човекот е приоритет.
Liber Oz најдобро ги сумира начелата на идеологијата која ја застапува О.Т.О
Исто така можеш да го погледаш и Манифестот на О.Т.О
93 93/93
Тоа не е процес ниту проект кој почнал од пред некоја година, ниту пак процес кој ќе заврши по некоја година. На официјалната веб страница на ОТО на македонски на која се линковите кои ги посочив, има и линк кој гласи Најчесто поставувани прашањаТешко, многу тешко да стигнете до тоа обединување, надминување и постигнување (искрено јас би сакал да успеете).
Многу е тешко да се спречат војните, уште потешко е да се изврши обединување на еден народ, а камоли на сите.
Војните се причина за сето ова, а најчесто произлегуваат од религиозните и политичките несогласувања. И да ги спречите војните, луѓето ќе живеат во митатото затоа што немаат сегашност. Тоа е суровата вистина за жал.![]()
Да, има членови и тука во Македонија и надвор кои се иницијанти и во двата Реда. Но јас не сум масон, и не би можел да коментирам за целите на Ред во кој не сум член. Но, можеш на 9-ти и 10-ти јуни да присуствуваш на предавањата кои ќе ги одржи нашиот Брат Lon Milo DuQuette тука во скопје во Даре Џамбаз - 19 часот. Тој е иницијант во ОТО и масон, па можеби ќе ти одговори на ова прашање.Но, постои ли двосмисленост? Односно спомна дека некои од браството се масони! Можно ли е во тоа братство да се борат за едни цели, а во ова за други.
Добрата организираност и меѓусебната доверба се клучни фактори за успех, лично искуство (не прашувај од каде)![]()
И моето последно прашање. Црпите мудрост и од „Скриената црква на светиот грал„! Зарем застапена е религијата во вашето братство?Тоа не е процес ниту проект кој почнал од пред некоја година, ниту пак процес кој ќе заврши по некоја година. На официјалната веб страница на ОТО на македонски на која се линковите кои ги посочив, има и линк кој гласи Најчесто поставувани прашања
Под број еден е прашањето кое гласи - колку е стара организацијата. Еве што пишува:
По традиција О.Т.О. влече свои спиритуални корени од основањето на Редот на Витези Темплари во 1108. Поисториски негови најблиски претходници (според Алистер Кроули) се Розенкројцерски Редови од 18 век. Иницијалните конференции кои, всушност, доведоа до формирање на О.Т.О. како модерна организација беа одржани во 1895 во Европа. Овие конференции доведоа до издавање на журналот The Oriflamme, што подоцна ќе стане официјален журнал на О.Т.О. во 1902. Конституциите на О.Т.О. беа отпечатени во 1906, а неговиот Manifesto беше првпат издаден во САД во 1919.
Да, има членови и тука во Македонија и надвор кои се иницијанти и во двата Реда. Но јас не сум масон, и не би можел да коментирам за целите на Ред во кој не сум член. Но, можеш на 9-ти и 10-ти јуни да присуствуваш на предавањата кои ќе ги одржи нашиот Брат Lon Milo DuQuette тука во скопје во Даре Џамбаз - 19 часот. Тој е иницијант во ОТО и Масон, па можеби ќе ти одговори на ова прашање.![]()
Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили. Разните религии на човештвото се темелат на универзалната вистина и студиите по компаративна религија се важни за повеќето Телемити.И моето последно прашање. Црпите мудрост и од „Скриената црква на светиот грал„! Зарем застапена е религијата во вашето братство?
Да, отворено е за сите. Влез ќе биде 300 денари, блок карти - две купени одеднаш чинат 500 и ќе се продаваат во Даре Џамбаз на 9-ти и 10-ти јуни.Дали тоа предавање на Лон Мило (9,10.VI), е отворено за сите? Дали слободно се продаваат карти?
Ако - да, тогаш каде се продаваат? И колку коштаат?