Фан Клуб : Фени Индустри

• Креатор на темата Креатор на темата gento
  • Време на започнување Време на започнување
После зимото се ќе се знае. Исто и со МЗТ од 2005 до кај 2010 негде(не е провокација,ама искрено) :)

Да ама МЗТ е тим со традиција и успеси позади него. Тим кој постои 50 години.
Паѓал, се дигал, воскреснувал и итн.
Најбитно од се за еден тим е да има навивачи.
А тимовите како Струмица,Фени,Николферт,Орка, Вардар Осигорување,Торус, Тоа сум јас и мн други, се вештачки тимови, тим-спонзор кои постојат 3-4 год(некои и помалку) имаат успех и кога ќе го снема спонзорот се распаѓаат. Е тоа за мене се вештакчи клубови. И МЗТ и Работнички биле без спонзори ама навивачите се тие кои секогаш биле покрај нив. :)

Да ама МЗТ е тим со традиција и успеси позади него. Тим кој постои 50 години.
Паѓал, се дигал, воскреснувал и итн.
Најбитно од се за еден тим е да има навивачи.
А тимовите како Струмица,Фени,Николферт,Орка, Вардар Осигорување,Торус, Тоа сум јас и мн други, се вештачки тимови, тим-спонзор кои постојат 3-4 год(некои и помалку) имаат успех и кога ќе го снема спонзорот се распаѓаат. Е тоа за мене се вештакчи клубови. И МЗТ и Работнички биле без спонзори ама навивачите се тие кои секогаш биле покрај нив. :)

Па Фени брат е единствен тим шо покрај Мзт и Работнички у последните 10 години е тука на кошаркарската мапа. И Фени секогаш бил еден ист тим,само името е сменето поради ОГРОМНИТЕ долгови на КК Тиквеш. Инаку тие ја наследуваат цела историја на КК Тиквеш,КК Орка ..И летото имаше ногу работи шо не се за у јавност,како Фени успеа да продолже да постое. Неможе цел живот само МЗТ и Работнички да бидам. Живи били па видели викаат србите,па ќе видиме како ќе биде ситуацијата понатаму :)

Па Фени брат е единствен тим шо покрај Мзт и Работнички у последните 10 години е тука на кошаркарската мапа. И летото имаше ногу работи шо не се за у јавност,како Фени успеа да продолже да постое. Неможе цел живот само МЗТ и Работнички да бидам. Живи били па видели викаат србите,па ќе видиме како ќе биде ситуацијата понатаму :)

Се знае во кошарка кој е кој, и кој ќе постои секогаш.
Фени пред 6 години се издигна кога го победи МЗТ во Јане Сандански со 1 поен разлика. Утакмицата беше нерегуларна зошто тие од записничката маса не запишаа 1 поен на МЗТ кој беше даден при слободно фрлање. Али поразот остана.
Од тогаш Фени почна да се издигнува :)

Се знае во кошарка кој е кој, и кој ќе постои секогаш.
Фени пред 6 години се издигна кога го победи МЗТ во Јане Сандански со 1 поен разлика. Утакмицата беше нерегуларна зошто тие од записничката маса не запишаа 1 поен на МЗТ кој беше даден при слободно фрлање. Али поразот остана.
Од тогаш Фени почна да се издигнува :)

*7 години,2006-07 беше кога завршивме на 6 место. Пред тоа играа втора лига под сегашното име,кога и покрај тоа шо беа 2 лига беа еден од најдобро организираните и најсредени клубови :)

6-7 години. Неможеш да ми кажеш дека сте биле најдобро организирани а сте играле втора лига или пак сте завршиле 6 то место од 8 тима :D
Последниве 5 години сте познати во Мак-баскетот и тоа е тоа. Годинава ќе се борите за опстанок по игриве што ги гледам на почетокот од сезонава. Дај боже да има што подобри тимови, но непишано правило е дека секој тим-спонзор се распаѓа многу брзо откако ќе направи успех, откако ќе го снема спонзорот.

6-7 години. Неможеш да ми кажеш дека сте биле најдобро организирани а сте играле втора лига или пак сте завршиле 6 то место од 8 тима :D
Последниве 5 години сте познати во Мак-баскетот и тоа е тоа. Годинава ќе се борите за опстанок по игриве што ги гледам на почетокот од сезонава. Дај боже да има што подобри тимови, но непишано правило е дека секој тим-спонзор се распаѓа многу брзо откако ќе направи успех, откако ќе го снема спонзорот.

2004-05 влези Фени у КК Тиквеш. Наредната сезона 2 лига,2006-07 влегоа прва лига и завршија на 6 место,2007-08 шампиони,2008-09 изгубиме од Работнички. 2009-2010 и 2010-2011 шампиони и после Државен тим Скопје ни го зема приматот :D

Ke vi pustat li Lirija denes? Tie sekako se treti na vas vi treba pobeda za plej of

Јово го продолжил договорот и другата сезона ке го гледаме кај нас...

Добро шо е финтата што гледам во последните 3-4 натпревари Ристе Стефанов е во состав, капитен на екипата нели а нема одиграно ни една минута на ниеден натпревар. Знам беше повреден ама чим е у состав веке 3-4 утакмици и се загрева, значи се рачуна на него, може да игра. Муабетот е дека можеби да играше некоја минута против Пелистер, сега уште ке имавте шанси за СуперЛига а така ништо, не ми е јасно зашто се чува на клупа. Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom