Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Значи не може, екипа која претендира да биде шампион во ЛШ после даден гол, да си дозволи таков пристап кон утакмицата. Го заслуживме тој пораз денес, најмногу поради повлекување после пеналот. Имаше Хазард и статива, но освен тоа друго ништо не видовме. Откако го примивме голот, прво шо реков, "добро е, сега ќе гледаме офанзивен Челзи", а после постигнат гол не може а да не ти помине низ глава тоа "само да не се повлечат сега". И баш тоа се деси. Значи не беше денес ПСЖ толку моќен колку што Челзи му дозволи да игра. Иако да се разбереме, ПСЖ воопшто не е за потценување. Индивидуалци еден куп. Лукас поминуваше како брз воз, а Пасторе пак, нашиве аматери ги направи при третиот гол. Ибра и да не игра другата утакмица, доволно имаат индивидуалци за да не елиминираат. Значи добро е тоа што ги споредувате фактите, и правите паралела со тоа што се деси со Наполи, но овој пат, ќе биде многу потешко. Иако сакам пласман во 1/2 финале, песимист сум голем, барем сега за сега...

3-1 a... Ebi mu majkata.[DOUBLEPOST=1396504067][/DOUBLEPOST]
.

Се надевам дека ова е последна сезона за Луиз и Торес во Челзи. Преку глава ми е и од двајцата.
Isto. Ne mozam da gi smislam.

Последно уредено:
Може и ќе постигнат на реваншот 2,3 гола... А тоа што ќе мора да се игра екстремно офанзивно остава прашање дали ќе зачуваат чиста мрежа! Затоа глупавиот 3 гол ја отежна ептен ситуацијата. Со 2:1 подруго ќе беше, а вака сеа треба сите до еден (посебно офанзивците) да се надминат себеси - ситуација што ретко ја гледавме сезонава :cautious:

Ништо не е невозможно, но ајде да видиме уште викендот во какво психолошка ситуација се по поразот и дали се способни да ги треснат од земја копачите од Стоук - па да гаиме надежи отпосле за во вторник

Реално и не е толку лош резултатов. Со една партија налик на првото полувреме без проблем ќе ги добиеме со 2-0.
Псж вчера не покажа ништо што треба да не застрашува. Изедначена утакмица во која самите си се победивме. Реприза од натпреварот со Тотенхем, само со сменети улоги.
Аматерска одбрана со уште поаматерски киксови.
Полошо бранење на прекини не сум видел уште од времето на Сколари. Па мајку му Псж ни одржа лекција како треба да се напаѓа - брани прекин, а некогаш ние бевме најдобри во тој сегмент.
Последниот гол... :facepalm:
Вака се нема ни Меси прошетано низ нашава одбрана. Лагано си ги помина и шутна во дел од голот кој класа голман мораше да го покрие.
Чуство од 2009 само што сега уште имаме шанса за поправен.
За вториот, гол шта речи ? :)
Не е прв пат да правиме евтин фаул во опасната зона. Фаул кој тренерите не го дозволуваат во најниските лиги, не па на натпревар од 1/4 финале.
Погодете кој...... Луиз. Незнам зошто го фаулираше кога играчот не претставуваше никаква опасност, ќе му ја земеше без проблем. Но не тој мора да влезе во играч, за да покаже нешто.
Па уште на крајот си постигна и автогол, ама ај ако не го критикуваме капитенот не треба ни него.
Бидејќи беше иста ситуација само што Луиз постигна директн автогол, а капитенот му ја намести на ногата на Лавеци.
Топки кои да не се чепкаа ќе завршеа во гол аут.

Пишав вчера на полувреме, дека со висок пресинг ќе ги дотолчиме во спротивно ќе го јадеме.
За жал и така излезе. Не ми јасно зошто Мурињо ги повлече на полувреме кога јасно беше дека ако нападнеме ќе ги добиеме. Иста ситуација со Арсенал и Утд во премиер лигата, можеме до победа се задоволуваме со нерешено.
Оскар и Ширле како да испарија второто, ок Ширле беше на неприродна позиција цело време требаше да игра свртен со грб. Ама Оскар, никаде го немаше нема ни дел од формата која го седна Мата на клупа. Изнуди пенал и тоа е целиот негов придонес за натпреваров.

Гледам има некои мислења дека причина за бледата партија беше формација без класичен напаѓач. Што ако влезе Торес, што направи конкретно... ништо. Не заработи ни 5% од неговата плата.
И со напаѓач и без Челзи нема идеја што со топката, премногу сме зависни од Хазард.
Оскар, Вилиан, Лампард, Рамирес, Торес ништо не играат веќе 2-3 месеци.
Формата опадна драстично кога највеќе требаше.
Само фарба очи резултатот со Арсенал да не беше толку висока победата, со сигурност ќе се кажеше дека Челзи е во резултатска криза.

^Баш така. Најлошото е што во делот од сезоната кога треба сите да се во форма, нашите опаднаа најмногу. Сега сме како почетните кола во ПЛ. Па уште полошо е што моментално нема поединец во форма кој ќе мачка очи колку толку. Скоро сите се вон форма, па и одбраната. Дома играат со ептен со самодоверба, и моќно делуваат колку толку, ама во гости бе...од кога немаме победа?

Хазард - од него, како јас така и сигурно сите вие очекувате најмногу. Вчера имаше една ситуација, не знам која минута, 2 полувреме, полу контра или контра имавме мислам, и место да тргне сам во завршница, а можеше, реши да додава(како и секогаш) до напаѓачиштето Торес. И ај шо се најмали шансите да постигне гол Ѕверот шпански, уште помали беа шансите да дојде топката до него. Не знам што му е филмот што секогаш избира да додаде, место тој да заврши акција, од една страна е за ценење, демек несебичен играч, но кога ќе видеш пак до кој подава...у пм... :facepalm:

Тепаме дома 2-0 или 3-0 или 3-1 па идеме на продолжение и Бане ги решава :vozbud::свиркам:

Па ништо чудно Хиларио да брани :icon_lol:[DOUBLEPOST=1396525802][/DOUBLEPOST]Абе ПСЖ без Ибра во реваншот , некој ќе ми рече еееее добро утро , па добро утро сега станав :icon_lol:

Последно уредено:
Ај озбилно. Реално, резултатот од вчера не соодветствува на тоа што го гледавме. Челзи не беше добар, ама ни ПСЖ не беше нешто подобар. Челзи два шута во рамки на гол, ПСЖ три. Сите голови беа поради наши грешки, сами се победивме.

Прво полувреме мислам дека сите бевме задоволни од играта. Примивме гол ептен рано поради грешка на Тери. После тој гол, на терен имаше само еден тим. Напаѓавме, ПСЖ се повлече. Ете Оскар успеа да изнуди пенал и да израмнат. Во тој момент бевме во налет и доколку се продолжеше со притисокот, сигурно можеа и да ја свртат до полувреме. Штета што не влезе тоа од Хазард. До крај на полувреме веќе спласна играта.
И сега тука е проблемот, што Мурињо на полувреме имаше резултат кој му одговара. И покрај тоа што се виде дека ПСЖ не игра ко што треба, сепак не реши во второ полувреме да тргне офанзивно и да проба да победи. И излегоа во второ да се бранат. Вториот гол грешка, третиот како што рече и Мурињо, смешка.

Јас и со 2-1 бев задоволен и мирно си го следев крајот, веќе се спремав за реваншот. Со 2-1 ќе бев сигурен дека одиме понатаму. Ама да примиш онаков гол во последните секунди, да дозволиш играч да си се прошета низ одбраната е ептен лошо. Да се прошета низ одбраната која ни е најдобриот дел од тимот сезонава.

Кој и да ни гостува на СБ, знам дека можеме да го тепаме и со повеќе од 2 разлика. Така да не губам надеж за ништо. И немојте да дозволувате напатените хејтерчиња во ЛШ темата да ви го мењаат мислењето за вчерашната игра. Скоро сите сигурно го виделе само резултатот и ај да пишат нешто. Па уште и немал Челзи веќе никакви шанси за понатаму :pos:

Луиз и да не ја пипнеше, ќе завршеше во гол. Така да он не можеше многу да направи таму, и он улетан, проба да ја избегне, ама се виде дека иде во гол. Грешката беше претходно на Кејхил што не ја изби таа топка, над глава му помина.

Луиз и да не ја пипнеше, ќе завршеше во гол. Така да он не можеше многу да направи таму, и он улетан, проба да ја избегне, ама се виде дека иде во гол. Грешката беше претходно на Кејхил што не ја изби таа топка, над глава му помина.
Да де да, пак е наша грешка затоа што не беше уште претходно избиена топката. Луиз не го кривам за голот.

Да де да, пак е наша грешка затоа што не беше уште претходно избиена топката. Луиз не го кривам за голот.
Не беше кон тебе упатено, ме мрзеше да цитирам од оваа страна, @Иван CFC пиша дека и двете топки ќе завршеа во гол-аут. За првиот гол да, за вториот не.

Како да ги сфатам лајковиве од @vidooq и @Ilumious не знам :confused:
зш се слагам дека имате шанси за понатаму, поготово ако дадете брз гол :) Само што можат да се затворат и имаат играчи со кои би го направиле тоа а ју хев Торес. Хазард спарен со Торес во напад е како да си го спарил Лешоски со Шекспир. Ама и анализата ти е добра.

И Чех малце ко во магла изреагира во тој момент али сепак резултатот е тој 3-1 и не се менува . Виновни се самите . ПСЖ ок не дека беа нешто брилијантни па не можевме да мрднеме од нив покажаа дека се добри но не покажаа дека се непобедливи . Можевме да ја свртеме и тоа како али второ полувреме некако тишина беше од наша страна . Рамирес стварно веќе неможам да го смислам , не знае веќе што праве . Јас многу убаво се сеќавам што се направил за нас али мислам дека максимум уште една сезона ако седе со нас доволно ќе му биде а најдобро е да си оди многу е слаб оваа сезона многу не тоа што беше . Ако дава голови прави влезови во негов стил али нема смисла што прави ора по средина и си јаде жолт картон поштено вчера добро што не јаде црвен и нема да си игра на реваншот е нека свири на гајда сега.
Што се однесува до резултатот не е ништо страшно можеме да победеме и да се пласираме понатаму ништо не е изгубено јас сум оптимист до 90+ па макар и 120. Јас мислам дека ќе идеме понатаму и ќе си останам на тоа нема да го отпишам Челзи . Па 3-1 не е ништо страшно и верувам дека Мурињо ќе ги стегне малце и дека ќе им внесе огромна мотивација а и на Стемфорд Бриџ играме не е тоа некоја шала а сите знаат колку сме јаки на тој стадион и дека може да победеме ( кога зборувам за сите мислам на оние реалните фанови и реалните гледачи на фудбалот , не бебињата кои драпаат што ќе им дојде при себе а немаат врска што зборат и тераат само инает демек нивниот тим е посилен , аха " посилен " ) .

А таа тема ЛШ 2013/2014 не сум ја отворил оти што ќе ја отворам кога ќе видам милион дрва како си го :drk: на пораз на Челзи . Оти ако некој хејта во таа тема сигурно ги хејта Челзи и толку овој клуб беше смеан , заебаван кога изгуби од Наполи 3-1 а на крај да останат со прстот во уста и да речат честито ЛШ . Напатени души има во таа тема не за сите ( има и реални и тие ги почитувам останатото е за во канта ) .

ИДЕМЕ НА ПОБЕДА НА СТЕМФОРД БРИЏ . КТBFFH :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom