Прашања за Исламот III

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Целиот проблем е што ти си мислиш ова е заебанција.
Цело време ќе ги браниш извршителите на геноцидот врз Христијаните (од Смилковско до Нигерија), ќе бараш алиби, ќе велиш кафирите сами ја запалија црквата, сами си ги убија децата, у Нигерија сами се дигаат у воздух и тн. и сеа ќе дојде саем и ќе се запознаваме и муабет ќе си праиме и кафе ќе пиеме. Нити тебе нити кафириве што ти доаѓаат не ги разбирам.
Затоа и ни правите све што ни правите. Цел народ се раководи со - ако мене лично ништо не ми напраиле, неам гајле.

Утре, задутре, за една недела, кога не дај боже некој нивни ќе страда, да видам како ќе гледаат на лаф муабетот со подржувачите како тебе. Нема разлика помеѓу животните кои убија деца на денешен ден (само затоа што сакаа да пренесат порака на кафирите) и помеѓу вас кои баравте нивно ослободување. Апсолутно никаква разлика. Дури, вие сте по лоши, затоа што утре некој друг ќе добие елан за такво дело, поради очекувањата кои 100% не изневеруваат - а тоа е дека секогаш армијата Муслимани ќе го подржи, како и до сега.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Целиот проблем е што ти си мислиш ова е заебанција.
Цело време ќе ги браниш извршителите на геноцидот врз Христијаните (од Смилковско до Нигерија), ќе бараш алиби, ќе велиш кафирите сами ја запалија црквата, сами си ги убија децата, у Нигерија сами се дигаат у воздух и тн. и сеа ќе дојде саем и ќе се запознаваме и муабет ќе си праиме и кафе ќе пиеме. Нити тебе нити кафириве што ти доаѓаат не ги разбирам.
Затоа и ни правите све што ни правите. Цел народ се раководи со - ако мене лично ништо не ми напраиле, неам гајле.

Утре, задутре, за една недела, кога не дај боже некој нивни ќе страда, да видам како ќе гледаат на лаф муабетот со подржувачите како тебе. Нема разлика помеѓу животните кои убија деца на денешен ден (само затоа што сакаа да пренесат порака на кафирите) и помеѓу вас кои баравте нивно ослободување. Апсолутно никаква разлика. Дури, вие сте по лоши, затоа што утре некој друг ќе добие елан за такво дело, поради очекувањата кои 100% не изневеруваат - а тоа е дека секогаш армијата Муслимани ќе го подржи, како и до сега.
До ден денешен никој не е осуден, а никој не смее ни да отвори муабет за тоа? Не ти е малку чудно тоа?
Прашај си таму "кај твоите" што работип за нив,за тоа,не ме замарај мене..
Поздрав.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
До ден денешен никој не е осуден, а никој не смее ни да отвори муабет за тоа? Не ти е малку чудно тоа?
Прашај си таму "кај твоите" што работип за нив,за тоа,не ме замарај мене..
Поздрав.
Како што и кажав погоре, тоа е реакцијата од Муслиманите - "децата ние сами сме си ги убиле", односно "моите" како што велиш.
Прилично безобразно за овој ден, но очекувано.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Како што и кажав погоре, тоа е реакцијата од Муслиманите - "децата ние сами сме си ги убиле", односно "моите" како што велиш.
Прилично безобразно за овој ден, но очекувано.
Па најдете ги виновниците и осудете ги,јас тоа го посакувам повеќе од тебе,верувај ми.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Па најдете ги виновниците и осудете ги,јас тоа го посакувам повеќе од тебе,верувај ми.
Ги најдовме.
Вие дигнавте востание сите до еден, само за да ги одбраните. Вашите браќа на Косово не ги пуштаат. Сите до еден без трунка морал ги подржавте. Така, најверојатно ќе ги спасите од судење.
Проблемот е во Каурите, они не сфаќаат дека денес со тебе на саем си праат муабет, пијат кафе, а утре коа некој нивни ќе страда од раката на муџа, во името на Алах, тогаш нема да им биде сеедно што лафат за Божјата Милост или било што слично, со некој како вас, кој ги подржува душманите на нивните роднини.
Но, дур по своја глава не осетат, нема да се свестат. Тоа е проклетстото на овој народ. Затоа и ви се може најбезочно сите можни ѕверства низ Македонија и светот да ги оправдувате или да ги браните починителите или да им барате алиби.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Точно ли е дека ако сакаш да го читаш куранот треба да си целосно чист, да немаш во моментот никакви рани на телото и крв?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Точно ли е дека ако сакаш да го читаш куранот треба да си целосно чист, да немаш во моментот никакви рани на телото и крв?
Не, не е тоа точно.
Превод на значењето на Кур'анот има само на македонски, без арапски букви во него и може да се чита без разлика на рани и слично.[DOUBLEPOST=1397433746][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom