Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
И ја неам Кортана :( Сеа му правам reset, читав дека така можело да се среди, а со language и region само нејќеше :|

Може некој да ми објасни што е работата со Cortana каде да ја најдам дали е потребно да се симне како апликација или ???

иначе вака од прв поглед 8.1. ми изгледа ок само што треба малце и да се навикнам :)
Со самата надградба ја има и Cortana, еден куп новини во секој случај добродојдени :)

Чувајте Search копчето 3-4 секунди и се појавува. Бар кај мене е така.
И да, регион i јазик United Kingdom треба да е.

Или United Kingdom или америка јас на америка наместив сега имам инаку само ме нервира што неможам за во нотификации да наместам скратено да можам да уклучам 3г.

Мало потсетување

Ова не е финална верзија, значи ќе има багови и такви некој ситни работи кој изгледаат недовршени.

Кај мене кортана нема, и после ресет и после триста пути мењање регион и јазик. У notification фали 3г моб. интернет, не ми е уште јасно како можеле да заборават на таа кратенка! Ова со кортана ми иде на живци...

Кај мене кортана нема, и после ресет и после триста пути мењање регион и јазик. У notification фали 3г моб. интернет, не ми е уште јасно како можеле да заборават на таа кратенка! Ова со кортана ми иде на живци...
Ич не се секирај за кортаната, и да ја има никад нема да ја користиш. Претходно имав андроид со говорни команди и никад не ми притребало.[DOUBLEPOST=1397494470][/DOUBLEPOST]Офф, на првичната тастатура нема запирка :facepalm: Поголема глупост нема. И тоа макар со 3џи-то, се надевам ке има уште еден апдејт до утре :tapp:

Има некој проблем со маркетот за апп или само кај мене е?

Има некој проблем со маркетот за апп или само кај мене е?
Да.
Прееска сакаше, сеа не.
И со камерата имав исто проблем, прво беше во ред, па црна беше сликата па после се среди.

Ич не се секирај за кортаната, и да ја има никад нема да ја користиш. Претходно имав андроид со говорни команди и никад не ми притребало.[DOUBLEPOST=1397494470][/DOUBLEPOST]Офф, на првичната тастатура нема запирка :facepalm: Поголема глупост нема. И тоа макар со 3џи-то, се надевам ке има уште еден апдејт до утре :tapp:

Знам дека нема да ја користам, сакав само да видам како изгледа све тоа :) Ај ќе видиме како ќе иде, и store не работи моментално, очекувам мал апдејт до утре.

Не работи бидејчи е преоптеретено. Чекајте малце нека се спушти прашина :)

За тастатурата: иди во keyboard, еден тап to change и у advanced бирај show comma key when available.

Ако некој има проблем со Store со активирана Кортана, до Кортана е. Прееска прочитав дека кај некои што се надвор од Америка со активирана Кортана не работел App Store.
Ни кај мене не работи од кога ја активирав Кортана.

За сега ми е интересна Кортана, ќе видиме колку ќе биде корисна па ќе одлучам дали ќе ја заддржам.
Ептен ми прави мерак што сега и на мојава 520ка може да се вклучат 3 колони на икони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom