Продавам - Купувам

S

staycalm

Гостин
Најдов три фрлени мачиња, премногу се мали, доколку ги земам дали можам да се грижам за нив и како? Доколку има некој што има чувано или знае, ВЕ МОЛАМ најбрзо што можете објаснете ми детално што треба да се купува како треба да се чуваат колкави ќе бидат трошоците и тн и тн.
Или пак доколку има некој од Штип што сака да вдоми нека ми пише пп..

Последно уредено од модератор:
L

Lu

Гостин
Јави се на ветеринариве:
Владо: 070 / 342 - 903
Диме: 070 / 234 - 323 и 02 / 3178 - 611

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
НАЈБИТНОТО ОД СЕ ШТО ТИ ТРЕБА Е МЕСТО ЗА ЧУВАЊЕ И ЉУБОВ КОН НИВ...
Нема скоро никакви трошоци зашто храната што ти останува им ја даваш на нив и решен е проблемот, што значи можат да јадат леб и вода ако им се јаде ќе го јадат тоа зашто се сепак животни.
За плус информации можеш да се информираш на фејсбук преку анимал мунди здружение за животни од цела Македонија....
У приницп за почеток, доколку се мали многу , ти треба само млеко и шприц со тоа што ќе им даваш млеко преку шприц...
Пиши што те мачи конкретно?

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Иако сум повеќе по кучињата, дома кај мене случајно дојде едно мало маченце пред година и нешто, за среќа беше само мало и прегладнето, немаше некои повреди или слично. Не знам каде би ги чувал (дома/надвор) ама за живеалиште им треба многу малку, некоја кутија, старо ќебенце или нешто слично, ќе им биде супер. За јадење, ќе јадат се што ќе им дадеш, а остатоци од храна, стари заборавени салами и кашкавали, верувам дека во сечиј фрижидер има. На крај, мачињата се многу чисти животни, самите си се чистат и грижат за чистотата. Тоа би било за почеток, за повеќе побарај помош од ветеринар, за кога, дали, како треба вакцини или слично. Ова што ми е во двор е постаро од година, и сега не сме сигурни дали е во блажена состојба или не, ама тоа ќе се види за брзо време :rolleyes:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.962
Поени од реакции
25.532
Најдов три фрлени мачиња, премногу се мали, доколку ги земам дали можам да се грижам за нив и како? Доколку има некој што има чувано или знае, ВЕ МОЛАМ најбрзо што можете објаснете ми детално што треба да се купува како треба да се чуваат колкави ќе бидат трошоците и тн и тн.
Или пак доколку има некој од Штип што сака да вдоми нека ми пише пп..

Се извинувам на администраторите/модераторите доколку има ваква тема, отворив нова бидејќи е премногу итно.
Земи ги, не ги оставај така! Колкави се од прилика?
Еве ти туторијал со слики, исто така пишува и како да направиш замена за мајчино млеко.

http://www.wikihow.com/Feed-a-Newborn-Kitten

S

staycalm

Гостин
НАЈБИТНОТО ОД СЕ ШТО ТИ ТРЕБА Е МЕСТО ЗА ЧУВАЊЕ И ЉУБОВ КОН НИВ...
Нема скоро никакви трошоци зашто храната што ти останува им ја даваш на нив и решен е проблемот, што значи можат да јадат леб и вода ако им се јаде ќе го јадат тоа зашто се сепак животни.
За плус информации можеш да се информираш на фејсбук преку анимал мунди здружение за животни од цела Македонија....
У приницп за почеток, доколку се мали многу , ти треба само млеко и шприц со тоа што ќе им даваш млеко преку шприц...
Пиши што те мачи конкретно?
Да многу се мали не знам дали има 3-4 дена поминато откако се родени, дали има некои трошоци освен млеко ? Иако не верувам да ги земам не сака многу мачки татко ми и нема да дозволи а ако ги земам којзнае колку ќе се караме и на крај пак ќе ги фрли тој..

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Ти пишаа и погоре, пиши им на анима мунди, ќе ти дадат и совети што како да ги храниш, а ако планираш да ги даваш и ќе ти ги огласат на фб, па ваљда ќе се најде некој да ги земе. :)

S

staycalm

Гостин
Земи ги, не ги оставај така! Колкави се од прилика?
Еве ти туторијал со слики, исто така пишува и како да направиш замена за мајчино млеко.

http://www.wikihow.com/Feed-a-Newborn-Kitten
Ти пишаа и погоре, пиши им на анима мунди, ќе ти дадат и совети што како да ги храниш, а ако планираш да ги даваш и ќе ти ги огласат на фб, па ваљда ќе се најде некој да ги земе. :)
прочитајте го ова подолу. сега ќе им пишам на анима мунди.
Да многу се мали не знам дали има 3-4 дена поминато откако се родени, дали има некои трошоци освен млеко ? Иако не верувам да ги земам не сака многу мачки татко ми и нема да дозволи а ако ги земам којзнае колку ќе се караме и на крај пак ќе ги фрли тој..

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.962
Поени од реакции
25.532
Причувај ги некој ден... Во кој град живееш?

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
види вака.. штом се мали, можеш да им помогнеш давај им млеко по малку со шприц ... успутно ќе те средиме тука со туториали од како ќе ги земеш плус ќе ги контактираме и анима мунди и се ќе биде во ред. Спаси живот ако можеш, а можеш! види таму среди работа, немаш трошоци освен време и љубов.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Никакви трошоци немаат, единствена работа првите недели откако ќе се родат е да цицаат од мајката. Треба да најдеш мачка доилка, чим е итно очекувам одма откако ќе ги контактираш анима мунди (на мејл или на wall, не можеш порака да им пратиш, препорачувам мејл. Ќе објават дека се бара мачка доилка и да се надеваме ќе се јави некој.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Штип. Јас сакам да ги чувам ама ете оди објасни му го тоа на татко ми :mad:
Сакаш, нејќеш, тоа паѓа секундарно. Првин мораш да се осигураш дека ќе преживеат, па после ќе видиш што-како. Камо ти израсни ги првите неколку недели, чувај ги негде на скриено, топло, па после можеш и да си ги пуштиш да си бркаат работа ако преживеат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom