Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ајде прекинете тука со глупиве муабети. Ќе ви ја затворам темата на неколку дена ако продолжите. Пошто ќе ви треба време да си ги смирите страстите. :pipi:

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
ZABEGAVME MALKU SO TEMAVA NA FORUMOV[DOUBLEPOST=1396489022][/DOUBLEPOST]http://www.dnevnik.mk/DEFAULT.ASP?ItemID=5DF67CCB54585748870E1943A82C7A54
E SEGA MENE ME INTERESIRA KAKO TOA JA KUCALA IZJAVATA ZA BUGARSKO POTEKLO VO TEKSTOV STO E OBJAVEN ILI OVIE NOVINARIVE PISUVAAT SE STO KE IM TEKNE ILI IMA NEKOJA CAKA STO NEKOJ NEJKE DA JA SPODELI A UBEDEN SUM DEKA IMA I STO DOKUMENTI SE NOSAT SEGA OSVEN TOJ ZA POTEKLO MISLAM VALIDEN DOKUMENT BUGARSKI VOJNA KNISKA KRSTENICA I DR VE MOLAM ZA ODGOVOR NA NEKOJ OD FORUMOV

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Ајде прекинете тука со глупиве муабети. Ќе ви ја затворам темата на неколку дена ако продолжите. Пошто ќе ви треба време да си ги смирите страстите. :pipi:
Потполно се сложувам со тебе ова е форум да си помогнеме мегу себе и да ги споделуваме информациите ако случајно ги имаме за да си го олеснеме чекањето. Инаку за информација има многу вратени на дополнителна проверка и од 2013 година[DOUBLEPOST=1396512412][/DOUBLEPOST]
Потполно се сложувам со тебе ова е форум да си помогнеме мегу себе и да ги споделуваме информациите ако случајно ги имаме за да си го олеснеме чекањето. Инаку за информација има многу вратени на дополнителна проверка и од 2013 година
ама не се објавени во протокол

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Utre treba da se slusnam so posrednikot i da kazi so i kako vo vrska so brojcinata vrateni na dopolnitelna proverka od 2012 inaku ako trebase da ne odbijat do sega ke bevme odbieni moeto mislenje e deka rabotata ke odi poleka i site pravoslavni od Makedonija ke dobijat bg pasos

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
За периода от 23.01.2013 до 22.01.2014 г. Вицепрезидент'т на Република Б'лгарија, в изп'лнение на в'зложените му от Президента на Република Б'лгаријаправомоштија по чл. 98, т. 9 от Конституцијата на Република Б'лгарија, е издал 123 броја указиза промени в б'лгарското гражданство на 7 396 лица, както следва:

· 68 бр. укази за придобиване на б'лгарско гражданство на основание произход, родител б'лгарски гражданин, обшта натурализација и на основание чл. 16 от ЗБГ - за 6 943 лица;

· 31 бр. укази за в'зстановјаване на б'лгарското гражданство за 217 лица;

· 21 бр. укази за освобождаване от б'лгарско гражданство за 231 лица;

· 3 бр. укази за отмјана на натурализација за 5 лица.

S

simpleman

Гостин
За периода от 23.01.2013 до 22.01.2014 г. Вицепрезидент'т на Република Б'лгарија, в изп'лнение на в'зложените му от Президента на Република Б'лгаријаправомоштија по чл. 98, т. 9 от Конституцијата на Република Б'лгарија, е издал 123 броја указиза промени в б'лгарското гражданство на 7 396 лица, както следва:

· 68 бр. укази за придобиване на б'лгарско гражданство на основание произход, родител б'лгарски гражданин, обшта натурализација и на основание чл. 16 от ЗБГ - за 6 943 лица;

· 31 бр. укази за в'зстановјаване на б'лгарското гражданство за 217 лица;

· 21 бр. укази за освобождаване от б'лгарско гражданство за 231 лица;

· 3 бр. укази за отмјана на натурализација за 5 лица.
Да те прашам да не имаш проблем со временскава ориентација?Дај и некоја објава стави од комунистичка Бугарија од 1966 состојба со државјанства како било.
Патем сите знаеме дека најголем дел од таа бројка се издадени за време до јули 2013 за време на претходната влада.

Последно уредено од модератор:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Може да се работи со бугарски пасош цел живот во Германија? или мора да се извади герм.државјанство по некое време од престојот,. ме интересира оваа информација ако некој има за ова.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Понови бројки се 900 одобрени молби од Нова година до 20 февруари. На годишно ниво тоа е 6500. Премалку. Преспоро.[DOUBLEPOST=1396532632][/DOUBLEPOST]
Може да се работи со бугарски пасош цел живот во Германија? или мора да се извади герм.државјанство по некое време од престојот,. ме интересира оваа информација ако некој има за ова.
Може. Од 1. Јануари 2014, Бугарите и Романците ги имаат истите права како и сите други граѓани на ЕУ.
Не може цел живот, може само до пензија ;)

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Да те прашам да не имаш проблем со временскава ориентација?Дај и некоја објава стави од комунистичка Бугарија од 1966 состојба со државјанства како било.
Патем сите знаеме дека најголем дел од таа бројка се издадени за време до јули 2013 за време на претходната влада.
[DOUBLEPOST=1396536303][/DOUBLEPOST]
Оваа е за тие како тебе што не знаат што тропат на форумот односно за тоа по кој основ се добива државјанство атоа е дека ние од Македонија можеме да добиеме со произход од ДАБЧ (кој происход Мин за правда прекутно го прифакаше) и во него да има документ дека татко, мајка, баба, дедо или прабаба и прадедо имаат бугарско потекло.Контролата од државното обвинителство утврдило дека на над 90% од одобрените происходи (лугето си добиле државјанство) НЕМААТ доставено доказ дека еден од роднините од прво колено има бугарско потекло и се сомневаат за корупција. Проблемот настана кога мин за правда побара од ДАБЧ да им достави 2 илјади предмети за сомнителни происходи, а Дабч не им ги достави и поради тоа лани во Октомври оставка си поднесе и председателот на ДАБЧ.

Последно уредено од модератор:
Член од
27 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
ve molam kazete mi dali ima nekoj zemeno preku bitolski konzulat pasos , oti jas cekam 1 godina i 2 meseca a mi kazaa deka brojceto ne mi e mnogu bitno ,me interesira dali i drug ceka taka isto kako mene

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
[DOUBLEPOST=1396536303][/DOUBLEPOST]Па или си глуп или си неписмен а воедно и најголем песимист и непознавач на работите со бг државјанства.
Оваа е за тие како тебе што не знаат што тропат на форумот односно за тоа по кој основ се добива државјанство атоа е дека ние од Македонија можеме да добиеме со произход од ДАБЧ (кој происход Мин за правда прекутно го прифакаше) и во него да има документ дека татко, мајка, баба, дедо или прабаба и прадедо имаат бугарско потекло.Контролата од државното обвинителство утврдило дека на над 90% од одобрените происходи (лугето си добиле државјанство) НЕМААТ доставено доказ дека еден од роднините од прво колено има бугарско потекло и се сомневаат за корупција. Проблемот настана кога мин за правда побара од ДАБЧ да им достави 2 илјади предмети за сомнителни происходи, а Дабч не им ги достави и поради тоа лани во Октомври оставка си поднесе и председателот на ДАБЧ.
Сега сериозно мислат да даваат само со бугарски документи од окупацијата 1941-44 кој чува такви работи жити се Да не почнат и од 1916-18 да бараат. Нема шанси да го направат тоа.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
ve molam kazete mi dali ima nekoj zemeno preku bitolski konzulat pasos , oti jas cekam 1 godina i 2 meseca a mi kazaa deka brojceto ne mi e mnogu bitno ,me interesira dali i drug ceka taka isto kako mene
Kako misles brojceto ne ti e bitno?Deka bez nego??

Sent from my C2105 using Tapatalk

Член од
27 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
se javiv vo bitola vo ambasadata za da prasam do kade mi e brojceto i mi kazaa postasta uste ne bila stignata i koga ce stigne posle ce mi izleglo i drzavjanstvoto .pa zatoa prasuvam ima li nekoj zemeno od tuka od bitola

S

simpleman

Гостин
[DOUBLEPOST=1396536303][/DOUBLEPOST]Па или си глуп или си неписмен а воедно и најголем песимист и непознавач на работите со бг државјанства.
Со Фрчковски да не сте фамилија?Фала на информацијата што ми ја даде за ситуацијата со државјанствата,појма немав за тоа што го напиша погоре.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Искрен Маринов е назначен за зам.-минист'р на правос'дието. С'с заповед на минист'р-председателја Пламен Орешарски за заместник-минист'р на правос'дието е назначен Искрен Руменов Маринов, с'обштиха от пресслужбата на Министерски с'вет.

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/nov-zam.-ministyr-na-pravosydieto-6009052
http://www.legalworld.bg/35388.iskren-marinov-e-noviiat-zam-ministyr-na-pravosydieto.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom