Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Почитуван кес.виктор ај прочитај ги убаво постовите на Игор и ке видиш дека се изживува со сите кои чекаат бг пасош
Поставува прашање некој ке се потруди да му даде одговор а тој после тоа пишува дека во вторнок ке одел по државјанство[DOUBLEPOST=1396025661][/DOUBLEPOST]Е затоа не заслужува помош која многу од нас можеа да му ја дадат и полесно да дојде до пасошот

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Почитуван кес.виктор ај прочитај ги убаво постовите на Игор и ке видиш дека се изживува со сите кои чекаат бг пасош
Поставува прашање некој ке се потруди да му даде одговор а тој после тоа пишува дека во вторнок ке одел по државјанство[DOUBLEPOST=1396025661][/DOUBLEPOST]Е затоа не заслужува помош која многу од нас можеа да му ја дадат и полесно да дојде до пасошот
Ама како да ме напагаш дека јас се иживувам или ?
Не си го прочитал доволно или си го сватил прашањето како тебе ти одговара ...
Значи прашав дали со земање на указот воедно го земам и државјанството, и дали ке се сликам во истиот ден или треба повторно идење ...
Уште на почеток пишав дека ми е искочен указот

Последно уредено:
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Овој Игор само се глупира зошто непотребно поставува прашања на кои тој самиот си одговара . Глупак
ax taa prokleta lubomora go utepa makedonceto sto ima ke si prasa i ne zboruvaj nesto sto ne treba zboruvaj vo kontekst na temava pozdrav do tebe prijatele koj i da si samo ovoj pat ke ti pisam poslem toa zboruvaj sto sakas[DOUBLEPOST=1396032393][/DOUBLEPOST]
Да се надеваме дека ќе се случи ова после изборите за европскиот парламент кои се од 22 до 25 мај.
da se nadevame

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Иначе за евроизбориве ГЕРБ е у благо водство од 2% да се надеваме дека до крајот на мај водството ќе порасне и ГЕРБ ќе победи , за после да се иде на предвремени зашто најверојатно само смена на кабинетот на Орешарски му е мајката.Пред неколку дена праев муабет со адвокат за државјанствава и ми рече дека сегашното министерство за правосудие биле за нигде од еден до последен !! Што значи дека само Бојко му е мајката !

S

simpleman

Гостин
Од околу 30000 апликанти моментално во процедура околу 15 до 20000 се Македонци.Ако се издадат државјанства на таа бројка а најверојатно ќе се издадат само прашање на време кога(со задоцнување),таа бројка на Македонци ќе се спасат од ова политичко и економско ропство во Македонија.До сега благодарение на бг пасошите многу луѓе се спасија од глупостиве кои се случуваат во Мк,на чие што издавање социјалистиве на власт сакаат да стават крај со подмукли опструкции.Убаво би било ГЕРБ да се врати на власт годинава :).

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Од околу 30000 апликанти моментално во процедура околу 15 до 20000 се Македонци.Ако се издадат државјанства на таа бројка а најверојатно ќе се издадат само прашање на време кога(со задоцнување),таа бројка на Македонци ќе се спасат од ова политичко и економско ропство во Македонија.До сега благодарение на бг пасошите многу луѓе се спасија од глупостиве кои се случуваат во Мк,на чие што издавање социјалистиве на власт сакаат да стават крај со подмукли опструкции.Убаво би било ГЕРБ да се врати на власт годинава :).
Не ми е јасно ако сакаат да го намалат бројот на издадени пасоши, зошто го зголемуваат бројот на апликанти?
Дневно од 50-60 се зголеми на 80-100 нови баратели. Сакаат ли до 100 000 да дојде бројката на вратени на проверка, па да почнат да решаваат?

На наш ли ГЕРБ ќе прават рејтинг?! :cautious:
Бојко, врати се :cuc:

S

simpleman

Гостин
Не ми е јасно ако сакаат да го намалат бројот на издадени пасоши, зошто го зголемуваат бројот на апликанти?
Дневно од 50-60 се зголеми на 80-100 нови баратели. Сакаат ли до 100 000 да дојде бројката на вратени на проверка, па да почнат да решаваат?

На наш ли ГЕРБ ќе прават рејтинг?! :cautious:
Бојко, врати се :cuc:
Па не е баш зголемен бројот на апликанти.Во 2011 и 12 имаше ако не се лажам по 150 нови луѓе на ден,плус сега затегнаа и во ДАБЧ каде бараат дополнителен докумен како доказ за добивање на удостоверение.Како и да е огромна цифра е во прашање која се зголемува постојано. Целта им е јасна опструирање на процесот колку што е можно повеќе.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Па не е баш зголемен бројот на апликанти.Во 2011 и 12 имаше ако не се лажам по 150 нови луѓе на ден,плус сега затегнаа и во ДАБЧ каде бараат дополнителен докумен како доказ за добивање на удостоверение.Како и да е огромна цифра е во прашање која се зголемува постојано. Целта им е јасна опструирање на процесот колку што е можно повеќе.
Дали овие што аплицираат во ДАБЧ последниве 2-3 недели носат некои документи за потекло, или примаат по старо?

S

simpleman

Гостин
Дали овие што аплицираат во ДАБЧ последниве 2-3 недели носат некои документи за потекло, или примаат по старо?
Тие што имаат документи носат а инаку немам информација што се случува таму т.е дали без документ добиваат удостоверенија.Знам дека од почетокот на февруари почнаа да бараат документи како доказ и таму.
http://www.aba.government.bg/?show=38&nid=1516

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
bugarija e edinstvena zemja clenka koja najmalku dava drzavjanstva na t.e taka nareceni stranski drzavjani a ovie sega nego gledaat benefitot mnogu od toa deka kadei da si i eve nekoj da zeme grazdanstvo za da raboti vo zapadno evropskive drzavi taa licnost sepak plaka danok i vo maticnata drzava bugarija del odi de i za nejze nema bas nekoj napliv za drzavjanstva bese sto bese toj napliv sega opstrukcii edinstveno sto me raduva e deka nema nikkov ishod ima mnogu malku odbieni dali eden ili dva

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Ima malku odbieni ama nema ni iskoceni drzavljastva bez dokumenti site se na cekanje a koga ce bide.......
BlacqAdder ova e ozbilen biznis racunaj kolku ima Makedonci koi odat da vadat bg pasos sto mislis kako ziveat posrednicite koj ima stan vo Sofija , koli, razraboteni biznisi so Bugarija od sekoj aplikant zimaat po najmalku 50-100 eura pa racunaj kolku pari se vo igra ...

Член од
30 март 2014
Мислења
6
Поени од реакции
1
Zdr, sakam da prasam dali nekoj sega skoro bil na intervju...i kako pominal i dali na intervju baraat dokument za poteklo ili posle treba dopolnitelno da se odnesi?

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Ima malku odbieni ama nema ni iskoceni drzavljastva bez dokumenti site se na cekanje a koga ce bide.......
BlacqAdder ova e ozbilen biznis racunaj kolku ima Makedonci koi odat da vadat bg pasos sto mislis kako ziveat posrednicite koj ima stan vo Sofija , koli, razraboteni biznisi so Bugarija od sekoj aplikant zimaat po najmalku 50-100 eura pa racunaj kolku pari se vo igra ...
posrednicite leka poleka ke gi snema mozebi ne komletno no ke gi snema zasto mnogu luge veke sami si gi sreduvaat rabotite

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Zdr, sakam da prasam dali nekoj sega skoro bil na intervju...i kako pominal i dali na intervju baraat dokument za poteklo ili posle treba dopolnitelno da se odnesi?
И мене истото ме интересира. Ако може, нека сподели некој. Може ли некој да ми каже во Молбата што се поднесува за Неосудуваност што е паметно да се напише за што е потребно Уверението ?

Член од
2 декември 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Jas bev pred nekolku nedeli na intervju i ne baraat extra dokumenti, koga gi prashav mi rekoa deka dokumentite shto sum gi dal se dovolni. Prashanjata se istite 15 shto se vrtat na internet plus praznicite.
Inaku za neosuduvanost ke morash da kazhesh deka e za Bugarsko drzavjanstvo zatoa shto toa mislam go pishuva na uverenieto, taka da toj del e potreben da bide napishan na dokumentot

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom