- Член од
- 16 декември 2013
- Мислења
- 1.856
- Поени од реакции
- 1.203
Во право си требаше да напишам освен за политачари и нивните блиски.Nekoj tendergija garant ti se smee na napisanovo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во право си требаше да напишам освен за политачари и нивните блиски.Nekoj tendergija garant ti se smee na napisanovo.
Солидните примања нема никако да спречат мал милион нешта, кои тука ти влијаат врз квалитетот на животот.Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
400 dolari osiguruvawe zdravstveno,Финансискиот аспект на животот меѓу Македонија и Запад дури е смешно да се споредува.
За истиот кој го живеев во Македонија и го живеам во Германија.400 dolari osiguruvawe zdravstveno,
200 dolari osiguruvawe avtomobilsko
100 dolari parking za kola
20 dolari shishanje
1.5% danok t.e. 300 dolari mesecno samo za danok na kuka
за кој финансиски аспект бе збориш момче?
Колку заработува чистач на клозети на запад за да може да го плати сето ова?
Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
Еј, хах, ти си од оние што убедуваат дека тука е исто?400 dolari osiguruvawe zdravstveno,
20 dolari shishanje
Зошто да не го добијам тој одговор што го сакам ? Добив одговор каков што учекував, бтв им благодарам на сите што ми реплицираа. Ми ја разрешија дилемата, дека тука во МК и да се има пари нема да се има ни приближно добар квалитет на живот како на запад. Е сега замисли да немаме пари, а немаме , плус на тоа додади лошо здравство, корумпирано судство, невладењее на правото, корумпирана полиција. Не гледам причина зошто да се остане тукаМорее не го доби одговорот што го сакаше?
Ke si zaposlis sekretar-ka da trca mesto tebe.Чим ја немаш државна администрација во странство, немаш споредба. Ни 100000евра месечно во МКД не ти вредат ако имаш работа по шалтери![]()
Заинтересиран си?Ke si zaposlis sekretar-ka da trca mesto tebe.
![]()
што чекаш тогаш? секогаш има потреба за квалитетни аргати секаде!Зошто да не го добијам тој одговор што го сакам ? Добив одговор каков што учекував, бтв им благодарам на сите што ми реплицираа. Ми ја разрешија дилемата, дека тука во МК и да се има пари нема да се има ни приближно добар квалитет на живот како на запад. Е сега замисли да немаме пари, а немаме , плус на тоа додади лошо здравство, корумпирано судство, невладењее на правото, корумпирана полиција. Не гледам причина зошто да се остане тука. А се повеќе гледам дека си заминуваат не само оние луѓе што немаат, туку и оние што имаат.
Ajde be....A zaboravi da kazes sto dava za vozvrat taa drzava sporedbeno sto dava MK.400 dolari osiguruvawe zdravstveno,
20 dolari shishanje
Dete?...Me prasa za godinite ednas pomal si od mene... Drugo u ista drzava sme imigrirale.Te prasav vo koj del bese i kakov status...ne sakas da kazes posto ti e strav od soocuvanje so vistinata.zimi takvoto....vrska nemas od zivotot be dete
Блек Фрајдеј бил Гарфилд / ДивајдерDete?...Me prasa za godinite ednas pomal si od mene... Drugo u ista drzava sme imigrirale.Te prasav vo koj del bese i kakov status...ne sakas da kazes posto ti e strav od soocuvanje so vistinata.