Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
најслаба или најслава? ако е првото - дај ми образложение ако можеш (баш ме интересира, оти се мислам нешто околку Данска-навидум ми изгледа баш ко„ветената„ земја )

Се поправив, слаба. :)

Нешто слично како ситуацијата со Финска, во мојот случај.

Данска е најзатворена од сите наведени во Скандинавија ради политички причини и големиот број на муслимани кои што Данците не ги сакаат, очигледно, па поради тоа сите мораат да трпат во поглед на преселување. Иако не тврдам дека економски е најслаба, далеку од тоа, некако за живот ми е...не знам. Можеби налетувам цело време на "ледени" приказни. А, не дека би одбил ако ми понудат одење таму. ;) Иако, имам пријатели во Копенхаген - единствен поголем проблем им е данскиот јазик. :)

Финска е ОК -.
хахаха- ова да не е случајно поради најдолгиот платен годишен одмор воопшто во свет
замисли цели 9 недели финците одмараат:pos:

хахаха- ова да не е случајно поради најдолгиот платен годишен одмор воопшто во свет
замисли цели 9 недели финците одмараат:pos:

Во Финска едно другарче отиде пред скоро три години (ќе се сторат толку) и кажува дека финците се мирен народ, дури и ептен депресивно мирен за разлика од Балканците. ОК е за живот, по тоа што го кажува, само да знаеш како да ја пребродиш зимата и депресијата што иде со неа. Зимата и таквото време може да трае...и трае...и трае...

:)

Се поправив, слаба. :)

Нешто слично како ситуацијата со Финска, во мојот случај.

Данска е најзатворена од сите наведени во Скандинавија ради политички причини и големиот број на муслимани кои што Данците не ги сакаат, очигледно, па поради тоа сите мораат да трпат во поглед на преселување. Иако не тврдам дека економски е најслаба, далеку од тоа, некако за живот ми е...не знам. Можеби налетувам цело време на "ледени" приказни. А, не дека би одбил ако ми понудат одење таму. ;) Иако, имам пријатели во Копенхаген - единствен поголем проблем им е данскиот јазик. :)

Колку што знам лесно се учи Данскиот и не е многу комплициран :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Каде е "најлесно" со македонскиот пасош да се иде (во однос на процедура)? Каде е најлесно да се најде работа? Каде најлесно може да се вклопи човек во средината (со можност со што е можно помалку македонци наоколу)? :)

Ова се најнови податоци.

10155575_10203295102840884_5521409067171459420_n.jpg

најслаба или најслава? ако е првото - дај ми образложение ако можеш (баш ме интересира, оти се мислам нешто околку Данска-навидум ми изгледа баш ко„ветената„ земја )иако и зад неа е Шведска

Ми текна на муабетов...

Link

Ми текна на муабетов...

Link

“It’s too optimistic to think that a newly-qualified student from South Asia can arrive in Denmark and immediately find a job. Newly educated Danes find it difficult enough,” Mortensen said.

She added that many businesses choose to recruit directly from abroad because they are unfamiliar with the Green Card Scheme and unaware that there are thousands of skilled foreigners already within Denmark’s borders.

Вториот пасус ме потсеќа многу на Ауди. За да работиш таму, па дури и како практикант, мора да зборуваш течно германски. А од друга страна примаат се’ и сешто што доаѓа од Мексико, Унгарија и Словачка што освен Guten Tag не знае фазла да зборни... ама сето тоа ради што во овие земји имаат отворено погони. Иако ги има уште полно други инженери што живеат во Германија (странци) со добри познавања на јазикот.

Вториот пасус ме потсеќа многу на Ауди. За да работиш таму, па дури и како практикант, мора да зборуваш течно германски. А од друга страна примаат се’ и сешто што доаѓа од Мексико, Унгарија и Словачка што освен Guten Tag не знае фазла да зборни... ама сето тоа ради што во овие земји имаат отворено погони. Иако ги има уште полно други инженери што живеат во Германија (странци) со добри познавања на јазикот.

Воопшто, за пракса во слични компании ти бараат понекогаш дури и мастер, а во исто време се дешава и примањето Мексиканци, Унгарци и слично. Финтата е што одиш на пракса во погорните ешалони, не работиш рутинска работа на една машина цел ден. Можеби тоа е и причината.[DOUBLEPOST=1397243520][/DOUBLEPOST]
Е свака ти част.

И јас истово пробувам да го објаснам само леандрич ме банира 5-6 пати...(зафатена е со транспортот на брашно франкфурт виа велес)[DOUBLEPOST=1397237775][/DOUBLEPOST]патем, тоа ти важи за секоја држава, не само за данска.

Ако те банирала 5-6 пати најверојатно објаснувањето не ти чини.

Е свака ти част.

И јас истово пробувам да го објаснам само леандрич ме банира 5-6 пати...(зафатена е со транспортот на брашно франкфурт виа велес)[DOUBLEPOST=1397237775][/DOUBLEPOST]патем, тоа ти важи за секоја држава, не само за данска.

Досаден си, напорен си ми незнам оти не сфаќаш. На постоечкиот си ми на игнор годишнини славиш, несакам да разговарам со тебе, несакам да те читам, не постоиш за мене на форумов. Ни те спомнувам, ниту сакам да ме спомнуваш. Ни пак имам алатки да те банирам, не за друго модератор беше. И уште сто јузери да отвориш и уште 4976 мејл адреси да измислиш и 367435 јузери јас со тебе немам намера да зборувам, ниту да те читам било каде што пишуваш.

Затоа најфино и најкултурно те замолувам да не ме замараш со боси муабети.

Воопшто, за пракса во слични компании ти бараат понекогаш дури и мастер, а во исто време се дешава и примањето Мексиканци, Унгарци и слично. Финтата е што одиш на пракса во погорните ешалони, не работиш рутинска работа на една машина цел ден. Можеби тоа е и причината.[DOUBLEPOST=1397243520][/DOUBLEPOST]

Ако те банирала 5-6 пати најверојатно објаснувањето не ти чини.
За со мастер зборувам, за во Forschung und Entwicklung одделите. Исто и Мексиканците таму идат, не на производна лента. А од Маџарите и Словаците многу ги има на производните ленти, шо не значи дека не работат исто и во F. und E. Мада и тие што работат на производните ленти во Ауди се во подобра позиција отколку политичар кај нас да си. Работата им е лесна, сум бил многупати внатре, а и многу социјални бенефиции имаат. Настрана тоа што како и општи работници се многу платени.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
За со мастер зборувам, за во Forschung und Entwicklung одделите. Исто и Мексиканците таму идат, не на производна лента. А од Маџарите и Словаците многу ги има на производните ленти, шо не значи дека не работат исто и во F. und E. Мада и тие што работат на производните ленти во Ауди се во подобра позиција отколку политичар кај нас да си. Работата им е лесна, сум бил многупати внатре, а и многу социјални бенефиции имаат. Настрана тоа што како и општи работници се многу платени.
Имаш работено на производствена лента, посебно на подвижна производствена лента или онака од она што си видел кога си влегол внатре ?

Имаш работено на производствена лента, посебно на подвижна производствена лента или онака од она што си видел кога си влегол внатре ?
Да, ама од работа никогаш не се жалам. Сум работел многу потешки работи, срамота е од производна лента да се жалам.

Да, ама од работа никогаш не се жалам. Сум работел многу потешки работи, срамота е од производна лента да се жалам.
Не правиме муабет за потешки работи пошто има тешки и тешки.
И јас имам работено скоро секакви работи ви животот ама на производна лента посебно подвижна е убиство.
Да реално работата е лесна генерално( се мисли на физичка работа и кревање на товар), но ментално ке се мрдниш. Па на стража побрзо минува времето отколу на лента. Па ако се земи фактот дека цело време работиш те една те иста работа, во едно исто место со исти луѓе околу тебе и така секој сат, ден, месец , година ..... Згора на тоа имаш и норма. Искрено побрзо малтер ке мешам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom