Психологија: Околу потсвеста

Zmicev

The King of Kings
Член од
26 ноември 2013
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ја имам прочитано книгата Моќта на потсвеста и ми се допаѓа тоа што е напишано, ти го менува животот и мислите, едноставно ти го подобрува. Само едно не ми е јасно.... Велат од мозокот, човекот користи околу 10% а другите 90% каде одат... дали тој дел и припаѓа на потсвеста или...??
Во книгата се вели дека потсвеста може да се контролита.. Ако другите 90% проценти и припаѓаат на потсвеста дали тоа значи дека човекето може да контролира се околу себе, накратко кажано да биде Бог???

Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
Za da razglobuvas za potsveta treba da ja imas noseckata sila koja se vika svest.:)

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Ја имам прочитано книгата Моќта на потсвеста и ми се допаѓа тоа што е напишано, ти го менува животот и мислите, едноставно ти го подобрува. Само едно не ми е јасно.... Велат од мозокот, човекот користи околу 10% а другите 90% каде одат... дали тој дел и припаѓа на потсвеста или...??
Во книгата се вели дека потсвеста може да се контролита.. Ако другите 90% проценти и припаѓаат на потсвеста дали тоа значи дека човекето може да контролира се околу себе, накратко кажано да биде Бог???
Лошо го имаш разбрано концептот за таа x% (секогаш различен процент) искористеност на мозокот. Ако речеме дека човекот користи 30% од мозокот, тоа значи дека го користи тој дел во даден момент. Генерално, користиме 100% од мозокот, меѓутоа различни делови користиме при различни активности, па така и се активираат различни центри во зависност од потребата.

Аналогија во однос на ова би бил семафорот. Семафорот користи 33% од светлата, односно 33%(едно светло од три) од светлата се активни во даден момент. Како и да е, генерално земено семафорот користи 100% од светлата.

Член од
5 април 2014
Мислења
114
Поени од реакции
49
Дајте некој линк за довнлоад на книгата ,,Моќта на потсвеста'' ако ја има на нет?

Член од
14 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
30
Подсвеста е нешто многу добро :) Има удел во голем дел од животот..Тоа е нешто на кое никој неможе да влијае (луѓе,момент,околина). Тоа е она што не прави да бидеме различни од другите.
Подсвеста е нашето inner-self или во Хиндуизмот АТМАНОТ.
Подсвеста е состојба во која никој и ништо неможе да влијае врз нашите одлуки,чекори.

Член од
21 октомври 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
Свесно ми доага како да ке направам нешто погрешно и тогаш целиот се исплашам и паднам во депресија слабо се отварам бидејки страв ми е да кажам нешто погршно што би ги повредиле лугето околу мене едноставно неможам доволно да ги конролирам мислите и од тоа се појавува многу голем страв и паѓам во депресија
Почнам ли да кажувам за некоја случка се исплашам да не ги сврзам зборовите како што треба за тоа бев и предмет на исмевање во средно и сега мн слабо комуницирам бидејки нивото на самодоверба ми е 0
Може ли да се појавуваат наследни трауми бидејки мајками има починато од таква психичка состојба
многу се трудам да се променам но стравот си го прави своето

Kajgana Shop

На врв Bottom