- Член од
- 6 март 2007
- Мислења
- 2.301
- Поени од реакции
- 1.580
И јас имам ваков, екстра монитор е.LG Led IPS 22EA53
супер е мониторчето
Sent from my iPad using Tapatalk
И јас имам ваков, екстра монитор е.LG Led IPS 22EA53
супер е мониторчето
Sent from my iPad using Tapatalk
Прегледај го приврзокот 82625Прегледај го приврзокот 82626Прегледај го приврзокот 82627 Прегледај го приврзокот 82624
AOC D2357PH 3D
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 17:39 ---
Прегледај го приврзокот 82628
Од http://www.advancemedia.com.mk/shopping/monitor-3d-aoc-d2357ph-ultra-slim/p/9543 Advance Media 12.490 денари ми дадоа попуст уште 200 денари и ми излезе 12.290 (200) евра ,а во Нептун истиот беше 250 евра, пред околу една година.Каде може да се купи овој монитор тука?? и колку пари е??
Внимавај на сајтов ! Heartbleed bug ми јавува.Од http://www.advancemedia.com.mk/shopping/monitor-3d-aoc-d2357ph-ultra-slim/p/9543 Advance Media од 12.490 денари ми дадоа попуст + од 200 денари и ми излезе 12.290 (200) евра ,а во Нептун истиот беше 250 евра, пред околу една година.
На работа имам 2 по 24, дома имам еден 24ка што го закачувам на лаптоп. Сите се 1920х1200.Некој што користел 24"или 27" да сподели искуство? дали е корисно и добар за multitasking? Дали е ок кога подолго време читаш-пишуваш текст од 70cm до 1m растојание?
Знам може звучи чудно прашањево но планирам да купам поголем монитор но не сум сигурен колку вреди....а и имам прочитано неколку пати низ форуми некои не се задоволни па заменуваат со помал монитор..
имам Dell UltraSharp U2412M 24-Inch Screen LED-lit Monitor и многу сум задоволен, колоритен гамут му е 82%, значи од нискобужетните монитори за графика е број 1 заедно со модел на NEC. Како што пиша Благоев, мониторот е 16:10 и имаш убаво даден простор за работа.Некој што користел 24"или 27" да сподели искуство? дали е корисно и добар за multitasking? Дали е ок кога подолго време читаш-пишуваш текст од 70cm до 1m растојание?
Знам може звучи чудно прашањево но планирам да купам поголем монитор но не сум сигурен колку вреди....а и имам прочитано неколку пати низ форуми некои не се задоволни па заменуваат со помал монитор..
Го загледувам веќе некое време. За игри добар е? Со оглед на тоа што има 8мс, може и да не е, не знам. Јас секогаш претпочитам 16:10 наместо 16:9, но гледам некои 24“ имаат 1мс одзив...имам Dell UltraSharp U2412M 24-Inch Screen LED-lit Monitor и многу сум задоволен, колоритен гамут му е 82%, значи од нискобужетните монитори за графика е број 1 заедно со модел на NEC. Како што пиша Благоев, мониторот е 16:10 и имаш убаво даден простор за работа.
цената е 13.000 ден
Освен ако си некој хард кор гејмер и играш многу fast paced FPS игри или пак професионално се занимаваш со тоа, нема да приметиш разлика меѓу одзивот. Повеќе ќе ти направи разлика квалитетот на приказ, постаментот, и ред други работи него тоа, занемарливо е во поглед на предностите.Го загледувам веќе некое време. За игри добар е? Со оглед на тоа што има 8мс, може и да не е, не знам. Јас секогаш претпочитам 16:10 наместо 16:9, но гледам некои 24“ имаат 1мс одзив...
Ја го земав мониторот зашто работам графичи дизајн и ми треба прецизност у бои, значи слика од професионален апарат кога ке ја влучам на мојот монитор и некаде на оние обични самсунг или филипс има огромна разлика. Истото се случува и со игрите кај што има растеризирани бои прелазот нели на некои места се забележува од нијанса до нијанса со линија, епа мониторот ултрашарп не ја дава таа линија, дава одличен прелаз незнам дали ме сваќаш. Еве пример со безвезе слика дека брзам...Го загледувам веќе некое време. За игри добар е? Со оглед на тоа што има 8мс, може и да не е, не знам. Јас секогаш претпочитам 16:10 наместо 16:9, но гледам некои 24“ имаат 1мс одзив...
Земај, истиот го имам од пред 4-5 дена и го користам примарно за игри и филмови. Ќе ти се допадне ти гарантирам.Го загледувам веќе некое време. За игри добар е? Со оглед на тоа што има 8мс, може и да не е, не знам. Јас секогаш претпочитам 16:10 наместо 16:9, но гледам некои 24“ имаат 1мс одзив...