Прашање за Христијанството III

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Симболиката на белата брада и овчарскиот стап е нешто прекрасно, зоте.
Колку и да се развие човекот, во споредба со Мудроста БОЖЈА, тој бил и останал (во најдобар случај) овца!

Лека ноќ

.
мх мх мх за една недела ваквите на ражневи и в релни ќе цврчат уз млади компири и салатки, залеани со пиво во слава на Бога

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Затоа ќе го стриже кој ќе стигне додека не се освести.
.

(y) ...Баш така! Се’ додека не се освести за Небесниот Пастир, ќе го стриже кој ќе стигне!

.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Промоција на книгата.
Утре на Саем, 11:00ч
Сала за презентации.
Бујрум. :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
А бе, поарен тајминг од
БОЖЈИОТ немало, нити пак ќе има!.... (y)

Пазете се од лажните пророци, кои доаѓаат во овча кожа,
а одвнатре се волци грабливи.

(Ев.Матеј 7:15)

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Уште една превара на црквата

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Зарем е обвинување ако ја кажувам вистината? А какви се тие кои не ја слушаат виситната? Или не сакаат да ја прифатат?

Мислите дека после смрта ќе се воздигнете на небото а всушност виситната е дека повторно се раѓате пак. И така цело време додека не ви се искачи свеста и не ја спознаете вистината.
Тоа што за тебе е вистина за друг може да е лага.
Вистината кој што не поврзува е Бог, на таа вистина треба да се потпреме.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зошто се си мислам јас дека си верник???
Второ, ни збор не разбрав.:)
Јас на Господ Исус Христос му верувам, на неговото учење. Црквата е институција која погрешно ги учи верниците. Тоа треба да го разликуваш.[DOUBLEPOST=1397491611][/DOUBLEPOST]
Тоа што за тебе е вистина за друг може да е лага.
Вистината кој што не поврзува е Бог, на таа вистина треба да се потпреме.
Вистината е една. Само треба да ја познаеш. Ако не ја познаваш значи си во темнина. Кога еден ден ќе видиш дека јас сум ја говорел вистината ќе биде касно да се исправиш.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Вистината е една. Само треба да ја познаеш. Ако не ја познаваш значи си во темнина. Кога еден ден ќе видиш дека јас сум ја говорел вистината ќе биде касно да се исправиш.
Вистинта е Бог, и тој ја знае, а ние веруваме во вистината.
Секој треба да ја исповеда по начинот кој Бог го одредил за него(религијата каде го испратил).
Да бараш реинкарнација во Христијанство е како во нива со жито да бараш јачмен. Притоа воопшто да не го видиш житото кое исто може да те нахрани. Ако ти сакаш јачмен, а не жито, тогаш отиди во нивата со јачмен и ќе се нахраниш. Но небарај во житото и нестој на меѓата, зошто барајќи во погрешната нива и стоејќи на меѓата ќе останеш гладен.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Секој треба да ја исповеда по начинот кој Бог го одредил за него(религијата каде го испратил).
Да бараш реинкарнација во Христијанство е како во нива со жито да бараш јачмен. Притоа воопшто да не го видиш житото кое исто може да те нахрани. Ако ти сакаш јачмен, а не жито, тогаш отиди во нивата со јачмен и ќе се нахраниш. Но небарај во житото и нестој на меѓата, зошто барајќи во погрешната нива и стоејќи на меѓата ќе останеш гладен.
А од каде знаеш ти дека Христос не говорел за реинкарнација? Па тоа ми е цела дебата овде дека вистината е скриена од нас верниците. Дека на сабори е штгеловано во која насока ќе веруваат идните и тогашните верници. Па јустинијан ја забранил реинкарнацијата поради неговата жена.[DOUBLEPOST=1397497455][/DOUBLEPOST]
Второ, ни збор не разбрав.:)
Не ти одговрив на ова. Ни јас не разбрав ниту збор. Во емисијата покажуваат пример како свеќите сами се палат со претходно премачкување во бел фосфор.

И даваа инсерти од израел од православна црква каде секоја година сами од себе се палат свеќите.

Во библијата пишува дека неверници инезнабожеќкли народ бара некое чудо за да верува. Јас сега стгекнав мислење после глдеање на оваа видео дека можеби црквата се служи со превара. Господ Христос не учи да испитуваме све додека не спознаеме од кој извор доаѓа било што би можело да не заведе или погрешно да не научи на словото кое он го проповедал.

Последно уредено:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Уште една превара на црквата

.
Ај во стрпление да почекаме и да видиме дали навистина е превара или пак само невера!?

Така (слично како овие грциве во емисијава) викале и маџијашите на фараонот египетски, кога Св.Пр.Мојсеј им ги покажа знаците Господови,
а тие со нивни марифети ги “копираа“ и велеа дека е превара, за после поради таа невера и лажна оптужба, сите заедно да платат дебел цех!

п.с. Јас знам за чеда БОЖЈИ кои во молитва развиваат таква топлина што го топат и мразот на кој што седат, па дури и како огнени молњи да болскаат околу и над ними!

.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве нешто ми влезе во мислите, еден моемент од видеото од црквата православна во израел каде еден човек со огнот поминуваше преку лицето и тој момент во огнот го има духот божји. Значи сега се корегирам или поточно после делувањето на Господ Бог на моите мисли јас ја спознав вистината. Слава на Бога. Тоа што се случува во православната црква во ерусалем со палењето на свеќите е вистина.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
п.с. Јас знам за чеда БОЖЈИ кои во молитва развиваат таква топлина што го топат и мразот на кој што седат, па дури и како огнени молњи да болскаат околу и над ними!

.
Значи хистијаните се виновни за глобалното затоплување, топењето на мразот н аполовите и планините и глечерите на планетата!!
Тие ја носат земјата во пропаст и уништување !!!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Извини брате Изгрев ... но нее ли се’ од Него, преку Него и за Него!?

Јас несум некој поборник за верата во реинкарнацијата - туку за Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - како нешто просветително и спасително, а уште помалку за реинкармацијата како што ја сфаќа во мрежата на суетата заробениот свет (под мотото: јас ќе се родам повторно ...), но таа (иако споредно и индиректно) сепак е спомената дури и во Светото Писмо.

Со други зборови: Во нивата со житото (верата во Милоста = Мудроста БОЖЈА) кое засигурно е подобро од јачменот (верата во законитостата на реинкарнацијата), сепак има и по некое зрно јачмен, што значи дека едното немора да го исклучува другото!

Секому ќе му биде дадено според неговата вера!

.

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
А од каде знаеш ти дека Христос не говорел за реинкарнација? Па тоа ми е цела дебата овде дека вистината е скриена од нас верниците. Дека на сабори е штгеловано во која насока ќе веруваат идните и тогашните верници. Па јустинијан ја забранил реинкарнацијата поради неговата жена.
Сеуште бараш јачмен во житото.[DOUBLEPOST=1397502320][/DOUBLEPOST]
.

Извини брате Изгрев ... но нее ли се’ од Него, преку Него и за Него!?

Јас несум некој поборник за верата во реинкарнацијата - туку за Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - како нешто просветително и спасително, а уште помалку за реинкармацијата како што ја сфаќа во мрежата на суетата заробениот свет (под мотото: јас ќе се родам повторно ...), но таа (иако споредно и индиректно) сепак е спомената дури и во Светото Писмо.

Со други зборови: Во нивата со житото (верата во Милоста = Мудроста БОЖЈА) кое засигурно е подобро од јачменот (верата во законитостата на реинкарнацијата), сепак има и по некое зрно јачмен, што значи дека едното немора да го исклучува другото!

Секому ќе му биде дадено според неговата вера!

.
Така е Се е од Него.И нивата со жито како и нивата со јачмен. И може да има по некое зрно од другата. Но зошто да бараме некое зрно или да седиме на меѓата, наместо да го насобереме житото кое е во изобилие.

Kajgana Shop

На врв Bottom