Религија - општа дискусија!

• Креатор на темата Креатор на темата SuBZerO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бла, бла, бла, бла...

Гурџо, ајде концентрирај се и одговори на наједноставно прашање. Замисли умира еден Сијукс или Апач, или припадник на било кое Индијанско племе. Тој појма нема ниту за Исус, ниту за Буда. Што ќе се случува со неговата душа после смртта на телото?

а) Ќе оди на Страшниот Сид за да и дадат бројче за ракот или пеколот.
б) Ќе се реинкарнира повторно во друго тело.
ц) Немам појма, ама ќе истресам некоја глупост.

Како што гледаш, Не можеш да избереш и а и б, затоа што ќе звучиш многу глупо. Од друга страна, ти воглавно така и звучиш, па веројатно нема да то биде проблем.

Гурџо, ајде концентрирај се и одговори на наједноставно прашање. Замисли умира еден Сијукс или Апач, или припадник на било кое Индијанско племе. Тој појма нема ниту за Исус, ниту за Буда. Што ќе се случува со неговата душа после смртта на телото?

Како што гледаш, Не можеш да избереш и а и б, затоа што ќе звучиш многу глупо. Од друга страна, ти воглавно така и звучиш, па веројатно нема да то биде проблем.

д)

Кој има проблем со дислексија нема ни да прочита, јас кажав што е нирвана, а ти можеш да пљампаш колку сакаш. Што се однесува до атеизмот милион пати е кажано што е. Еeeeeeeeeeхххххх пуста дислексија.
Неписмен, си разбрал до пола и тоа погрешно.
Нирваната е прекин на реинкарнацијата, велиш, а не знаеш што понатаму.
Тоа не е прекин, него целта.
Кај оди душата кога ќе се постигна нирвана?
Кој е начинот, или патот за постигнување нирвана?[DOUBLEPOST=1397365163][/DOUBLEPOST]

Нека ти одговори Гурџо, јас ти одговорив, ама ти реков и дека капацитетот на твојот акл нема доволно спектар за да ја разбере логиката на сфаќањето.
На ќорав човек не можеш да му објасниш каква боја е црвената.
Со инка да сипам нема да разбереш.
Терај си магарето.[DOUBLEPOST=1397365477][/DOUBLEPOST]
Кој ли само акал во твоето главче,па на ова дериџе да дојдеш ....
Јади бурек , за неписмени како тебе само фетиљ од 23см.
И не вади само делови од постот за да реплицираш, поготово кога не се намети за тебе.
Терај магарето.

Последно уредено:
Нирваната е прекин на реинкарнацијата, велиш, а не знаеш што понатаму.
Кој е неписмен се гледа. Што пишав јас? Дека е прекин на реинкарнација. Само да се инаетело.

Кој е неписмен се гледа. Што пишав јас? Дека е прекин на реинкарнација. Само да се инаетело.
Кој е начинот, или патот за постигнување нирвана?[
.

Нека ти одговори Гурџо, јас ти одговорив, ама ти реков и дека капацитетот на твојот акл нема доволно спектар за да ја разбере логиката на сфаќањето.
Терај си магарето.

И пак покажа дека си неспособен да одговориш на наједноставно прашање. Што се случува со душата на индијанецот после смртта? Страшен суд или реинкарнација?

Ако е судење, тогаш будизмот е погрешен, ако е реинкарнација, тогаш рисјанството е погрешно.

Ќутук неписмен, кој ти дал интернет да се уклучиш...

И пак покажа дека си неспособен да одговориш на наједноставно прашање. Што се случува со душата на индијанецот после смртта? Страшен суд или реинкарнација?

Ако е судење, тогаш будизмот е погрешен, ако е реинкарнација, тогаш рисјанството е погрешно.

Ќутук неписмен, кој ти дал интернет да се уклучиш...
Терај си магарето.
.

Неписмено старо магаре. Ти и оној другиот неписмен се бламирате под 100 различни јузери, им досадувате на другите, кукате кога ќе ви кажат дека сте неписмени, а не сте способни за елементарна комуникација. Ти си дури и поглуп од оној Изгрев, умот ти е каша попара, не знаеш каде е лево каде е десно. Се ти е испомешано. Не знаеш да напишеш одговор на наједноставно или или прашање.

Јади бурек , за неписмени како тебе само фетиљ од 23см.
И не вади само делови од постот за да реплицираш, поготово кога не се намети за тебе.
Терај магарето.

Абе види, јавен форум е.Се додека не ги прекршувам правилата ќе си цитирам кој сакам.
А некако ми тргна со цитирање зелени. Иначе фала за фитиљот, ама мојов си е поарен. Ако сакаш да ти го подарам?:icon_lol:

Неписмено старо магаре. Ти и оној другиот неписмен се бламирате под 100 различни јузери, им досадувате на другите, кукате кога ќе ви кажат дека сте неписмени, а не сте способни за елементарна комуникација. Ти си дури и поглуп од оној Изгрев, умот ти е каша попара, не знаеш каде е лево каде е десно. Се ти е испомешано. Не знаеш да напишеш одговор на наједноставно или или прашање.
Глуп, пак ти избегал мозокот надвор од колосек.
Ти одговорив на твоето незнаење, на прашањето како тоа религиите да имаат иста цел. Ти прво ги спомна Христијанството и Будизмот и ги спореди како аргумент дека имаат различна цел.
Јас фино лепо ти одговорив дека имаат иста цел , бесмртност. Можеш да споредиш било кои религии, пак крајниот резулат ќе биде исти.
Ти реков дека спектарот на твојот акл е мал, па сега требе да ти објаснувам и за сите други религии.
Кога пасиш магарето, покушај да размислуваш, не се плаши, нема до го потрошиш мозокот,а најпрво извади го од целофан, оти нов е , неупотребуван.[DOUBLEPOST=1397373855][/DOUBLEPOST]
Абе види, јавен форум е.Се додека не ги прекршувам правилата ќе си цитирам кој сакам.
А некако ми тргна со цитирање зелени. Иначе фала за фитиљот, ама мојов си е поарен. Ако сакаш да ти го подарам?:icon_lol:
Па не јади само бурек, дај некој аргумент околу религијата, ама слаб ти е фитиљот изгледа, само 10см

Глуп, пак си избегал мозокот надвор од колосек.
Ти одговорив на твоето незнаење, на прашањето како тоа религиите да имаат иста цел. Ти прво ги спомна Христијанството и Будизмот и ги спореди како аргумент дека имаат различна цел.
Јас фино лепо ти одговорив дека имаат иста цел , бесмртност. Мозеш да споредиш било кои религии, пак крајниот резулат ќе биде исти.
Ти реков дека спектарот на твојот акл е мал, па сега требе да ти објаснувам и за сите други религии.
Кога пасиш магарето, покушај да размислуваш, не се плаши, нема до го потрошиш,а најпрво извади го од целофан, оти нов е , неупотребуван.

Најглуп, одговори на прашањето. Се додека не одговориш на прашањето нема дискусија со тебе.

Глуп, поглуп, Гурџи.

Најглуп, одговори на прашањето. Се додека не одговориш на прашањето нема дискусија со тебе.

Глуп, поглуп, Гурџи.
Неписмен, одговорено ти е , ама ти не знаеш да собереш 2 и 2.
Терај магарето.

Неписмен, одговорено ти е , ама ти не знаеш да собереш 2 и 2.
Терај магарето.

Што се случува со душата на Индијанецот по смртта? Реинкарнација или страшен суд?

Глуп, поглуп, Гурџи.

Што се случува со душата на Индијанецот по смртта? Реинкарнација или страшен суд?

Глуп, поглуп, Гурџи.
Снема аргументи или размисли и го сфати одговорот.
По мене уште не си го сфатил.
И не се нервирај, губеш на лепота.

Снема аргументи или размисли и го сфати одговорот.
По мене уште не си го сфатил.
И не се нервирај, губеш на лепота.

Каде оди душата по смртта?

Страшен суд или реинкарнација?

Глуп, поглуп, Гурџи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom