Религијата за време на комунизмот?

• Креатор на темата Креатор на темата smihajlo
  • Време на започнување Време на започнување
После независноста е основан.
после независноста се случија разни работи алли јас лично во СФРЈ имав на работа колешка која беше претседател на јога друштво во Битола, имаа простории и еднаш или двапати неделно имаа вежби а во тоа време имаше книги разни за јога по книжари

после независноста се случија разни работи алли јас лично во СФРЈ имав на работа колешка која беше претседател на јога друштво во Битола, имаа простории и еднаш или двапати неделно имаа вежби а во тоа време имаше книги разни за јога по книжари
Тоа откоа умре фирерот, а?

Имало разно разни здруженија, ама без сојуз, така на диво.
У осталом, и петте студенти се збирале негде пред да ги убијат.

Тоа откоа умре фирерот, а?

Имало разно разни здруженија, ама без сојуз, така на диво.
У осталом, и петте студенти се збирале негде пред да ги убијат.
Книги за Јога имало и во време на Тито, за друштва не знам не сум сигурен никогаш не сум с интересирал за јога али пошто 1985 познавав 2 особи веќе на напреден степен на Јога а тука живееле, значи не биле во странство, значи дека сигурно предходни 5-10 години во СФРЈ учеле и вежбале јога. Инаку не беше тајно друштво пошто на работа носеше ии ни даваше памфлети и покани да се зачлениме.

http://www.yoga.org.mk/zn2.htm

Еве самите јогисти кажуваат за нивна историја, постои во македонија од 1972 а со оглед дека такву трендови прво настанувале во беогрд, Загреб, Љубљана, не би ме чудело јога да имало уште 60 сетите во СФРЈ

Јога постоеше во Југославија, не беше забранета. А зошто не биле како сега експонирани во секое списание за здрава храна е како да прашаш зашто немаше толку теретани. По куќи одеа и разни секти како јеховите. Како средношколец во 70тите гледав и нивни списанија кои ни ги делеа и ни досаѓаа по дома. Имав роднина православен свештеник по војната, 50тите и 60тите. Влакно не му фалеше, си живееше нормално до крај. Никој не го затвори ниту му забрани свештеничка работа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom