Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Одговоров што ми го даде нема никаква врска.Значи Исус рекол дека Евангелието е бесплатно,истотака и Апостолите за својата служба не наплаќале,а зошто вие не го правите истото?Значи вие на народов Македонски му ставате фарисејски јарем,кои и вие не можете да го носите.А спасот ќе дојде истотака како што дошол за Евреите пред 2000 години,така ќе се најде Некој да го спаси народот.Другата работа е тоа што мене досега никој не ми понудил бесплатен одмор,ниту ме излагал,секоја дестинација си има своја цена.Ако немам во џебот ич не тргнувам со празни куфери.П.С.Јас не сум протестант но добро е да постои конкуренција само така може да падне монополот на МПЦ и цените.Верата не е традиција од предците,таа е субјективна.Тоа го видовме во мобилната телефонија пред неколку години,гадна работа е кога си имаш работа со конкуренција.​

Бла бла бла...

Еве го уште еднаш моето прашање:

„...Murugan,
каде го помина лани летниот одмор и дали одморот беше бесплатен?....„.

Murugan,

каде го помина лани летниот одмор и дали одморот беше бесплатен?....[DOUBLEPOST=1394746054][/DOUBLEPOST]

Како успеваш да не бидеш контролиран?
Па размислувам прво со своја глава, второ во мојот речник го нема зборот “грев„ и трето не верувам во вашиот “канал“ или уште се нарекува и „вистина“- Библијата. И секако правам паралела помеѓу научните достигнувања и библиските пророштва и претпоставки.

Па размислувам прво со своја глава, второ во мојот речник го нема зборот “грев„ и трето не верувам во вашиот “канал“ или уште се нарекува и „вистина“- Библијата. И секако правам паралела помеѓу научните достигнувања и библиските пророштва и претпоставки.

Самиот се „издрибла„ (што би рекол Грујо...), така да еднаш велиш дека размишљаш со своја глава, одржувајќи ја својата „неазвиснот„ па велиш дека правиш паралела, користејќи научни сознанија, со што самиот себе се ставаш во подредена улога и стануваш зависен од науките, а згора на све, научните достигнувања никако не можат да ги докажат библиските пророштва, оти науките немаат методи за такви докажувања...

Самиот се „издрибла„ (што би рекол Грујо...), така да еднаш велиш дека размишљаш со своја глава, одржувајќи ја својата „неазвиснот„ па велиш дека правиш паралела, користејќи научни сознанија, со што самиот себе се ставаш во подредена улога и стануваш зависен од науките, а згора на све, научните достигнувања никако не можат да ги докажат библиските пророштва, оти науките немаат методи за такви докажувања...
Не Грујо рече “издвибла“, ама нема врска тоа.
Да правам паралела, зошто? Затоа што морам од некаде да ја црпам вистината. И потоа селектираното и тоа што има повеќе бодови, а науката секогаш има, ќе биде мојата вистина.
И да во право си, науката не може да докаже библиските пророштва затоа што неа ја интересира повеќе иднината на човечвото него празните зборови напишани на некој пергамент кои црквата го зела, променила или изменила и го ставила на печатење.
Како и науката не може исто така да ги објасни пророштвата на баба Ванѓа и Ностадамус, но да бидеме реални, ни црквата не може истите да ги објасни и затоа ги прогласува(ла) (таквите) за вештери/ки, таквите ги палеле, им правеле егзорцизам, ги протерувала, ги казнува со казна затвор или домашен притвор..... Дали Исус тоа некогаш го кажал!? Да се убиваат противниците на верата? Да се убиваат оние кои ја „загрозувале“ положбата на црквата?

Mico je nesto nervozan ? Nego ja imam prasanje.....Koa ke doe sudniot den na kogo ke mu plakame ....Na tebe ,vitezot ili direktiva u MPC....
PS:Ako moze unapred da si platime I na rati pisuvaj odma.

Mico je nesto nervozan ? Nego ja imam prasanje.....Koa ke doe sudniot den na kogo ke mu plakame ....Na tebe ,vitezot ili direktiva u MPC....

Батка а зошто ти зимаш плата за твојата професија?
Зошто не постанеш свештеник и хуманитарец и работиш безпари:sneaky:?

Не Грујо рече “издвибла“, ама нема врска тоа.
Да правам паралела, зошто? Затоа што морам од некаде да ја црпам вистината. И потоа селектираното и тоа што има повеќе бодови, а науката секогаш има, ќе биде мојата вистина.

Ако науката е Твоја вистина, а не е Твоја, туку е туѓа, тогаш која е Твојата вистина? Нели рече дека размислуваш со своја глава...:sneaky:

Зошто не постанеш свештеник и хуманитарец и работиш безпари:sneaky:?

1. Zimam plata za srabotenoto. So mojata zavrsena rabota,nekoj pecali pari i plaka drugi okolu nego i taka se siri seto toa.
2. Nemam nekoja postojana zelba i vreme da go pravam toa .... Doniram free rabota kolku sto mozam vo poslednite 18 godni.Doniram i pari i drugi sredtsva kade sto mozam Na tie sto im pomagam ne gi prasuvam nitu pak sakam da znam od koja vera se. Ne siram moi veruvanja vo ednorozi i vonzjemani i ne gi teram da mi bacuvaat raka pritoa stiskajki mi pari .
Aj sea ti popej malku za tvojata rabota. (ama free ili za lajkovi)

Судниот ден ќе се случи кога ќе се исполнат времињата, а отчет ќе даваме пред праведниот Судија.[DOUBLEPOST=1394806130][/DOUBLEPOST]
И да во право си, науката не може да докаже библиските пророштва затоа што неа ја интересира повеќе иднината на човечвото него празните зборови напишани на некој пергамент кои црквата го зела, променила или изменила и го ставила на печатење.

Не пости нешто попразно отколку интересирање за иднината, која може да биде ваква, таква или онакава.
Не ми е познато како науката може да ја предвиди иднината.

Судниот ден ќе се случи кога ќе се исполнат времињата, а отчет ќе даваме пред праведниот Судија.
Me interesira kakov ke bide tvojot otcet za parite zemeni od vernicite ?

1. Zimam plata za srabotenoto. So mojata zavrsena rabota,nekoj pecali pari i plaka drugi okolu nego i taka se siri seto toa.
2. Nemam nekoja postojana zelba i vreme da go pravam toa .... Doniram free rabota kolku sto mozam vo poslednite 18 godni.Doniram i pari i drugi sredtsva kade sto mozam Na tie sto im pomagam ne gi prasuvam nitu pak sakam da znam od koja vera se. Ne siram moi veruvanja vo ednorozi i vonzjemani i ne gi teram da mi bacuvaat raka pritoa stiskajki mi pari .
Aj sea ti popej malku za tvojata rabota. (ama free ili za lajkovi)

Не дискутирме за мене или тебе туку ова го чекав овој одговор кој:

Самиот си го даде:http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-309#post-6487918

Како и науката не може исто така да ги објасни пророштвата на баба Ванѓа и Ностадамус, но да бидеме реални, ни црквата не може истите да ги објасни и затоа ги прогласува(ла) (таквите) за вештери/ки, таквите ги палеле, им правеле егзорцизам, ги протерувала, ги казнува со казна затвор или домашен притвор..... Дали Исус тоа некогаш го кажал!? Да се убиваат противниците на верата? Да се убиваат оние кои ја „загрозувале“ положбата на црквата?

Црквата има свое видување за иднината, така на Црквата не и‘ се потребни поголеми вистини од веќе објавените вистини за таа иднина.
Егзорцизмот е познат и во Црквата православна, а за палењето вештерки ќе се обратиш кај Фрањо.[DOUBLEPOST=1394806342][/DOUBLEPOST]
Me interesira kakov ke bide tvojot otcet za parite zemeni od vernicite ?

Зашто сметаш дека земам пари од верниците?

Зошто не постанеш свештеник и хуманитарец и работиш безпари
:sneaky:?

Не дискутирме за мене или тебе туку ова го чекав овој одговор кој:

Самиот си го даде:http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-309#post-6487918

Hmmm... Neznam dali celta ti e da me zbunis ili fakas krivina da izbegnes odgovor?[DOUBLEPOST=1394806649][/DOUBLEPOST]
Црквата има свое видување за иднината, така на Црквата не и‘ се потребни поголеми вистини од веќе објавените вистини за таа иднина.
Егзорцизмот е познат и во Црквата православна, а за палењето вештерки ќе се обратиш кај Фрањо.[DOUBLEPOST=1394806342][/DOUBLEPOST]

Зашто сметаш дека земам пари од верниците?
Pa valjda ne peesh za dzabe na pogrebi i vencavki ? Parite od ikonite koi gi zima? Zejtinite i ostanatite podaroci da ne gi davate na siromasnite ? Ne sme slepi!

Hmmm... Neznam dali celta ti e da me zbunis ili fakas krivina da izbegnes odgovor?

Каков одговор сакаш кој самиот си го даде? што е разликата помеѓу егзинцијата на луѓето, помеѓу тебе и мене? сите сме луѓе?

Целта ми`е да ти докажам дека срема годините на изучување е најмалку платена професија.

Pa valjda ne peesh za dzabe na pogrebi i vencavki ? Parite od ikonite koi gi zima? Zejtinite i ostanatite podaroci da ne gi davate na siromasnite ? Ne sme slepi!

Кои сте „ние„ а не сте слепи?
Кој вели дека јас сум свештеник?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom