Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ако сватив како што треба тогаш тоа ти е диво влакно незнам шо све се дешава у фаза на заболување али истиве симптоми ги имаше и еден другар и мислам дека беше на мал хирушки зафат за да истече гнојот и да се исчисти местото. колку повеќе чекаш толку полошо за тебе...

Ај вака иако и за ова ми требаше храброст (пусти срам) ама ај на доктор шо не одам не одам!

Пред 2-3 месеци ми излезе едно брумче на опашката постепен почна да се полни со гној и внатре имаше влакненца без корен. Сега гледам околу тоа место ми се појавуваат и некои дупченца мали (не знам како да ги опишам). Тоа ми претставува проблем затоа што кога се потпрам на моменти ме здоболува но не онаа болка туку иритира и ме чеша!

Ај помош пошто неам намера да одам на лекар пошто знаете зашто!

Najverojatno se raboti za folikulitis simplex koj e taka cest na koksigealnata regija.
Inaku tretmanot e so upotreba na antibiotici a moze i hirursko so odstranuvanje i dreniranje na gnojot.
Moj sovet e da si pojdis na lekar da si razgovaras nema zosto da se sramis:smir:.

Ако може некај лек за висок притисок...
Само што не сакам уште сега да пијам апчиња, кажете нешто друго што помага...

Некогаш пулсот знае да ми биде и 90 отчукувања во секунда, а срцето збор да нема...
П О М О Ш

Фатив заушки пред една недела. Ги фатив у петокот ми поминаа у четврток, више петоков и саботава си излегов..Ама сеа некој другари ми кажуваат дека не сум смеел утре у школо да идам -.- сум морал 2 недели да ги одседам зашо го носам вирусот и ќе ги заразам сите..ај некој нека ме информира по стручно.

Можеш да заразиш некого додека вирусот се инкубира у тебе. Откако ќе потечеш тогаш никого не можеш да заразиш.

И една недела од кој ќе потечеш си сеуште заразен за околината.

Двајцата различна прича ми кажувате..Дај некој шо е информиран од доктор нека ми каже со сигурност.

zarazni se i od koga ke poteces prvata nedela.

Двајцата различна прича ми кажувате..Дај некој шо е информиран од доктор нека ми каже со сигурност.

Болните се заразни последните 5-7 дена од периодот на инкубација до 9 дена после појавувањето на болеста!

две недели обавезно не излегувај од дома. тоа е голема грешка си фатил во петок и во четврток си излегол

уште една недела обавезно дома во изолација

custvuvam golema slabost na muskulite i ako vezbam custvuvam bolka. sto da zemam, dajte nekoj predlog?

Јади многу овошје и зеленчук и храна што се разложува многу брзо , внесувај есенцијални аминокиселини , пиј многу млеко и ке ти се регенерираат брзо и нема да те болат , тоа што те болат значи дека ти се воспалени и дека најверојатно се создаваат нови мускулни влакна односно растат , така да небери гајле за недела дена најмногу ке ти помине , и одкога ке ти поминат прави физички вежби и нема да чуствуваш слабост повеќе ... :smir:

Ај вака иако и за ова ми требаше храброст (пусти срам) ама ај на доктор шо не одам не одам!

Пред 2-3 месеци ми излезе едно брумче на опашката постепен почна да се полни со гној и внатре имаше влакненца без корен. Сега гледам околу тоа место ми се појавуваат и некои дупченца мали (не знам како да ги опишам). Тоа ми претставува проблем затоа што кога се потпрам на моменти ме здоболува но не онаа болка туку иритира и ме чеша!

Ај помош пошто неам намера да одам на лекар пошто знаете зашто!

Или е Sinus pilonidalis-влакно кое наместо да расте надвор,расте внатре и гнои или пак станува збор за fistula.
И едниот и другиот случај се решаваат хируршки-со операција.
Најдобро ти е да отидеш на лекар и да провериш за што се работи.:smir:

Народее Помошшш!!!!
Палецот на ногата ми загнојал бидејќи ноктот ми растел во месото(боцкал) и тоа 1 недела,а јас мисллев дека ми е само набиено.Пред 2 -3 дена почна многу да ме боли и вчера мислам дека го отстранив тој дел и го извадив гнојот,но денеска сеуште ми беше издуено ме болеше и имав малце гној....

ПОМООШШШ!!!Само немојте да велите да одам на доктор туку тоа е последното што планирам да го направам.:smir:

Народее Помошшш!!!!
Палецот на ногата ми загнојал бидејќи ноктот ми растел во месото(боцкал) и тоа 1 недела,а јас мисллев дека ми е само набиено.Пред 2 -3 дена почна многу да ме боли и вчера мислам дека го отстранив тој дел и го извадив гнојот,но денеска сеуште ми беше издуено ме болеше и имав малце гној....

ПОМООШШШ!!!Само немојте да велите да одам на доктор туку тоа е последното што планирам да го направам.:smir:

Абе не чекај... Факај се на последното:smir:..
Имам другар скоро го правија операција .. Најарно ти е доктор ..

Абе не чекај... Факај се на последното:smir:..
Имам другар скоро го правија операција .. Најарно ти е доктор ..

Знам за операцијата,не е болна,но ако ја имал некоој оваа болка и тоа што го кажав нека помогне...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom