- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.658
- Поени од реакции
- 1.522
На линков подолу има линк од Teleperformance , таму можеш повеќе инфо да добиеш,бидејќи апликациите за визи сега одат преку нив.гледам има опција priority visa за 3-5 дена се зима,се плаќа 100фунти.Мислам дека и редовна постапка за ееа family permit е кратко.за ова не е комплицирано така да средете си сами,за да не давате пари на посредници.Здраво, ми треба инфо во врска со UK виза, т.е. поточно family permit. За неполн месец ќе се мажам со граѓанин на ЕУ (не e од UK), којшто веќе живее и работи во струка 4 месеци (во Бристол).
Е сеа, дали некој знае контакт од личност шо посредува/советува за документација и постапка? Прочитав шо како треба на ukba, у врска кои документи требаат, ама не знам дали има некои цаки - не знам, на пр ако идеш на интервју некои трик прашања и сл.
Друго, дали знаете откако ќе аплицирам онлајн за колку време се добива дата за поднесување на документите? Една недела, месец, пола година? Т.е. ме интересира доколку некој имал вакво искуство или знае некој што минал низ ова - дали може да ме поткрепи со информации? Секое инфо и совет се добредојдени!
Иначе цаки нема само немој да лажете или да пополнувате формулари со неточни податоци.
https://www.gov.uk/government/world-location-news/applying-for-a-uk-visa-in-macedonia