Вицеви без наслов 2 дел

Трпе се враќа од годишен одмор. Колегите го прашуваат:
- Трпе, како си помина на одмор?
- Исто како во војната - одговара Трпе.
- Е како тоа? - прашуваат колегите
- Епа така. Јас бев во шумата, а Германците во хотелите.

Оде Мара кај гатачка и а прашуе:
—Имам двајца дечковци Блажо и Нацо, со кои се гледам, де кажи ми кој че има повиќе среќа, и че ме земе за жена…..
—Нацо че има повиќе среќа, оти Блажо че те земе за жена….

Тип шо гечка, оде у продавница за домашни миленичиња и прашуе:
---Ко..ко..колку, кош, кошта виа.. виа, папа, па папагалот....
---130Евра...
---Ауу, ам ами, но, но ногу ск, скапо бббре.....
А папагалот му вика:
---Шо скапо, да а е*ам мајка ти, поубаво лафам од тебе...

Бај д веј, некаде во Македонија...
1509699_801659169862599_1175687279_n.jpg

Последно уредено:
Кумановац се преправи дека умреја, чисто да види колко га сакав ќерке и зетови и еве ти ги ќерке у исти момент, почнев да спремав сахрану
Дојде прва ќерка, и вика на мужа:
- Дај да купимо одело, тато беше господин, нека иде на он'ј свет како што доликује.
Ја, како да не бе, одело скупо вика муж ву, дај да га облечемо у трењерке, и облечев га.
Доваѓа друга ќерка и вика на мужа:
- Дај да му обујемо ципеле, нема смисла да га праќамо у чарапе...
Ја, како да не, вика муж ву...Дајте патике уместо ципеле, јер на трењерке само тој иде
Доваѓа треќа ќерка, гледа трењерке и патике и вика:
- Слушај, дај барем шешир да му ставимо, јер стварно не иде без шешир.
Ја, како да не бе, вика муж ву. На трењерке и на патике не иде шешир, да му купимо качкет
И облечев га они у трењерке, патике и качкет и ајде да седнев да га редив татка како што е ред...И почнев:
- Лелеееее, татооооо....Куде ќе идеееееш?
Татко отвара очи од ед'н пут и вика:
НА ОЛИМПИСКИ ИГРЕ, МАМЕ ВИ ГА ебу!

Влегува влав во кафана и вика:
-Кој го спаси син ми од давење, кој го извади од реката?
Eден од гостите скромно дига рака и му вика:
-Јас го спасив син ти...
-A кај му е капата бе?

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Power металец доаѓа на бел еднорог, го убива змејот со магичниот меч, ја спасува принцезата и водат љубов во магичната шума.

Heavy металец доаѓа на Харли Дејвдсон, го убива змејот, пие пиво и ја секса принцезата.

Тrash металец
доаѓа, го убива змејот, ја спасува принцезата и ја одјебува.

Folk металец доаѓа со пријателите свирејќи на хармоники, виолини и флејти и слични инструменти, змејот заспива уморен од играње, седнуваат и пак пеат и свират, а принцезата игра на маса.

Viking металец доаѓа да го убие змејот со голема секира, ја силува принцезата до смрт, го пљачка замокот и го пали пред да си оди.

Death металец доаѓа, го убива змејот, ја секса принцезата и ја убива, па си оди.

Grind металецот доаѓа, го убива змејот, ја убива принцезата, ја секса и после си оди.

Black металецот доаѓа на полноќ, го убива змејот и го става на колец пред замокот, ја сaдомизира принцезата, ја пие нејзината крв во ритуал во кој треба да ја убие.

Gore металецот доаѓа, го убива змејот и ја распарува неговата утроба пред замокот, ја секса принцезата и ја убива, после го секса нејзиниот леш, па и го распарува стомакот, ја секса трети пат, го пали телото и мастурбира над пепелта.

Gothic металецот доаѓа, го здогледува змејот, се заљубува во него заради бесмрдната моќ која ја поседува, и затоа што змејот го одбива, сече вени и ужива додека се гледа себеси во болка.

Doom металецот доаѓа, гледа огромен змеј и помислува дека никогаш нема да го победи, паѓа во депресија и извршува самоубиство. Змејот го јаде неговиот леш и ја јаде принцезата.

Progressive металец доаѓа со гитара и свири соло од 26 минути, змејот се убива од мака, после оди во собата на принцезата, свири уште еден соло со техника што ја научил последниов период, принцезата бега и го бара heavy металецот.

Glam металецот доаѓа, змејот се смее на неговата појава и го пушта да влезе во замокот, влегува да ја украде шминката на принцезата и бега.

New металецот е убиен уште пред да дојде до замокот, затоа што е позер.

Emo металецот оди во замокот, му кенка и плаче на змејот како нема шанси да ја спаси принцезата, а и да ја спаси таа нема теорија да се вљуби во него, па на крајот на змејот му здосадува да го слуша како цмиздри и го јаде.

Industrial металецот се појавува во најлонски капут, прави непристојни гестови пред змејот, ја вреѓа принцезата, а обезбедувањето го исфрла од замокот.

Speed металецот одеднаш се појавува, кратко соло, змејот збунет, некој вришти чудни работи, принцезата сфаќа дека е дефлорирана, змејот и принцезата се уште го бараат виновникот.

Christian металецот наминува на враќање од црква и му пее лигава power балада на змејот за тоа колку Исус го сака и дека змејот треба да се огледа на него. Змејот се похристијанчува, а кога принцезата ќе се обиде да му „заблагодари“ на протагонистот овој и враќа „Извини, јас не верувам во предбрачен секс.“

Battle металецот доаѓа со легија храбри војници, воени кочии и дузина елитни воини. Како мајстор-тактичар го опколува змејот и опсадата трае 6 дена и 6 ноќи. Принцезата умира од досада.

Nu металецот доаѓа во скапан Сто-кец и се обидува да се бори со змејот, ама умира кога широките пантолони ќе му се запалат.

Си биле Мујо и Хасо и отишле да крадат пченка.
Мујо отишол да краде, а Хасо чувал стража.
Дошол полицаец и му рекол на Хасо што правиш тука:
-Смислувам песни.
- Полицаецов му вика:
-- Ај отпеј една!
-И Хасо пее: - Сино је небо, зелена је трава, клечи Мујо, види ти сe глава.

Му носи малиот Трпе на деда си една таблетка Вијагра. Дедо му зачуден го прашува:

- Море внучко, што е ова?

- Абе, дедо, земи ја оваа таблетка и со баба ќе бидеш како пред 30 години.!

- Ако е стварно така, утре имаш 100 евра од мене.!

Следниот ден дедото му дава на Трпе 1100 евра...

- Абе дедо, нели се договоривме 100 евра?

- Да де, ама 1000 евра се од баба ти !

Замисли го родиш, го израснеш, го чуваш и еден ден ти вика 'мамо може пари за на Шабан Шаулич?'
Штотуку го опиша мојот сон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom