Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
pa nemam sakam da se potrudam da najdam
ок, незнам дали може да се извади такво нешто од воени-историскиот архив во Бугарија, ако има списоци... Еден другар најде во југословенска воена книшка од прадедо му напишано дека предходно служел во бугарска војска 24 месеци во втора светска војна, па сакаше да праша во тој архив како иде работата...

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
pa toa sakam i jas da napravam go imam imeto prezimeto na pradedo mi i da najdam posmrtnica od nego i so toj dokument da se obidam vo voeniot arhiv na bugarija ako go najdat da zemam dokument sansite se 1 prema 100 no vredi da se proba ova vaka tesko rabota duri i nema sansi da se zeme grazdanstvo preku nok ja smenija rabotava bez dokumenti moeto mislene e nema sansa[DOUBLEPOST=1395968713][/DOUBLEPOST]
ок, незнам дали може да се извади такво нешто од воени-историскиот архив во Бугарија, ако има списоци... Еден другар најде во југословенска воена книшка од прадедо му напишано дека предходно служел во бугарска војска 24 месеци во втора светска војна, па сакаше да праша во тој архив како иде работата...
ako ima tocni podadotoci za dedo mu deka sluzel ke mu go izdadat i ke go najdat ne sum bil no se raprasuvav i site mi go kazaa istoto im dreba vrz osnova na sto da baraat jas nemam takov dokument t.e nikoj ne cuval od mojte.

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
pa toa sakam i jas da napravam go imam imeto prezimeto na pradedo mi i da najdam posmrtnica od nego i so toj dokument da se obidam vo voeniot arhiv na bugarija ako go najdat da zemam dokument sansite se 1 prema 100 no vredi da se proba ova vaka tesko rabota duri i nema sansi da se zeme grazdanstvo preku nok ja smenija rabotava bez dokumenti moeto mislene e nema sansa[DOUBLEPOST=1395968713][/DOUBLEPOST]

ako ima tocni podadotoci za dedo mu deka sluzel ke mu go izdadat i ke go najdat ne sum bil no se raprasuvav i site mi go kazaa istoto im dreba vrz osnova na sto da baraat jas nemam takov dokument t.e nikoj ne cuval od mojte.
Па нема баш прецизни податоци ни он.. само пишува служено во бугарска армија-пешадија.. изглеа србите му ја земале бугарската книшка на дедо му и го внеле тоа како податок во југословенската воена книшка....

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Па нема баш прецизни податоци ни он.. само пишува служено во бугарска армија-пешадија.. изглеа србите му ја земале бугарската книшка на дедо му и го внеле тоа како податок во југословенската воена книшка....
e pa po ime prezime godina na ragane ke go najdat kako nema podatoci plus pesadija znaat koj rod taka da ke go najdat plus pisuva deka bil o vojska vo bugarija izjaveno e i pisuva vo kniskata mora da ima nekakvi podatoci za nego

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Како оди процедурата од кога ке ти испадне бројчето ?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Значи друго прашав
znaci posle pozitivniot odgovor od sovetot, cekash ukaz.
na stranata kaj tvoeto brojce ke ti se pojavi moznost za online rezerviranje za da go podignis ukazot, i da se slikas za pasos. drzavjanstvoto treba da odlezi 10-15 dena, a pasosot po brza postapka 200-250 evra se vagja i za 1 den. Vo normalni uslovi, 10 dena isto ko kaj nas sho cekame posle slikanje.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
znaci posle pozitivniot odgovor od sovetot, cekash ukaz.
na stranata kaj tvoeto brojce ke ti se pojavi moznost za online rezerviranje za da go podignis ukazot, i da se slikas za pasos. drzavjanstvoto treba da odlezi 10-15 dena, a pasosot po brza postapka 200-250 evra se vagja i za 1 den. Vo normalni uslovi, 10 dena isto ko kaj nas sho cekame posle slikanje.
фала за одговорот ... иначе излезен ми е указот треба во вторник да одам е сега тоа ми беше прашањето дали во истиот момент го добивам државјанството или пак после одреден период.
И дали истиот ден кога ке го земам указот треба да се сликам или пак треба повторно одење ?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
фала за одговорот ... иначе излезен ми е указот треба во вторник да одам е сега тоа ми беше прашањето дали во истиот момент го добивам државјанството или пак после одреден период.
И дали истиот ден кога ке го земам указот треба да се сликам или пак треба повторно одење ?
Povtorno ke ides,ke moras da cekas maticen broj da ti izleze pa posle ke ides da se slikas zavisi vo koja opstina ti se dokumentite

Sent from my C2105 using Tapatalk

S

simpleman

Гостин
Се додека е ваква состојбава не можеме да зборуваме за никаков напредок,работава не мрдната од мртва точка туку е позаглавена само уште повеќе:(.Единствена надеж дава изјавата на Вигенин ако е искрена или пак предвремени избори и враќање на ГЕРБ на власт.Честитки за сите вклучени во протокол 7А:).

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Алиосман Имамов, заместник-председател на парламента од ДПС (турска партија во коалиција со социјалистите на Орашерски): ДПС ште прод'лжат да подкрепјат кабинета "Орешарски" до изборите за Европејски парламент през мај. ДПС ште крепи кабинета до евровота (евроизбори), а след това може и да об'рне гр'б на социалистите. Резултатите от евровота ште б'дат решавашти за б'дештите политически конфигурации, доп'лни тој.

Евродепутат'т Илијана јотова: Целта на АБВ e предсрочни избори Целта е не разширјаването на левицата, а разбиването на БСП, предизвикване на предсрочни избори в страната заедно с други политически формации, които нјама нужда да избројавам - всички те са добре известни, и нова формула за управление, којато, с'дејки по последните социологически изследванија, очевидно с намерение да б'де заедно с политическа партија ГЕРБ". Това зајави јотова, којато е на второ мјасто в евролистата на БСП

http://www.bnews.bg/article-101866
http://light.standartnews.com/balgariya-politika/dps_shte_podkrepi_gerb_za_izborniya_kodeks-231696.html?utm_source=flip.bg
http://www.webcafe.bg/id_711925580_Tselta_na_ABV_-_predsrochni_izbori

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Овој Игор само се глупира зошто непотребно поставува прашања на кои тој самиот си одговара . Глупак

Член од
2 декември 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Момци имам осеќај дека на форумов намерно ги збунувате луѓето, за да мора да најмуваат посредници. Игор ве праша како оди целиот процес откако во вторник ќе оди да го земе државјанството, а вие се му вртите одоколу. Дајте објаснете му како на мало дете за да немора да плаќа посредници за вадење на матичен број, па после на лична карта и пасош. Значи во вторник оди во Министерство на Правосудие за да земе државјанство. Го добива ли во истиот момент? Далу му треба Бугарска Адреса? Каде и кога може да извади матичен број? Дајте да си помогнеме, затоа што од добивањето на државјанство до добивање на лична карта и пасош, повеќето посредници наплаќаат по уште 200-250-300 евра.

S

simpleman

Гостин
Алиосман Имамов, заместник-председател на парламента од ДПС (турска партија во коалиција со социјалистите на Орашерски): ДПС ште прод'лжат да подкрепјат кабинета "Орешарски" до изборите за Европејски парламент през мај. ДПС ште крепи кабинета до евровота (евроизбори), а след това може и да об'рне гр'б на социалистите. Резултатите от евровота ште б'дат решавашти за б'дештите политически конфигурации, доп'лни тој.

Евродепутат'т Илијана јотова: Целта на АБВ e предсрочни избори Целта е не разширјаването на левицата, а разбиването на БСП, предизвикване на предсрочни избори в страната заедно с други политически формации, които нјама нужда да избројавам - всички те са добре известни, и нова формула за управление, којато, с'дејки по последните социологически изследванија, очевидно с намерение да б'де заедно с политическа партија ГЕРБ". Това зајави јотова, којато е на второ мјасто в евролистата на БСП

http://www.bnews.bg/article-101866
http://light.standartnews.com/balgariya-politika/dps_shte_podkrepi_gerb_za_izborniya_kodeks-231696.html?utm_source=flip.bg
http://www.webcafe.bg/id_711925580_Tselta_na_ABV_-_predsrochni_izbori
Да се надеваме дека ќе се случи ова после изборите за европскиот парламент кои се од 22 до 25 мај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom