Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Интересно... темава е отворена 2005г., јас се расправав на истава тема 2008г., денес сме 2014г., нема никаков прогрес во размислувањето (од 2005г. до 2014г. вкупно 9години).
Во меѓувреме се сменија многу генерации тука и 90% од тие што пишуваат денес не се истите што пишуваа тогаш, менталитетот остана исти, дали состојбата е алармантна или не пресудете сами.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Нормално, кога условите на терен се исти како и пред 15 и 20 години. Закачки, тепачки, притисоци, клањања, чајџилници и кафани исклучиво за мажи, жените никако...
Инаку има доста млади девојки македонки со албанци ги возат низ кафани, ги појат, и се по ред што иде уз тоа секс, факин бловинг...ама обратно слабо некако. Само ние увек нешто слободоумни, модерни...

Последно уредено:
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Нормално, кога условите на терен се исти како и пред 15 и 20 години. Закачки, тепачки, притисоци, клањања, чајџилници и кафани исклучиво за мажи, жените никако...
Инаку има доста млади девојки македонки со албанци ги возат низ кафани, ги појат, и се по ред што иде уз тоа секс, факин бловинг...ама обратно слабо некако. Само ние увек нешто слободоумни, модерни...
Сепак не е толку општо, под различна религија/вера не се подразбира само Македонец со Албанец, туку и брак со црнци, филипинци, роми и се останато.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Сепак не е толку општо, под различна религија/вера не се подразбира само Македонец со Албанец, туку и брак со црнци, филипинци, роми и се останато.
Со сите нив имаме тотално спротивни начини на живот и све што оди со тоа така да веќе работата не е само до религија или национална припадност. Дури и македонци отселени со генерации во некоја прекуокеанска земја сме доста различни. А и немаме нешто црнци и азијати премногу во Македонија. За надвор веќе друга работа, зависи каде надвор.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Има сеуште идиоти како @Liviu кои веруваат во соживот со племиња ама ако ќе му играат шота по дома мали кечиња

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Нека веруваат, ако живеат во чиста средина каде нивните деца немале проблем со тепачките во одредени населби, ок. Што не значи дека и кај нив тоа вечно ќе трае. Првите протести Алаху Акбар или Матејче 2001 ќе им се види љубовта прилично скапа. Кога се распаѓаше СФРЈ, како си поминаа поголем дел од мешаните бракови во Босна?

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Нека веруваат, ако живеат во чиста средина каде нивните деца немале проблем со тепачките во одредени населби, ок. Што не значи дека и кај нив тоа вечно ќе трае. Првите протести Алаху Акбар или Матејче 2001 ќе им се види љубовта прилично скапа. Кога се распаѓаше СФРЈ, како си поминаа поголем дел од мешаните бракови во Босна?
Нека ги бе,и таму кај што ги нема ќе им дојдат,еве слушнав Турчагите што студираат на Штипскиот универзитет лом прават,еве и @Liviu го бараат за културна размена

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Со сите нив имаме тотално спротивни начини на живот и све што оди со тоа така да веќе работата не е само до религија или национална припадност. Дури и македонци отселени со генерации во некоја прекуокеанска земја сме доста различни. А и немаме нешто црнци и азијати премногу во Македонија. За надвор веќе друга работа, зависи каде надвор.
Јас работам на брод баш со такви националности и затоа зборам конкретно за тој тип на предрасуди (не за Албанци со Македонци) и го поврзав со темава зашто мислењата на форумов и на терен не се многу поразлични.

Конкретно лично го делам твоето мислење и мене мажот ми е чистокрвен Македонец ама од друга страна па баш ми е гајле што Стојна се засакала со Перуанец или Митре со Тајланѓанка, ако они сакаат нека им е со среќа, не сакам кога се осудуваат други луѓе за нивен избор, а го имам сретнато тоа осудување од наши и баш тоа уште не ми е јасно.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Ова ми падна во очи, ромите. Колку врски на македонци роми се успешни и бракови ви се познати? Мене ниеден. Зошто има со албанци или турци, а нема со роми, баш ме интересира некој да даде мислење

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Овие конкретно опстанаа, моите се од таму, и сите пријатели/роднини кои беа во вакви бракови се се' уште во истите. Ма да, друг муабет е тој таму, они пред конфликтите не се тепаа по автобуси и низ Сараево, не беа поделени во градот е итн. Ма да ја сум и против овие бракови.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Ова ми падна во очи, ромите. Колку врски на македонци роми се успешни и бракови ви се познати? Мене ниеден. Зошто има со албанци или турци, а нема со роми, баш ме интересира некој да даде мислење
Еее со сите бива ама со Роми никако,гледаш колку се дволични

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Овие конкретно опстанаа, моите се од таму, и сите пријатели/роднини кои беа во вакви бракови се се' уште во истите. Ма да, друг муабет е тој таму, они пред конфликтите не се тепаа по автобуси и низ Сараево, не беа поделени во градот е итн. Ма да ја сум и против овие бракови.
Тие што биле повоено во Сараево, велат градското подрачје или центарот биле условно муслимански, некои делови српски, немуслимански. Не сум бил, претпоставувам од реакциите овде во Македонија на исти такви мешани бракови. Дури и да нема војни, ова е бурно подрачје. Како би дочекале 20, 30 или 50 години брак, со каков однос кон роднините на жената кои би ги бранеле оние од Смилковскиот случај?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Нема да се спуштам на ниво на националисти како некои на темава и форумот. Ќе одговорам и на мислењата на другите.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.878
Поени од реакции
50.399
^ сеа не оправи со ова.
Нема да се спуштам на ниво на националисти како некои на темава и форумот. Ќе одговорам и на мислењата на другите.

WOW

Никој вака до сеа не ми ја разбудил свеста и не ми ги отворил очите како ти со оваа слика со толку длабока поента.
Стварно браво, алал ти вера. На наредна работилница во Ла Кања насовена ’теророт од каурите и нашата угнетеност’’ имаш пиво од мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom