Материјал за математика средно

• Креатор на темата Креатор на темата Voice of Jericho
  • Време на започнување Време на започнување

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Барав ваква слична тема на форумов или барем сегмент од тоа што би ме интересирало.
Дали некој ќе може да ми помогне и каже што се учи математика од прва до четврта средно во гимназииве? Постар сум јас, четврта факултет на Електро, но ме интересира ради професионално поле.
Благодарам однапред за помошта. :)

Jас сум четврта в Гимназија, па само за тоа можам да ти кажам, не можам баш да се сетам што точно учевме претходните години. Еве ги темите, како што се подредени во учебникот:

1. Низи и Прогресии
  2. Функции и гранични вредности на функции
  3. Диференцијално сметање
  4. Веројатност
  5. Статисткиа
Не знам дали ова ти брка работа, ако ти треба нешто подетално ќе пробам да ти поможам, посебно ако е за четврта.

Еве многу кратко:
Во прва година се учи алгебра и линеарни равенки
Во втора година, квадратна равенка и стереометрија
Во трета година, тригонометрија, логаритми и аналитичка геометрија
Во четврта година основи на виша математика

Барав ваква слична тема на форумов или барем сегмент од тоа што би ме интересирало.
Дали некој ќе може да ми помогне и каже што се учи математика од прва до четврта средно во гимназииве? Постар сум јас, четврта факултет на Електро, но ме интересира ради професионално поле.
Благодарам однапред за помошта. :)
Брат па би требало да знаеш,шо учевме во Прва на Елетро ..... Математика 1 и Математика 2 ..... би требало истото да е ,само малку поопширно и продолжение на Електро на прва година :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom