Кокошкини гради (Pectus carinatum)

• Креатор на темата Креатор на темата joki96
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јануари 2014
Мислења
53
Поени од реакции
6
Дечки имам кокошкини гради. Потчно на деснава града ми е излезена коска не е премногу голема...Совет некој??? Некој вежби тоа да се излечи?

Дечки имам кокошкини гради. Потчно на деснава града ми е излезена коска не е премногу голема...Совет некој??? Некој вежби тоа да се излечи?
I jas imam kokoskini gradi,kako pomal idev po bolnici,nosev edno aparatce ali nisto,nemam problem so toa...

Sent from my C2105 using Tapatalk

Какви се тие кокошкини гради ?
Pectus carinatum (oва на сликата е поизразен случај за демонстрација)
450px-Ben_Fraser_pectus_carinatum.jpg

каде живееш?

Тоа не претставува некој си проблем, освен естетски ако ти пречи и сакаш да го поправиш.. во секој случај - хируршка операција му е мајката.

Ова на сликава е премногу значи, кај мене сосем малку се познава на деснава страна дури некој неможе ни да забележи

Колку би чинел тој хируршки зафат на кокошкини гради и болно ли е???

Кои се симптомите на ова, освен шо изгледа испакнато? Знае да заболи некогаш на кожата од испакнувањето, да застега? Кои се последиците ако помине без третман?

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk

При трчање, при играње фудбал понекогаш боли сега не многу али боли....Иначе почнав со вежбање на скелекови, одам во теретана вежбам на справи за гради со надеж дека ќе се исполни се тоа и ќе исчезне. Но ми се чини дека нема корист и дека како повеќе да ми се зголемува...Можно ли е зголемување од вежбите???

Ве молам за одговор...совет

При трчање, при играње фудбал понекогаш боли сега не многу али боли....Иначе почнав со вежбање на скелекови, одам во теретана вежбам на справи за гради со надеж дека ќе се исполни се тоа и ќе исчезне. Но ми се чини дека нема корист и дека како повеќе да ми се зголемува...Можно ли е зголемување од вежбите???
Ти се зголемува испакнувањето на коските или градите?
Пошто и мене ме боли, т.е. ме болеше, ама откога почнав да трчам последнава недела, се помалку ме боли.

И градите растат но како да расти и коската или можда така ми се чини....незнам Затоа ве прашувам вас :)[DOUBLEPOST=1399755175][/DOUBLEPOST]И дали може да се среди тоа целосно бидејќи како што кажав деснава страна коската ми е малце испакната....дали може да се среди тоа целосно со вежби, склекови и др???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom