Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Im poraca li na tvoite po nekoe evro da ti pratat, skapicko e tamu....
:tapp:

Ko so rekov ti treba da si kutis, sramota mama i tate od *siromasnata* Makedonija go studiraat momcevo vo Imacka..... jaoooo.... blago tebi....

Ko so rekov ti treba da si kutis, sramota mama i tate od *siromasnata* Makedonija go studiraat momcevo vo Imacka..... jaoooo.... blago tebi....
Ти можеш да ја лупаш од ѕид главата и цел ден ако сакаш... и пак нема да знаеш што работам и како се издржувам, можеш само да си нагаѓаш и да си го храниш егото.
Во меѓувреме еве ти еден поздрав :cool:

Ти можеш да ја лупаш од ѕид главата и цел ден ако сакаш... и пак нема да знаеш што работам и како се издржувам, можеш само да си нагаѓаш и да си го храниш егото.
Во меѓувреме еве ти еден поздрав :cool:
Ne me ni interesira, nego da ti se zivi i zdravi mama i tate, pozdravi gi od mene.
:pos:

За да донесиш таква одлука не е само: „Абе станав денеска сабајле, се думав што да правам... ај ако не Германија ќе одам, да си се пробам“.
Јас познавам човек кој буквално на овој начин се одлучи да оди и му опали јако.
Дремеше после факултет овде 2 месеци по кафиња и шанкови, го лажеа демек кај и дае ке биде. Па една вечер начукан му здосади и рече што му ебам матер ќе се пробам надвор. Пијан го рече ова вечерта и уште неотрезнат се спакува, таков набрзина се испоздрави и си отиде. :pos: Али среќа му опали картата.

Valvolince....vaka naka ama site sto se ili bile Germanija....zivot si ziveat ili proziveale.. sem ti. So sreka imase brej...od Germanija da dojdis prazen!

Од Македонија лани се иселиле 1415 граѓани, во 2011 вкупно 1143, од кои 62 биле научници и стручни лица. 544 лица биле со средно образование, а 274 лица со основно. Преклани се ислелиле 4ца доктори на наука, 10 магистри и 93 лица со високо образование. Статистиката покажува дека бројот на иселени лица континуирано расте, а лани бројката била најголема. Ова се официјално иселени, неофицијалните не се познати.

Од нив 254 лица заминале во Австралија, на второ место е Германија со 168 лица и трето место Америка 147 лица.
Најмногу иселени лица се од Охрид дури 803 лица се иселиле, а по нив е славната Дебарца со 117 лица.

Како се иселуваат Македонците така се зголемува бројот на доселеници во Македонија. Така преклани се доселиле 2468, а лани таа бројка стигнала до 3211 лице. Доселениците се од Косово, Албанија, Бугарија, Турција и Србија. Но има и лица од Либија, Гана, Палестина, Кина, Јужна Африка.

http://emagazin.mk/имаме-повеќе-доселеници-од-иселеници/

Како се иселуваат Македонците така се зголемува бројот на доселеници во Македонија. Така преклани се доселиле 2468, а лани таа бројка стигнала до 3211 лице. Доселениците се од Косово, Албанија, Бугарија, Турција и Србија. Но има и лица од Либија, Гана, Палестина, Кина, Јужна Африка.

http://emagazin.mk/имаме-повеќе-доселеници-од-иселеници/

Ко ќе дознаат каква црна дупка сме, освен оние од Јужна Африка другите сите ќе избегаат. Жалосно...ко врбине во Вардар.

Доселениците се од Косово, Албанија, Бугарија, Турција и Србија. Но има и лица од Либија, Гана, Палестина, Кина, Јужна Африка.

Koa vi vikase @valvoline nadvor ne ja bivaa vie se smeevte...Site ovie drzavi ne gi biva i si dojdoa tuka .. ..poso Valvolicno nas ima internacionalno iskustvo...ke im opichi na ovie tarfia za menjanje ujle ( i to pregoreno) 40 marki po kola....6 meseci ke$h...pun ko brod ....pa posle svirite doma vie koa ke ide on po ceeeel mesec na odmor i to u crna gora!

Ко ќе дознаат каква црна дупка сме, освен оние од Јужна Африка другите сите ќе избегаат. Жалосно...ко врбине во Вардар.
Од овие доселениве сме подобри, сега само да ја научат нашата девиза ќути има и полошо за да може да се интегрираат во системот наш :)

Koa vi vikase @valvoline nadvor ne ja bivaa vie se smeevte...Site ovie drzavi ne gi biva i si dojdoa tuka .. ..poso Valvolicno nas ima internacionalno iskustvo...ke im opichi na ovie tarfia za menjanje ujle ( i to pregoreno) 40 marki po kola....6 meseci ke$h...pun ko brod ....pa posle svirite doma vie koa ke ide on po ceeeel mesec na odmor i to u crna gora!
Kako i da e ne mi sveti nad glava nekoj Hitler, Musolini, Cercil, Stalin ili slicen. Inaku stara dobra izreka e domot e tamu kaj so ti e srceto. Gabe vezete.[DOUBLEPOST=1395427314][/DOUBLEPOST]:icon_lol:

Последно уредено:
Kako i da e ne mi sveti nad glava nekoj Hitler, Musolini, Cercil, Stalin ili slicen. Inaku stara dobra izreka e domot e tamu kaj so ti e srceto. Gabe vezete.
Таа беше: дома е кај што ти е најубаво.
Од овие доселениве сме подобри, сега само да ја научат нашата девиза ќути има и полошо за да може да се интегрираат во системот наш :)
Абе иди бегај, се наполни цела држава со ѓупштана од африкине и шиптаpи. Од нив само проблеми може да видиме... за арно, до сега никој не видел.

Таа беше: дома е кај што ти е најубаво.

Абе иди бегај, се наполни цела држава со ѓупштана од африкине и шиптаpи. Од нив само проблеми може да видиме... за арно, до сега никој не видел.
Brej, a tamu gore nema nieden od ovie .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom