- Член од
- 22 јуни 2013
- Мислења
- 169
- Поени од реакции
- 70
Одговарај се додека „ТОЈ НЕ БИДЕ ЗАДОВОЛЕН“Циркулаторно прашање на кое околу 20 -30 пати сум одговорил.
Ако сака и фетиљ од 23см ќе му дадеме за да сфати побрзо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одговарај се додека „ТОЈ НЕ БИДЕ ЗАДОВОЛЕН“Циркулаторно прашање на кое околу 20 -30 пати сум одговорил.
Дури да му го дадам одговорот што го сака да го чуе, се си мислам дека пак нема биде задоволен.Одговарај се додека „ТОЈ НЕ БИДЕ ЗАДОВОЛЕН“
Ако сака и фетиљ од 23см ќе му дадеме за да сфати побрзо.
Циркулаторно прашање на кое околу 20 -30 пати сум одговорил.
Богот во христијанството е сѐприсутен, сѐзнаен и сѐмоќен. Така да освен неговото, друго не може да биде. Не постои простор за дуализам тука.[DOUBLEPOST=1397304103][/DOUBLEPOST]Погрешно сватено.
Кај бог нема дуалност, тој е Апсолут и безгрешен. Кај него нема бело и црно, добро и лошо, итн, итн.
Дуалноста постои само после него, после тоа што тој создал
Религијата е аспек на човечкото постоење. Така да не постои вистинска религија.[DOUBLEPOST=1397304320][/DOUBLEPOST]Многу е важно да се знае разликата меѓу вистинската религија, односно религијата што е прифатлива за Бог, и лажната религија.
Еве, одговори уште еднаш, биди добар рисјанин. Како е возможно сите религии да водат кон Бог, кога имаат спротивставени сфаќања за најсуштинските работи?
Ако ти е расипан телевизор - ќе одиш на мајстор за ТВ, ако ти се расипе колата - на автомеханичар, ако те заболи заб - на забар, да сошиеш одело - на кројач.... берберот не е семожен и си има само еден мал дел од ингеренции. Некои занаети веќе и ги нема, исчезнаа наланџии, самарџии, ќурчии... Преа твојата прикаска може да се заклучи дека има многу богови кои нудат разни услуги на свои верници и дека некои религии исчезнаа со своите богови занаетчииДАЛИ БОГ НАВИСТИНА ПОСТОИ? СЈАЈЕН ОДГОВОР НА ЕДЕН ОБИЧЕН ЧОВЕК..
“Ах, но бербери сепак постојат! Такви работи се случуваат бидејќи луѓето не доаѓаат кај мене!“
“
Или очекуваш друг одговор?![]()
Како се роди толку паметен, одма ја разбра поентата.Јас пак мислев дека ако ме заболи заб на бербер требе да одам.Нема што, пуцаш од интелиѓенција.Ако ти е расипан телевизор - ќе одиш на мајстор за ТВ, ако ти се расипе колата - на автомеханичар, ако те заболи заб - на забар, да сошиеш одело - на кројач.... берберот не е семожен и си има само еден мал дел од ингеренции. Некои занаети веќе и ги нема, исчезнаа наланџии, самарџии, ќурчии... Преа твојата прикаска може да се заклучи дека има многу богови кои нудат разни услуги на свои верници и дека некои религии исчезнаа со своите богови занаетчии
Очекувам барем еднаш да го вклучат мозокот и соберат 2 и 2, ама изгледа ги преценувам.
сите се раѓаме паметни, али некој останува цел живот таков, а некој се врти кон религијаКако се роди толку паметен, одма ја разбра поентата.
Важи и за теба ова од Ставрогин:
И тука си грешка, бог е во сите, само после во некој ќе влезе ѓаволот и станува како тебе:сите се раѓаме паметни, али некој останува цел живот таков, а некој се врти кон религија
Абе види. Јас можем да ти покажам бербер. Да го видиш. Да го чуеш. Ако си слеп и глув, тој пак ќе ти удри едно бричење.Ако не си во состојба да одиш, може дома да ти го пратам. Ако имаш коса и брада разликата ќе ја приметиш и ти и оние околу тебе. Можеш да докажеш дека бербер постои.“Бог исто така постои. Лошите работи се случуваат кога луѓето не одат кај него, не бараат помош…Токму затоа има толку болка и страдање во светот!“
Најопшто, состојба на постоење два дела. За која религија прашуваш?Добро што според вас е дуализам и каква врска е со религијата?
И јас можам да ти го покажам Бог, доста е да ги затвориш очите и погледнеш во себе.Абе види. Јас можем да ти покажам бербер. Да го видиш. Да го чуеш. Ако си слеп и глув, тој пак ќе ти удри едно бричење.Ако не си во состојба да одиш, може дома да ти го пратам. Ако имаш коса и брада разликата ќе ја приметиш и ти и оние околу тебе. Можеш да докажеш дека бербер постои.
А шо со разни божества, вили,духови, штрумфови. Може ли некој да го докаже нивното постоење?