Предизборна кампања 2014

• Креатор на темата Креатор на темата ^^GoRiLLaZ^^
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Награда за велешката поетеса Десанка Николова во Нови Сад
Николова е автор на три стихозбирки, а се појавува и како рецензент и критичар на други поетски остварувања

Петар Печков

Објавено: петок, 18 јануари 2013

Поетскиот циклус „Безвремена жена“ на Десанка Николова награден е со престижната меѓународна награда на четвртиот меѓународен поетски конкурс „Восилав Деспотов“ во Нови Сад. Во категоријата до триест години, нашата сограѓанка ја освои третата награда на конкурсот на кои учествуваа поети од бившите југословенски простори и ЕУ.

Оваа награда ми е оосбено драга и за мене претставува посебна мотивација, која ќе значи активно враќање во светот на поезијата“ вели Десанка.

м-р Десанка Николова е Профсор по македонски јазик, вработена во ОУ„Св.Кирил и Методиј“. Последниве неколку години е насочена во работата со млади талентирани поети, а по подолга пауза го најавува и излегувањето од печат на нејзината нова стихозбирка која треба да биде отпечатена во првата половина на годината.

Николова е автор на три стихозбирки, а се појавува и како рецензент и критичар на други поетски остварувања.

Деси направи невиден камбек со вмровска преродбеничка поезија .:vozbud:

Море како и би го наденал у тоа големите.... хм поетски очи.:P

Знаењето е сила знаењето е моќ. - Хорхе
После тоа со Ширак за мене државава е отидена по ѓаволите, ни нема спас. Дојде ред незналици да бидат претседатели. Од човек како Киро Глигоров на кое дно се симнавме. :cuc:

Подобро ќути и нека мислат сите дека си прост, него да отвориш уста и да ги тргнеш сите тие сомнежи.

Невреме абе ни времево не сака да излезат на митинг да трескаат зелени. :pos:

BhqZNA-IEAEGYzw.jpg
BiYhzdbCYAEsUdd.jpg

Bhro_BbCcAAU9If.png

Последно уредено:
Смешни сте ми што се смеете на песната на Десанка, била напишана за деца. Па што мислите, дека е наменета за високоинтилигентни битија?

Смешни сте ми што се смеете на песната на Десанка, била напишана за деца. Па што мислите, дека е наменета за високоинтилигентни битија?
Никаде не реков дека е за деца. Реков дека личи како да е пишувана од деца. А за деца не е.
(башка што има доста високоинтелегентни битија помеѓу децата)

во министерство за култура била Деси. Јас мислам дека треба за спорт да е, да пропагира маратони, здрав живот па кога ќе потрча со грејпфрутите нејзини, оф оф :cool:

Не знам, мене ми е многу жал за Хорхе, човекон е едноставно фрлен на дерење во целава ситуација. Стварно не знам зошто и кој го натерал да се кандира уште првиот пат, и што мислеше он да добие од оваа функција, ама што и да е не вреди.
Професор е човекот, еден од подобрите, важи за човек со интегритет и човек на место, ама ете не е секој роден за вакви работи, склон е на лапсузи, избегава јавни настапи и гостувања пред камери и ова е резултатот.
Како мислеше да се измкне од оваа авантура со еден мандат (ми текнува дека немаше желба втор да тера) ако се знае дека некандидирање по втор пат би значело признавање на грешка од ВМРО и Груевски, а како што е општпознато кај нас и во светот они не грешат и за нив грешка не постои.
Стварно господ на помош и на него и на нас.

Глејте, Иванов убаво знае кој бил претседател на Франција и на Америка, веројатно сите ги знае по редослед и од кога до кога биле претседатели.
Фората е што Иванов има трема пред камера, што е незамисливо за таа функција. Не е сега дека го бранам без везе, ама човекот е одличен професор со стварно знаење за историјата и политичката филозофија. Тоа што не се снаоѓа во пракса и дека прави вакви гафови во јавност е само доказ дека не е за претседател, но за тоа да дека е глуп или неинформиран - мало морген.

Точно е ова , значи имам присуствувано на Водно на дискусија , тоа шо беше поканата за најдбри студенти , и навистина бев стварно воодушевен од дискусијата и некои говори што ни одржа , од тогаш сменив мислење за него па се расправав со другари и со сите кои беа против него дека не знае да се изразува и така натаму , а овие испади стварно не знам од каде се

Не знам, мене ми е многу жал за Хорхе, човекон е едноставно фрлен на дерење во целава ситуација. Стварно не знам зошто и кој го натерал да се кандира уште првиот пат, и што мислеше он да добие од оваа функција, ама што и да е не вреди.
Професор е човекот, еден од подобрите, важи за човек со интегритет и човек на место, ама ете не е секој роден за вакви работи, склон е на лапсузи, избегава јавни настапи и гостувања пред камери и ова е резултатот.
Како мислеше да се измкне од оваа авантура со еден мандат (ми текнува дека немаше желба втор да тера) ако се знае дека некандидирање по втор пат би значело признавање на грешка од ВМРО и Груевски, а како што е општпознато кај нас и во светот они не грешат и за нив грешка не постои.
Стварно господ на помош и на него и на нас.
Стварно сирот Хорхе, го киднапираа и го натераа претседател да стане. Па уште и во 2009 организираа луѓе да агитираат за него. И сега на сиротиот, на пола пат му текнало дека не сака втор мандат, а политичката гарнитура која го направила релевантен и му го зголемила интегритетот на повеќе од 100 луѓе кој ја ебе. Сирот, сирот Хорхе, уште една од жртвите на Груевски...

Точно е ова , значи имам присуствувано на Водно на дискусија , тоа шо беше поканата за најдбри студенти , и навистина бев стварно воодушевен од дискусијата и некои говори што ни одржа , од тогаш сменив мислење за него па се расправав со другари и со сите кои беа против него дека не знае да се изразува и така натаму , а овие испади стварно не знам од каде се
Сфативме шо ти е поентата, без гајле :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom