UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Тоа на Мурињо е друго, не знам дека има кажано дека сигурно играат финале (било кои од екипите што ги тренирал)

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Нека не се занесува многу Симеоне, нека има усул малку, а не како на селски пазар - Не ме интересира кој е противник, ние играме финале. Ма немој!
Немам прочитано таква изјава од Пеп, Мурињо, Хејнкес, Клоп, Анчелоти, Капело, Фергусон, Хицфилд... Не игра куп на Шпанија, па со овакви потценувачки изјави
WOOW so rekol ke odime finale...mn selsko ja motvira ekipata ...ne se budalete

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.877
Поени од реакции
10.403
90% од успехот на Атлетико е мотивација и срце, нормално дека ќе направи се Симеоне дополнително да ги мотивира. Како играат мамето, не се прима топка без двајца зад грб уште пред да ја примиш истата.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Тоа на Мурињо е друго, не знам дека има кажано дека сигурно играат финале (било кои од екипите што ги тренирал)
Абе голема ρабота аκо κажал деκа ќе игρаат во финалето, може да κаже и деκа ќе освојат но со тоа не навρедил ниκого.

Е сега аκо ги елиминиρа неκој ќе може да му се смее, но таа ρабота е или-или.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Член од
14 април 2012
Мислења
32.981
Поени од реакции
67.786
За шансите на Атлетико ке биде многу битно да им се погоди судија кој дозволува повеќе физички контакт.
Пред некој ден гледав анализа на играта на Атлетико.
Се бранат против екипи кои имаат брза транзиција со тоа што секогаш кога имаат повеќе играчи во напад, кога бркаат гол и ја оставаат одбраната поотворена, секоја топка која ке дојде до противнички играч кој има можност да прави контра, веднаш идат на сигурен фаул и нема теорија да примат гол од контра со ваквата поставеност.
Судија кој толерира физичка игра, за ваквите стартови не им дава жолти картони.
Е, кога ке се најде некој судија кој ке им ги суди овие стартови, ке бидат во проблеми со суспензии од жолти картони.

Зависно од судијата, Атлетико завршуваат со 1 или со 5 жолти картони по меч.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
За шансите на Атлетико ке биде многу битно да им се погоди судија кој дозволува повеќе физички контакт.
Пред некој ден гледав анализа на играта на Атлетико.
Се бранат против екипи кои имаат брза транзиција со тоа што секогаш кога имаат повеќе играчи во напад, кога бркаат гол и ја оставаат одбраната поотворена, секоја топка која ке дојде до противнички играч кој има можност да прави контра, веднаш идат на сигурен фаул и нема теорија да примат гол од контра со ваквата поставеност.
Судија кој толерира физичка игра, за ваквите стартови не им дава жолти картони.
Е, кога ке се најде некој судија кој ке им ги суди овие стартови, ке бидат во проблеми со суспензии од жолти картони.

Зависно од судијата, Атлетико завршуваат со 1 или со 5 жолти картони по меч.
Точно. Уште пред да почне утакмицата вчера, си викам на Атлетико и тоа како им одговара англиски судија, кој повеќе дозволува дуел игра. Да беше некој друг судија од друга земја, ќе им ги судеше 50% од дуелите кои ги имаа со играчите на Барса.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.942
Поени од реакции
30.930
Нека не се занесува многу Симеоне, нека има усул малку, а не како на селски пазар - Не ме интересира кој е противник, ние играме финале. Ма немој!
Немам прочитано таква изјава од Пеп, Мурињо, Хејнкес, Клоп, Анчелоти, Капело, Фергусон, Хицфилд... Не игра куп на Шпанија, па со овакви потценувачки изјави
Си има Чоло свои методи на мотивација, оваа изјава мислам дека беше повеќе за неговите играчи него ли за нас обичните смртници.
Интересно ќе биде ако се паднат Реал-Чезли, двајца поранешни менаџери на двата клуба, едниот истера и друг клуб а другиот ептен свеж.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Asta La Vista-Bayern polufinalista. :vozbud:

Tri angliski ekipi nadenati(gol razlika podobra).Ostana uste edna.

Man Utd ne moze da kurtuli od hrvatite.Olic,Modric,Lovren,Mandzo...:oops:

Nemase vreme vcera da se poraduvaat i ostanatite.:giggle:

Evra zbici jak gol,ama posle izgleda na Mars zamina-bidejki glavata ne znaese kaj mu e.Go otvorija dosta jako,a mozebi i tolku silata mu bese.

Man Utd so otvorena igra ke primea brdo golovi,a so bunkerot toa ne bese mozno.Site 4 gola sto gi primija ne bese bunkerot postaven.Imavme sreka sto se podotvorija malce.

Sega ima vreme do polufinalinjata,ke se sredat i + ke dobijat na kvantitet.

Blisku sme,blisku.:vozbud:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Што све нема да им истекне на барселонистиве, Чоло бил сељак сега. :facepalm: Чао!

Алвес: „Атлетико го направи токму она што им одговара, ја исушија тревата до максимум“.
Чави: „Заслуживме барем продолженија, бевме подобри од Атлетико“. (шта речи :pos: )
:D
Еден ваков поздрав може? :icon_lol:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Џони му го има мавнато меракот на Чоло,аватарот па сликава...

:X3:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Брат не зезај, историска шанса им е ова на Атлетико, јас би зела и кредит за тие 8 милиона ако ги немаат :) замисли па колку ќе заработат после тоа ако испадне ова добитна комбинација. Знам дека шпанскиве клубови не се нешто финансиски најсјајни ама 8 милиона не се ништо за ситуацијава во која се наоѓаат.
Челзи за толку го купи. Плус што имаат дадено до сега, ќе испадне дека подобро било да си го купат од Генк или некој друг голман него со позајмициве :D
Или да договорат попуст за Коста.
За Супер Куп кога играше мислам дека Челзи само така му дозволи, ама изгледа клаузулата е вметната од сезонава.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.981
Поени од реакции
67.786
Би сакал да гледам
Баерн-Челси
Атлетико-Реал

Со оглед на тоа дека има ждрепка и за полуфинале,а не би требало, и Баерн веќе 3 пати играше со Англиска екипа, мислам дека ке се паднат:

Баерн-Атлетико
Челси-Реал

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Одлични се Атлетико,таткички многу стабилни и цврсто играат,компактни се како екипа...

Меѓутоа за титула или финале сеуште е многу далеку за да се каже...Ќе треба многу повеќе од компактност и тактика за да стигнат до финале..

Симеоне очигледно е одличен стратег али он не игра на теренот такада се ќе зависи од играчите.

Голем проблем по мое мислење на неговата тактика ќе бидат фаулите...Во многу ситауции одат на граница на црвен картон односно доста рескираат кога ќе дојде до тоа да се одземе топката на противникот...У ЛШ еден црвен е доволен све да отиде у курац...

Такада ќе видиме,али ќе бидат достоен противник тоа дефинитивно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom