Садомазо секс

Член од
26 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
1
можеби мала со годините за оваа работа, сепак се одлучив да пишам бидејќи многу сакам да пробам садо-мазо, во иднина.. посебно искуство мислам дека би било.. и да-јас би била мазо, у секој случај!!:vozbud:
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
можеби мала со годините за оваа работа, сепак се одлучив да пишам бидејќи многу сакам да пробам садо-мазо, во иднина.. посебно искуство мислам дека би било.. и да-јас би била мазо, у секој случај!!:vozbud:
Не си мала. Имаш убави 17 години. Тоа се баш тие години кога треба да се проба садо мазо. Така да не се думај многу и have a hard core sex...
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Без оф - топици. Постојат профили за муабет. Назад на тема.

Инаку, мене вакви работи ми се прилично неубави. Не сакам садомазо, ни било што друго. Јас мислам дека на обичен секс ништо не му фали.
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: MIL

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Мене па ме возбудува болка во секс.....онака грубо и по некое шамарче. :pos:
Дефинитивно сум мазо тип :pos:
 

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Мазо , до некоја граница. Садист? У никој случај коа се однесува во одност на луѓето кој ги сакам.
Додуше ако е One Night Stand , може и тоа. :)
 

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Ни садо ни мазо ни хард ни софт!!!
Само "Public Sex" почитувам најмногу...
 
Член од
8 мај 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Малку грубо, некое плескање и шамарче мислам дека спаѓа во груб секс а не во садо-мазо. Мислам дека садо-мазо беше нешто со камшици плескање, врескање...
Според ова може и би паднал некат груб секс ама садо-мазо неееее
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
не би пробала никогаш многу грозно и ненормално ми изгледа тоа
 

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
Терминот садо-мазохизам е добиен од зборовите садизам и мазохизам. Овие два термини го добиле името според Marquis de Sade и Leopold von Sacher-Masoch, и се базирани според содржината на делата на “авторите”. Овие дејствија се многу честа мета на критики и негодувања поради нивната голема контроверзност. Терминот садизам се однесува на постигнување на сексуално задоволство преку нанесување болка, деградација, понижување на друга особа. Од друга страна мазохистот ужива во спротивното: да прима болка, да биде понижуван/а. Садист или мазохист може да биде лице и од машки и од женски пол. Садо-мазохизмот не се однесува на нанесување или примање на болка во други ситуации како на пример инцидентна повреда, медицински процедури и сл. Во минатото садо-мазохистичките активности беа одбележани како патогени појави. Според Интернационалната Класификација на Болестите садомазохисмот беше категоризиран како Нарушување на сексуалните преференци. Во 1994 според Прирачникот за Дијагностицирање и Статистика на Менталните Нарушувања, се појавија нови критериуми на дијагностицирање каде садо-мазохизмот не се опишува како растројство на сексуалните преференци. Исто така не се сметаат како болести сами по себе. Според последните измени, доколку единствените начини на сексуално задоволство се садо-мазохистички дејствија во период подолг од шест месеци и е причинител за клинички значајно нарушување на социјалните, работните и други области на функционирање, тогаш се смета дека личноста страда од парафилија.
Во Европа, Данска стана првата земја од Европската Унија која во 1995 година го тргна садо-мазохизмот од листата на ментални болести. По тоа следеа Шведска (2009) и Норвешка (2010). Според понови истражувања 5-25% од популацијата се склони кон оваа појава.
Историја
Садизам: Се мисли дека е измислен од Маркиз де Сад. Француски романсиер и писател чие вистинско име е Донатиен Алфонс Франсоа, гроф од Сад.
Откако ја напуштил воената кариера, се оженил и водел живот полн со разврат и скандали со проститутки и локални млади луѓе коишто ги киднапирал, за што повеќепати бил затворан и едвај избегнал погубување. Двапати бил испратен во лудница, во Шарентон, каде што и умрел. Во затворот и во лудницата ги совладувал здодевноста и гневот со пишување на сексуално сликовити романи и претстави. Најпознати дела му сеУживање во злосторството, Сто и дваесет дена на Содома, Жастин, Јулија, Филозофија во будоарот, Злосторства од љубов и др.
Мазохизам: Се поврзува со Leopold von Sacher Masoch, австриски писател и новинар, ја избрал својата сопруга врз основа на нејзиниот заповеднички карактер, како да имал необјаснива желба за послушност и подреденост. Работата одела толку далеку што се жените потпишувал договори кои го обврзувале на ропство, покорност и исполнување на сите нивни желби, а во случај на непридржување кон договорот им дозволувал казни од било кој вид. Тој се поврзува со измислувањето на мазохизмот.
Садизмот подразбира мачење, понижување и чувствување задоволство при туѓата болка.
Мазохизам е појава кога е неопходно физичко и психичко трпење за достигнување на сексуално задоволство.
Мазохистот е жртва која се согласува на се и тоа вистински го сака. На него му е потребен партнер кој се согласува да го мачи, додека на садистот му е потребна жртва која ќе ја мачи без нејзина дозвола, што всушност е најголемото негово уживање. Тоа е нивната прва разлика.Садистот нема ниту најмала желба да ја задоволи својата сексуална жртва, а мазохистот обожава да се бакнува со личноста која претходно го мачела. Тоа е начин на кој ја искажува благодарноста.На мазохистот не му е неопходен партнер, тој може и сам да се казни, како што правеле припадниците на монашките редови. На крајот мазохистот нема правно со што да се соочи, додека садистот е виновен за неговото свесно нанесување на удари и повреди, а во некои случаи и за силување.
Поимот садо-мазохизам често погрешно го употребуваме кога сакаме да опишеме случаи во кои садистот го мачи мазохистот или кога истовремено се присутни и садистички и мазохистички тенденции кај иста личност. Овој поим се користи при опишување на еротските игри кои ги користат некои партнери кои имаат потполна слобода на избор и заменување на улогите во зависност од нивното расположение. Примери за садо-мазо активности се : камшикување, физички удари, врзување солисици, јажиња, синџири, штипење, гризење, гребење со нокти, плескање по задник, користење на жежок восок, коцки мраз итн. Постојат и лица кои садо-мазохизмот го претвориле во професија и ги исполнуваат потребите на лицата кои практикуваат вакви активности.
( BDSM - bondage and discipline; dominance and submission)​


 

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
30 мислења, 10 теми
одмори малку бе
 
Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Јас никако неможам да се одлучам дали сум садо или мазо. :icon_lol: Изгледа кај мене зависи од околностите, инаку ме пали блага болка во текот на сексот, ме возбудува повеќе од било што друго. А неретко сакам и јас да доминирам. Не би сакала да пробувам некои екстремности, ама поблага форма на садо мазо може. А и понекое камшиче, лисици... :vozbud:
 
Член од
29 јуни 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
мене пак напротив баш ме пали Садо мазото
 
F

FARANG

Гостин
SM e OK za smena, za mene 3-4 pati godisno. Sto znam, ima momenti koga sakam grub seks, ima momenti koga sakam 'love making' ama ima i momenti koga sakam bukvalno da se isturam... Imam probano dosta raboti poveke sakam koga jas sum vo kontola.

Vo Bangkok ima nekolku dobri SM klubovi kade mozes da odberis dali sakas da bides vo kontrola (master) ili da te kontroliraat (slave) DEMONIA i BARBAR bi gi preporacal a Bankgok Domination za edno $40 porano nudese soba za macenje (celosno opremena) za edna vecer. Bring your own girl/boy ili rentaj od tamu ;)


http://www.demoniabangkok.com/

http://barbarfetishclub.com/
 
Член од
17 декември 2012
Мислења
113
Поени од реакции
48
Сака некој да учествува или да е воајер во бдсм, садо-мазо игра, во живо, утре вечер? Ако има кандидати, пишете во порака за детали и договор.
 
Последно уредено:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сака некој да учествува или да е воајер во бдсм, садо-мазо игра, во живо, утре вечер? Ако има кандидати, пишете во порака за детали и договор.
Вие имате и клуб формирано за групна распаљотка браво. Може подетално да објасниш кај се најдовте, како се договарате, колку луѓе сте, како „зачленувате“ нови членови, чисто да добиеме една слика во глава што точно се случува?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom