WOOW so rekol ke odime finale...mn selsko ja motvira ekipata ...ne se budaleteНека не се занесува многу Симеоне, нека има усул малку, а не како на селски пазар - Не ме интересира кој е противник, ние играме финале. Ма немој!
Немам прочитано таква изјава од Пеп, Мурињо, Хејнкес, Клоп, Анчелоти, Капело, Фергусон, Хицфилд... Не игра куп на Шпанија, па со овакви потценувачки изјави
Абе голема ρабота аκо κажал деκа ќе игρаат во финалето, може да κаже и деκа ќе освојат но со тоа не навρедил ниκого.Тоа на Мурињо е друго, не знам дека има кажано дека сигурно играат финале (било кои од екипите што ги тренирал)
Јас сепак мислам дека Анџелоти е подобарЈа го повлекуем сваки лош збор што сум го кажал за Чоло периодов![]()
Точно. Уште пред да почне утакмицата вчера, си викам на Атлетико и тоа како им одговара англиски судија, кој повеќе дозволува дуел игра. Да беше некој друг судија од друга земја, ќе им ги судеше 50% од дуелите кои ги имаа со играчите на Барса.За шансите на Атлетико ке биде многу битно да им се погоди судија кој дозволува повеќе физички контакт.
Пред некој ден гледав анализа на играта на Атлетико.
Се бранат против екипи кои имаат брза транзиција со тоа што секогаш кога имаат повеќе играчи во напад, кога бркаат гол и ја оставаат одбраната поотворена, секоја топка која ке дојде до противнички играч кој има можност да прави контра, веднаш идат на сигурен фаул и нема теорија да примат гол од контра со ваквата поставеност.
Судија кој толерира физичка игра, за ваквите стартови не им дава жолти картони.
Е, кога ке се најде некој судија кој ке им ги суди овие стартови, ке бидат во проблеми со суспензии од жолти картони.
Зависно од судијата, Атлетико завршуваат со 1 или со 5 жолти картони по меч.
Си има Чоло свои методи на мотивација, оваа изјава мислам дека беше повеќе за неговите играчи него ли за нас обичните смртници.Нека не се занесува многу Симеоне, нека има усул малку, а не како на селски пазар - Не ме интересира кој е противник, ние играме финале. Ма немој!
Немам прочитано таква изјава од Пеп, Мурињо, Хејнкес, Клоп, Анчелоти, Капело, Фергусон, Хицфилд... Не игра куп на Шпанија, па со овакви потценувачки изјави
Еден ваков поздрав може?Алвес: „Атлетико го направи токму она што им одговара, ја исушија тревата до максимум“.
Чави: „Заслуживме барем продолженија, бевме подобри од Атлетико“. (шта речи)
![]()
Челзи за толку го купи. Плус што имаат дадено до сега, ќе испадне дека подобро било да си го купат од Генк или некој друг голман него со позајмицивеБрат не зезај, историска шанса им е ова на Атлетико, јас би зела и кредит за тие 8 милиона ако ги немаатзамисли па колку ќе заработат после тоа ако испадне ова добитна комбинација. Знам дека шпанскиве клубови не се нешто финансиски најсјајни ама 8 милиона не се ништо за ситуацијава во која се наоѓаат.
Голот официјално е на Лалана.Lovren