Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
и тоа може ама мене ми се случува и ако мирувам и по неколку саати

Мируваш физички, но кога почна ова да ти се случува? Дали периодот кога ти се случува ова си напнат, изнервиран, под стрес, чувствуваш внатрешен немир некој? Или нема врска, одненадеж ќе ти се случи лупање и потоа го снемува?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Мируваш физички, но кога почна ова да ти се случува? Дали периодот кога ти се случува ова си напнат, изнервиран, под стрес, чувствуваш внатрешен немир некој? Или нема врска, одненадеж ќе ти се случи лупање и потоа го снемува?
јас сум... како да речам нервозен чоек и се нервирам за разни глупости, па можи и од тоа вака ми лупа срцето

x7Monster

kajgAnster!
Член од
4 декември 2009
Мислења
325
Поени од реакции
6
Да.Можно е тоа, пошо знам од лично искуство!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Не знам кај да прашам, па тука:
Пиел некој билобил и како делува?
И дали се препорачува да се пие?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693

Мајка ми пие.
6 месеци минимум ги пие за да има подобрување, потоа мислам дека прави пауза па пак пие 6 месеци и се така.
Значи процесот е долг за да има ефикасност, но незнам колку е паметно решение за млади лица.

Е

експерт

Гостин
Имам пиено, ми препорача докторката бидејќи како средство за циркулација бидејќи имав ладни раце.
Бев многу раздразлив, нервозен, депресивен, ама ментално и умствено бев многу поподготвен, многу побрзо ми текнуваше соодветен збор, побрзо размислував, ако мислиш да ги пиеш за подобро учење, не ти препорачувам.
Ако ти е за повеќе учење подобро земи Мемоактив од Pharmanova.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Имам пиено, ми препорача докторката бидејќи како средство за циркулација бидејќи имав ладни раце.
Бев многу раздразлив, нервозен, депресивен, ама ментално и умствено бев многу поподготвен, многу побрзо ми текнуваше соодветен збор, побрзо размислував, ако мислиш да ги пиеш за подобро учење, не ти препорачувам.
Ако ти е за повеќе учење подобро земи Мемоактив од Pharmanova.
Друже, за ова во врска со рацете, ти биле ладни или испотени ? Ако можеш пиши нешто повеќе во врска со ова. Поздрав.

Е

експерт

Гостин
Друже, за ова во врска со рацете, ти биле ладни или испотени ? Ако можеш пиши нешто повеќе во врска со ова. Поздрав.
Не испотени, само ладни. И нозете. Од слаба циркулација.

А, инаку ако се потиш повеќе отколку што е нормално, а истовремено ти е ладно може да е срцево заболување.
Оди на лекар и направи ЕКГ.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Не се работи за мене лично, во секој случај фала на одговорот. Инаку станува збор за исто така ладни раце и нозе меѓутоа и испотени истовремено. Значи не потење по цело тело туку само рацете и нозете.

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Не испотени, само ладни. И нозете. Од слаба циркулација.

А, инаку ако се потиш повеќе отколку што е нормално, а истовремено ти е ладно може да е срцево заболување.
Оди на лекар и направи ЕКГ.
Би сакала да се надоврзам на ова со ладни раце и нозе, и слаба циркулација, зашто и јас го имам истиот проблем. Дали можете да ми препорачате нешто за подобрување на циркулацијата, од ваше искуство.
Однапред благодарам!:helou:

Е

експерт

Гостин
Не се работи за мене лично, во секој случај фала на одговорот. Инаку станува збор за исто така ладни раце и нозе меѓутоа и испотени истовремено. Значи не потење по цело тело туку само рацете и нозете.
Би сакала да се надоврзам на ова со ладни раце и нозе, и слаба циркулација, зашто и јас го имам истиот проблем. Дали можете да ми препорачате нешто за подобрување на циркулацијата, од ваше искуство.
Однапред благодарам!:helou:
Потењето на рацете и нозете, додека истовремено тие се ладни, може да е пореметување на терморегулацијата, односно се друго да е во ред, но телото цели кон поголемо излачување пот (и тоа е болест и се вика хиперхидроза), но исто така потењето на рацете и нозете додека тие се ладни се поврзува и е симптом за срцеви заболувања, може да е недостаток на железо во крвта или анемија.
Не препорачувам сами да се лечите, подобро е да посетите лекар и да направите ЕКГ и крвна слика.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Незнам шо е работава.. Бев болен доста време(6 дена), и не сум баш дооздравен уште(поткашлувам и слично), сеа проблемот ми е што после пола саат седење пред компјутер ме боли главата и капаците од очите, и ме тера на спиење. А кога не бев болен, немав никакви проблеми од овој вид, седев дури и по 5 саати рпед компјутер па не чувствував никаков замор, ни глава да ме боли, ни очи, ни ништо..

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Кашлам околу 5 денови. Средата бев на лекар ми препиша нешто сируп (пошто тогаш ни грлото ме болеше а кашлицата беше сува).Денеска имав висока температура,чувствувам омалаксаност како грлото ме греба.Можно е да е грип или обична настинка?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
да ја решиме мистеријата.....

последниве неколку дена се осекам како ретардиран... како да ми работи некој нерв на вратот и едноставно коа седам или лежам коа не се движам така морам малце да правам некој мали покрети со главата ( од надвор незабележливи се ) и ... баш некој да не знае што кур ми е ... али у секој случај мислам дека ке треба да посетам лекар

Член од
31 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
0
ko ke disam dlaboko me boli grbo desno pod ramoto so mozi da e 2 nedeli me gnjavi taka :S :toe::toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom