Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Знам дека нема под 1000 евра, ама не ни гледам дека кај нас носат често. Тук таму ако некој нарача. Сакав да разгледам што има низ продавнициве, ама изгледа слабо. Во план сум да го сменам скотов бидејќи ми е голем и чувствувам болки во кичмата и задникот дури и при кратки вожњи. Може ќе тргнам до Вучко деновиве и ќе направам муабет со газдата да ми даде нов точак, а јас да му го дадам стариот и плус моја доплата до 20.000/25.000. Ако не успее(а гарант нема), ќе дадам 3.000/4.000 да го обновам стариот точак, да не ме боли кичма итн.

Еве, ако испадне втората варијанта, што да му купам и да го надоградам?

едит: 21 инчи со 187/8 висина.
Да ти го шитнам мојот ајде вади пари цена поволна :D

Член од
20 јули 2007
Мислења
52
Поени од реакции
53
Здраво, еден мал совет од мене за тие што се двоумат каков точак да купат. Пред да купите било што потребно е прво да си поставите прашање за каква намена ви е точакот, поточно каде би го возеле дали е тоа на кеј по асфалт или точак за до работа, школо, дали е за натпревар, за во планина по земја и слично, потоа размислете на кое ниво ви се способностите за на точак, и последното колку пари имате во џебот. Не се замарајте со квалитетот на точакот, подобрите се над 2000 евра, се под тоа е само железо.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Здраво, еден мал совет од мене за тие што се двоумат каков точак да купат. Пред да купите било што потребно е прво да си поставите прашање за каква намена ви е точакот, поточно каде би го возеле дали е тоа на кеј по асфалт или точак за до работа, школо, дали е за натпревар, за во планина по земја и слично, потоа размислете на кое ниво ви се способностите за на точак, и последното колку пари имате во џебот. Не се замарајте со квалитетот на точакот, подобрите се над 2000 евра, се под тоа е само железо.
Па добро и за 1500 евра се наоѓа нешто саглам.... :)

Се двоумам и сакам совет од оние кои веќе имаат искуство или знаат повеќе за : Polar Mirage Pro или FOKUS 26 HE RAVEN ROOKIE 21G 2014
Koлку пари се чудава?Иста цена или?

Член од
24 април 2014
Мислења
13
Поени од реакции
2
Дефинитивно Поларот, има многу подобри делови него ли Фокусот. :)
Фала, за предлогот инаку точакот ми е за на асфалт малку рекреативно, малку кондиционо, инаку и двата се приближно иста цена.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Се убаво за советите, но мислам дека претера со цената, кај нас (за наш стандард) се купуваат добри точаци и за дупло поефтини пари и не се како што викаш "само железо". Баш ме интересира дали возиш точак од над 2.000 ЕУР и не ти е само куп железо. :)

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
Здраво дечки. Сакам мислење од тие шо се разбираат за следниов велосипед. Само прво да се разбериме и јас знам дека не е којзнае што велосипедов ( да не речам дека е ептен ентри левел). Работата е што повеќе пари неможам да дадам, настаро не сакам да купувам, и најмногу ќе го возам во паркови и не екстремни оф роуд услови( надвор од град по земјени патеки - нормални) за тоа што ми треба ќе ми врши работа, само ме интересира на што да обрнам внимание од специкацииве што ги има. и ако има нешто ново за овие пари (24000 денари) може да ми кажете.
Поздрав

http://bikescenter.bg/cross-grx9-27-5-bg?search=grx 9

Член од
31 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
79
Здраво дечки, му правам точаче на дете со посебни потреби сакам да му ставам гидан нешто ваков дали има некој за продавање[DOUBLEPOST=1398454717][/DOUBLEPOST]или ваков

Attachments

Член од
6 март 2014
Мислења
11
Поени од реакции
1
верувам на збор[DOUBLEPOST=1398455470][/DOUBLEPOST]ако сакаш јас ке ти дадам цело точаче(нормално бесплатно) па искористи се што можеш

Член од
31 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
79
фала ти имам рам, вилушка се ми требаше таков гидан сакав онака за да изгледа по фраерче знаеш деца, фала на понуда сепак

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Фала, за предлогот инаку точакот ми е за на асфалт малку рекреативно, малку кондиционо, инаку и двата се приближно иста цена.
28ka најдобар избор и пиши која цена се тие два.МОже на некој овде ќе му биде од корист предлогот.
Се убаво за советите, но мислам дека претера со цената, кај нас (за наш стандард) се купуваат добри точаци и за дупло поефтини пари и не се како што викаш "само железо". Баш ме интересира дали возиш точак од над 2.000 ЕУР и не ти е само куп железо. :)
Па за 1000 евра и тешко се наоѓаат добри точаци.Напред ако нема фох,сид или минимум реба,да збориме реално ама не е тоа саглам точак

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Па за 1000 евра и тешко се наоѓаат добри точаци.Напред ако нема фох,сид или минимум реба,да збориме реално ама не е тоа саглам точак
Тоа што го збориш (за амортизерите) е максимумот, не значи дека ако имаш за класа послаб дека не чини. Гледам кај нас возат Сид или Фокс со Деоре делови или пак измешани групи, на основни модели на рамки, само колку да се рече дека има топ амортизер. Ако веќе збориме за топ точак без фул ХТ или ХТR опрема не правиме муабет. Инаку не се согласувам дека за 1.000 ЕУР не може да се најде добар точак кај нас, зборам за hardtail. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom