- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 1.192
Ова ти се вика,муслиманска логика.Ако не бил Муслиман,сигурно бил христијанин или пак Евреј.
Не знам за тебе,но јас Брејвик не го чув да каже дека делото го сторил во име на Исус или Јахве,па да знам дека не бил Муслиман.Јас Брејвик не го оправдувам,поточно не му го оправдувам делото,но човекот имаше порака и рече-"Стоп,вака не оди.Не можете вие со сила да ни наметнувате некаков си соживот со некојси Арап од Блискиот Исток,кој дошол во Норвешка и решил да наметнува свои вредности,додека вредностите на Европа можеме низ веце шоља да ги пуштиме."
И Брејвик е во право,и времето ќе покаже дека бил,настрана неговиот нехуман акт на масакр на невини и недолжни цивили.Но,неговите помалку од стотина жртви ќе бидат ништо во споредба со тоа што следи,бидејќи очигледно работите одат во тој правец.И повторно,Европа ќе биде главната сцена на претставата.
Не можеш да репресираш религиски систем,тоа е против правото на слободна верска вероисповест.Не можеш да кажеш дека сите религии не чинат,но во глобала и генерално земено,има една која е во судир со сите останати бидејќи е со експанзионистичка основа и чии припадници ретко кој ги сака за соседи.
Види вака јас сум атеист,но со традиционално православно потекло.Секој радикализам го осудувам,како исламскиот така и сите останати.На народот му треба наука и култура а не да биде затупавуван од средновековни принципи и начела.