Потеклото на Албанците

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Другар можеш се и сешто да напиишеш дјабе ти е, факт е дека пишувале на арапски оти било турско време морале така и за грчки можеби ама кирилично не пишувале никогаш ние барем сме пишувале и во тоа време кога не ни било дозволено вие што сте пишувале???? хахахах ни грчки ни турски ни кирилично...едно е сигруно вие не сте антички македонци како што велите само кеф себеси си правите
Taка вели науката, не јас, а еве ти една тема за размислување, скоро сите земји на балканот порано се викале поинаку, Тракија, Дакија, Илирик, Дарданија.... и после кога се населувале народите - им ги менувале имињата во Србија, Хрватска, Бугарија, Босна, Албанија, Словенија Косово.. само Македонија си остана исто. Не успеал дојденец да го смени името ни на земјата ни на народот, Траки нема веќе, Дакијци исто, Дардани, Илири... сега се албанци, косовари срби бугари... Македонија и Македонци - останале.
Албанци прв пат се споменуваат како народ во 12 век. Македонци некаде 1000 години пред нова ера. Како што се викале тогаш - Македонци, Македонија - така и денес.
Ај сега размисли малце

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Taка вели науката, не јас, а еве ти една тема за размислување, скоро сите земји на балканот порано се викале поинаку, Тракија, Дакија, Илирик, Дарданија.... и после кога се населувале народите - им ги менувале имињата во Србија, Хрватска, Бугарија, Босна, Албанија, Словенија Косово.. само Македонија си остана исто. Не успеал дојденец да го смени името ни на земјата ни на народот, Траки нема веќе, Дакијци исто, Дардани, Илири... сега се албанци, косовари срби бугари... Македонија и Македонци - останале.
Албанци прв пат се споменуваат како народ во 12 век. Македонци некаде 1000 години пред нова ера. Како што се викале тогаш - Македонци, Македонија - така и денес.
Ај сега размили малце
А каде било Македонија во средно-вековие почетокот на 20 век, а сега ми текна Македонија почна пак да се спомене после 1945 година,хммм интересно. сега ти објасни ми зошто имате толку сличности со Русија односно со земијте од бивша СССР, со србите кои и сами ја кажуваат вистината дека се дојдени во Балканот во VII век а немате никакви сличности со грците со нивниот ракопис да имате барем малку сличности со јазикот како тоа грците кои добро се познаваат ширум светот дека се стар народ тука немат никакви сличности со Русија а вие имате ако сте антички македонци како се декларирате по моја логика вие треба сосема друг јазик да користите сосема друга култура да имате традиција како впрочем имаат грците. а да не сакаш да кажеш дека и грците се дојдени од Кавкас или некое друго место

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А каде било Македонија во средно-вековие почетокот на 20 век, а сега ми текна Македонија почна пак да се спомене после 1945 година,хммм интересно. сега ти објасни ми зошто имате толку сличности со Русија односно со земијте од бивша СССР, со србите кои и сами ја кажуваат вистината дека се дојдени во Балканот во VII век а немате никакви сличности со грците со нивниот ракопис да имате барем малку сличности со јазикот како тоа грците кои добро се познаваат ширум светот дека се стар народ тука немат никакви сличности со Русија а вие имате ако сте антички македонци како се декларирате по моја логика вие треба сосема друг јазик да користите сосема друга култура да имате традиција како впрочем имаат грците. а да не сакаш да кажеш дека и грците се дојдени од Кавкас или некое друго место
16963-01.jpg PtolemaicMap1480.jpg balkan_belligerants_1914.jpg

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
не знам зошто воопшто некој гледа овде да им објасни на овие племиња дојдени од карпатите за нашето потекло...тие сами викаат не знам колку до сега од нив ми имаат кажано дека кога зборуваме имаме слинчости со италијанскиот јазик... второ ние користиме латински букви а не кирилица мои драги антици македонци како што вие користите... ние немаме сличен јазик ни со ни со србите, црно горците, босанците,хрватите кои сами викаат се дојдени од mother russia а само вие не а имате скоро 80% ист јазик со нив,култура,традиција како тоа ист јазик како славците ама
вие сте антички македонци мислам што имаал овој регион на античко време сличности со славците.ова не ми е јасно.грците зборуваат сосема друг јазик,албанците исто така и употребуваат други букви а не кирилица...вие останатите овде во балканот со исклучок на романците и унгарците
имаате многу сличности...како тоа
И латиницата е македонско писмо. Кога си толку “Италијанец“ дај кажи ми откаде тогаш потекнува Латиницата? Грчкото писмо е исто така примено од Македонците, затоа што кога Грците дошле на Балканот затекнале писмен народ и од него го примиле писмото. Тогашниот современик Херодот тоа го кажува. И тогаш кога Македонците пишувале книги Албанците не биле слезени од дрва уште.
И на крај, каде тоа го има, мнозинството да е доселено, а малцинството староседелско?!?! Еден истороден народ од Азија до централна Европа и од Балтик до Средоземно Море се доселил од некаде (од каде?!?!), а една рака луѓе во споредба со нив била староседелска?!?
Кажи ми кој е овде натрапникот :

topcinja.jpg

А во времето кога живеел Скендербег, вие допрва сте ги пакувале коферите во Кавказ за доселување на Балканов...

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Другар Македонија е познат како регион сегашниот не знам дел од денешна Грција и така натаму, после дојде другар Тито ве направи вам македонци демек постои и нација не само територија морам да признавам голема привилегија добивте од негo треба цел живот да му се поклоните, старите македонци одамна не постојат, вие сега дајте одговор на тоа што цело време прашувам која е таа сличност со античките македонци и земјите од бивша СССР,и со италијанците тоа вие самите имате кажувано бе батка од вас македонците имам пријатели ми имаат кажано дека свучиме како нив кога зборуваме и имаме некои слични зборови сигурно поради големата географска близина што сме ја имале со нив.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
, вие сега дајте одговор на тоа што цело време прашувам која е таа сличност со античките македонци
Името на народот Македонци името на земјата Македонија
А вие со Илирите што имате заедничко? Име... обичаи... назив на земјата???

M

.:makedonec:.

Гостин
И латиницата е македонско писмо. Кога си толку “Италијанец“ дај кажи ми откаде тогаш потекнува Латиницата? Грчкото писмо е исто така примено од Македонците, затоа што кога Грците дошле на Балканот затекнале писмен народ и од него го примиле писмото. Тогашниот современик Херодот тоа го кажува. И тогаш кога Македонците пишувале книги Албанците не биле слезени од дрва уште.
И на крај, каде тоа го има, мнозинството да е доселено, а малцинството староседелско?!?! Еден истороден народ од Азија до централна Европа и од Балтик до Средоземно Море се доселил од некаде (од каде?!?!), а една рака луѓе во споредба со нив била староседелска?!?
Кажи ми кој е овде натрапникот :

Прегледај го приврзокот 89242

А во времето кога живеел Скендербег, вие допрва сте ги пакувале коферите во Кавказ за доселување на Балканов...
Само една работа не можам да сватам толку време, како може денешните албанци да си го препишуваат Скендербег како албанец кога човекот се викал Ѓорѓија ... имал уште 8 браќа и сестри од кои сите носеле христијански имиња, (карактеристични за македонците во тоа време) ... и што е најбитно бил православен христијанин, плус тоа времето кога тој живеел тешко дека некој во албанија имал албанска национална свест ... што значи дека немал ни Ѓорѓија ... јас знам еден куп луѓе етнички македонци да се викаат Ѓорѓија (Ѓорѓи ) ама не сум слушнал некој албанец да се вика Ѓорѓија па дури и да е католик или православен албанец ! ...:unsure:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Ако под старите Македонци ги подразбираш дедо ми, прадедоми, пра-пра дедоми и т.н. тогаш тие навистина не постојат - умрени се одамна.
Македонија НИКОГАШ не била под Грција (освен сегашиот дел што го окупираа прд 100 години). Поготово не била под Грција затоа што НИКОГАШ Грција не постоела (освен сега од пред 200 години). Не постоел ниту поимот Грци, а камо ли држава Грција (ниту Елада). Бидејќи викаш дека Грција постоела тогаш кажи ми пиле кои биле нејзините граници во антиката? Каде се споменува, во кој древен запис државата Грција? Каде се споменуваат, во кој древен запис, Грците како народ?
Само “трескаш“ глупости и очајни политички памфлети (очајни - затоа што ВАШЕТО постоење и корени стојат на стаклени нозе, а не нашите).

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Ај сега размисли малце
Точно, ама пази, Македонија останало како географско име, а не како административен термин. На пример во 19 век, официјалното име на Македонија (административно) е трите вилаети!

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
хахахахах абе луѓе овде можете да пишувате што сакате не македонци и воземјани бидете, светот знае мислам најдобрите исторчари знаат кој сте и што сте цел свет ви се смее мои сограѓани со вашите глупости што ги тресате, не само бугарите и грците цел свет верувајте ми, прво да одговарам на прашањето зошто називот на државата Албанија не е Илир или не знам како да го именувам, албанет биле еден од племињата на илирите и според историјата тие беа најмоќни и од нив потекнува името Албанија имаш на вики барај Albanoi, порано немали ни Франција немало ни Германија ни Англија ни Италија мислам твоја теорија нема логика вопшто затоа што називот на земјата не се вика како народот од тоа време, а во врска со Скендербег Gjergji не е православно име имаме и писател голем Gjergj Fishta кој е католик (можеби и тој е македонец) значи не е вистина дека нема албанци со име Gjergj, има и тоа доста а писателот живеел пред 100 години не е некој од денешно време за информација, за Скендербег не сакам да коментирам многу... тука чекам уште одговор на моето прашање

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
албанет биле еден од племињата на илирите и според историјата тие беа најмоќни и од нив потекнува името Албанија имаш на вики барај Albanoi, порано немали ни Франција немало ни Германија ни Англија ни Италија мислам твоја теорија нема логика вопшто затоа што називот на земјата не се вика како народот од тоа време, а во врска со Скендербег Gjergji не е православно име имаме и писател голем Gjergj Fishta кој е католик (можеби и тој е македонец) значи не е вистина дека нема албанци со име Gjergj, има и тоа доста а писателот живеел пред 100 години не е некој од денешно време за информација, за Скендербег не сакам да коментирам многу... тука чекам уште одговор на моето прашање
Moлим те прочитај историја.
Илирски народи се познати и запишани затоа што со нив војуваа или беа сојузници и македонци и хелени и римјани. Ни еден илирски народ нема под има албани ули албанои. Си помешал со град Албанополис или во превод град на албанои кој го споменува птоломеј во својата географија но не како илирски град. Тој град се уште не е лоцираан и пронајден. Ниге никогаш не е споменат никаде ни во пописи ни во паатеписи ни во плаќање даноци ни во воени извештаи. Го нема нигде. Многу е веројатно дека тоа е населба која Келтите кои продреле до тие простори - и понатаку од келтската област Албинон , келтско племе албинони. Тие се движеле со години и повремено се задржувале по пат да презимат, да соберат сили, храна... граделе населби. А можно е е и колонизатори од Италијанскиот планински предел Албани да се населиле таму кога римјаните почнале освојувања, па после да продолжиле.
Наброј ги по име на Скендербег браќата, сестрите, родителите, дедо му

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
ти одговори ми на моето прашање јас ке ги набројам после, не зборувај глупости читаш историја тоа што сакаш да читаш и се продаваш овде паметен, јас зборувам овде со факти а не со некои измислени приказни од некаков "историчар". уште еднаш прашувам зошто толку многу заеднички работи со русите кога сте антички македонци???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
ти одговори ми на моето прашање јас ке ги набројам после, не зборувај глупости читаш историја тоа што сакаш да читаш и се продаваш овде паметен, јас зборувам овде со факти а не со некои измислени приказни од некаков "историчар". уште еднаш прашувам зошто толку многу заеднички работи со русите кога сте антички македонци???
то ќе ги прашаш русите оти имаат заеднички работи со нас. Секогаш поразвиената цивилизација му дава на она понеразвиена. Македонците имаа и писмо и вера христијанска многу пред русите. Ни христијанството ни писменоста не дошла од русија ваму туку обратно.
А сега наброј ми ги браќата сестрите татко мајка дедо... на скендербег

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
хахахахаха леле вие вака како сте почнале и Адам ке го именувате македонец. добро нека биде така, само жал ми е дека на сето ова ваша глупост ке му дојде крајот за брзо време и после неколку години никој нема ни да се замара ни да спомне историја кој сте биле и што сте биле, а нашата младост нашиот живот оди со занимавање со вакви без вредни работи, после ке им ракажувате на вашите внуци колку глупи сте биле верувајќи во нешто што некој го користи да владее а што нема врска со вистината

Kajgana Shop

На врв Bottom